Zdraveite imam mn stranen problem sus moqta kola i ne moga da rasbera kakvo se slu4va.Zna4i gubi antifriz vuv ogormni koli4estva vuv smisul ve4erta pulnq kazan4eto na sutrinta nqma nikoi gledah za te4ove i takiva raboti nikude ne se vijdat po kolata kogato oba4e zapalq se poqvqva nqkakvo koli4estvo vuv ras6iretlniq sud i stiga do minimum.Zabelqzah i drugo perkata mi se vklu4va na 60gradusa koeto vuob6te ne e normalno ai parnoto ne duha toplo a studeno i ne moga da rasbera kude i kakvo se slu4va ako nqkoi e imal su6tiq problem i go e opravil 6te pomolq da spodeli poneje ne znam kakvo da pravq ve4e.
Здравейте, имам много странен проблем със моята кола и не мога да разбера какво се случва.Значи губи антифриз във огромни количества, във смисъл вечерта пълня казанчето на сутринта няма никои. гледах за течове и такива работи никъде не се виждат по колата, когато обаче запаля се появява някакво количество във разширителния съд и стига до минимум.Забелязах и друго перката ми се включва на 60 градуса което въобщте не е нормално. парното не духа топло а студено и не мога да разбера къде и какво се случва. ако някои е имал същтия проблем и го е оправил ще помоля да сподели понеже не знам какво да правя вече.
Passat B3 1993godina Проблем със охладителната система
Passat B3 1993godina Проблем със охладителната система
Последна промяна от IvanMan на Пет 29 ное 2013 5:23, променено общо 1 път.
Причина: Кирилицата е задължителна!
Причина: Кирилицата е задължителна!
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Passat B3 1993godina Проблем със охладителната система
Първо намираш къде се губи антифриза.Подлагаш под колата вестници,търсиш внимателно теч.Става въпрос за външен теч.Другия вариант е да влиза в мотора антифриза...тук единствено можеш да развиеш свещите и да търсиш умита.Във всеки случай спешното е да намериш къде се губи течноста,понеже ниското ниво е предпоставка за липса на парно и неточност в стрелката на температурата.
Виж при запален двигател и отвита капачка на казанчето,дали бълбука и излиза въздух от вътре?
Ако имаш и газова уредба,изпаритела също може да е виновник за загуба на охладителна течност.
Виж при запален двигател и отвита капачка на казанчето,дали бълбука и излиза въздух от вътре?
Ако имаш и газова уредба,изпаритела също може да е виновник за загуба на охладителна течност.
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Ако никъде отвън не намираш течове, както казва по-горе колегата с вестници отдолу и гледаш на сутринта - виж в купето, където са краката на пътника до шофьора. Хубаво опипай с ръце /а не с гледане/ максимално напред пода там и си погледни ръцете дали са сухи, може да е спукан радиатор на парното.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Радиатор се хваща по предното стъкло-става мазно и редовно при включване на вентилатора се запотява,вместо обратното.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Увеличава ли ти се нивото на маслото?
От ауспуха излиза ли много пара? След като поизстине бръкни с пръст и провери на вкус дали не сладни(от антифриза). Ако се прояви това, вероятно имаш пробила гарнитура на главата м/у някой цилиндър и водна магистрала. Извади свещите, за да провериш дали някоя не е доста по-чиста от останалите.
И една тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=328899&hilit=%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8+%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%913
От ауспуха излиза ли много пара? След като поизстине бръкни с пръст и провери на вкус дали не сладни(от антифриза). Ако се прояви това, вероятно имаш пробила гарнитура на главата м/у някой цилиндър и водна магистрала. Извади свещите, за да провериш дали някоя не е доста по-чиста от останалите.
И една тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=328899&hilit=%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8+%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%913