Пасат Б6 трудно пали сутрин
- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б6 трудно пали сутрин
Здравейте, откак паднаха температурите на два пъти колата ми палеше сутрин трудно. Стои навън, акумулатора е нов, BOSCH на година и половина. Вчера не е палена, днес сутринта когато пробвах да запаля отказа. В началото придърпа съвсем леко, таблото светна, но с всеки следващ път умираше все повече и накрая я докарах до едно отчаяно тракане и до тук.
Някой сблъсквал ли се е с подобен случай. Колата е на 6 години, дизел 2.0 ТДИ, 140 коня.

- pixell351
- Автомобил: Passat B5 - 1997
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Re: Пасат Б6 трудно пали сутрин
Най-добре да се почнe с един VAG-COM и зареждане на акумулатора. Ако нищо не излезе на VAG трябва да се търси въздух, стартер и др. Но и аз не съм много на ясно с тия по съвременните.
- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
Казаха ми, че не е трябвало да си оставям включено подгряването на шофьорската седалка...
Аз си мисля, че като извадя ключа, контакта се прекъсва...Кое е вярно не знам...

- pixell351
- Автомобил: Passat B5 - 1997
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Ами пробвай. Зареди акумулатора, ако запали и е ок пробвай да не го оставяш включено. Но ти като дадеш на контакт да палиш то тръгва и почва да точи акумулатора. Така че има логика в това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не пречи подгряването, контактния ключ прекъсва, но е добре да се провери консумацията на ток след вадене на ключа.
Според мен проблема е или в хлабава връзка някъде, или някой друг не толкова голям консуматор да дърпа ток.
Първо провери клемите на акумулатора дали правят пълен контакт с кабелните обувки, демек дали са обгърнати добре, дали няма бяло по тях, миналата зима проблема съществувал ли е?
Според мен проблема е или в хлабава връзка някъде, или някой друг не толкова голям консуматор да дърпа ток.
Първо провери клемите на акумулатора дали правят пълен контакт с кабелните обувки, демек дали са обгърнати добре, дали няма бяло по тях, миналата зима проблема съществувал ли е?
- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
Не, тази зима само. Започна още с първите застудявания...Палеше сутрин от първия път, но трудно, а да спре, но запалваше. Вчера обаче не я карах и днеска въобще не тръгна. На третия или четвъртия опит само стартера тракаше и таблото гаснеше.
Дай параметри на акумулатора. Да не са ти набутали някакъв 50 aH със стартов ток 380 А -> един авер имаше такъв проблем. Купи лятото колата. Всичко ок. Падна миналата зима обилен сняг и седя 2 дена колата пред блока под сняг. След това няма никой
На тоя двигател поне трябва да е 70 aH със стартов 700 А (ампера). Друг вариант е, ако имаш музика инсталирана (aftermarket) да точи лека по лека, като през зимата при ниски температури става гафа. Първо виж параметрите на акумулатора. Ако са високи каквито писах, някой да ти даде ток с кабели и пробвай. Ако трябва с друг акумулатор пробвай. Твоят предполагам е в гаранция. Ако трябва поискай да ти дадат друг за проба. Все пак е марков и се надявам да помогнат с гаранцията 

- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Те колегите вече са написали, ама хайде да се включа. Проблема ти не е точно трудно палене, просто акумулатора "кляка" и затова върти едва едва. Зареди акумулатора първо или пробвай с друг.
- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите. Поръчах нов акумулатор да видим какво ще стане. Ако пак има проблеми ще ходи в сервиза да се провери за утечка на ток. Като има развитие пак ще пиша.
Бе що не направи обратното? Първо да установиш проблема и тогава да купуваш нужните части. Щом акумулатора ти е работил ок миналата зима, и щом е на 1 година .. по-скоро не е от него.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да смениш акумулатора без да провериш дали има проблем, който да го "убива" е несериозно.
Дано имаш късмет и е просто скапан акумулатор!
Дано имаш късмет и е просто скапан акумулатор!
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Малко прибързано да вземеш нов акумулатор... Сегашния може просто да има нужда от зареждане. Ако караш предимно градско на къси разстояния зареждането няма да му достига и ще "пада". Освен това може да има консуматор, който го изтощава - добре е да се провери тока в покой.
Edna_macka написа:Благодаря за отговорите. Поръчах нов акумулатор да видим какво ще стане. Ако пак има проблеми ще ходи в сервиза да се провери за утечка на ток. Като има развитие пак ще пиша.
Направо купуваш нов или поиска друг за проба? Въобще ли не прочете какво писах?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Ей момиче акумулаторите се зареждат бе
тцтцтц да не говорим че става на въпрос за 6 годишна кола
Дано се окаже окъсила клетка или нещо подобно че да не ме е яд за акуто.

-
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:Ей момиче акумулаторите се зареждат бетцтцтц да не говорим че става на въпрос за 6 годишна кола
Дано се окаже окъсила клетка или нещо подобно че да не ме е яд за акуто.
Аз мога да купя хартисалия акумулатор на добра цена, да кажем половината от платеното :)
Върни се в “Дизелови агрегати”