Взех от
Uniroyal MS Plus 77 205/55 R16 91H:
Доставиха ми ги за два дни, DOT 4313. Занесох им джантите, монтираха ги и после отидох само с колата да ми ги сменят с летните. Цената за монтаж на джанти, с нови вентили, сваляне на летните и качване на зимните гуми с джанти - 32 лева. Доволен съм определено от обслужването и от цената 149 лева на гума. Сега обаче не ги виждам в сайта, явно са изчерпани за момента и май съм хванал последния влак.
Карал съм ги не много - около 200 км, от които 150 извънградско. Автомобилът е VW Golf GT Sport 2.0 TDI 170к.с. DSG. Първи впечатления:
Сух асфалт, температури между 0 и 3 градуса1. Сцепление при потегляне - едва при подаване на пълна газ на първа скорост, присветва ESP за секунда. Иначе автомобилът тръгва без колебание и превъртане.
2. Спиране - при рязко спиране от ниска скорост не се задейства ABS. Естествено, не съм пробвал още рязко спиране от висока скорост, но при нормално, до средно интензивно спиране, дават добро усещане за обратно ускорение и стабилно поведение.
3. Странично ускорение - добро поведение серия от завои, включително и по-остри. В сравнение с летния ми размер - 225/40/18 е налице по-осезаемо накланяне, но приплъзване няма. Задницата е стабилна, без олекване при нормални скорости.
Мокър асфалт, температури между 0 и 3 градуса1. Сцепление при потегляне - при интензивно потегляне ESP присветва за около секунда-две.
2. Спиране - при рязко спиране от ниска скорост еднократно задействане на ABS (едно ритване на педала). Иначе поведение като при сух асфалт.
3. Странично ускорение - като при сух асфалт. Само при много рязка умишлена смяна на посоката се усеща едва доловимо приплъзване, което веднага изчезва и поемат указаната посока.
Впечатления от сняг и лед нямам. Приличен разход на гориво. Показания по борд компютър: Дупница - София - 4.9/100 при скорост 110км в час магистрала и (почти) с ограниченията от Перник до Владая. За градско не мога да дам точни данни, защото разстоянията са кратки, но между 8 и 10.
П.П: Забравих да напиша - много тихи, приятно съм изненадан в това отношение.