Венто 1.8 90 коня не загрява.Не е термостат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Венто 1.8 90 коня не загрява.Не е термостат

Мнениеот zfa159 » Пет 29 ное 2013 23:09

Съвсем не :)
По-малкия дебит води до по-бързо загряване зимата,по-лошо парно и по-лошо охлаждане лятото :)
Мнението ми за износването на корпуса беше насочено към колегата,който каза,че не е намерил решение за изяденото легло на термостата, съвсем не е свързано с темата на колегата за по-бавното загряване. В случая с бавното загряване аз съм с две ръце за кофти термостат и това,че и със стария и с новия е еднакво,води само до един извод - и двата не са читави. Вместо колегата да дава пари за нов, по-добре да свали сегашния и да го свари на котлона + един термометър.Според мен още на 70 градуса вече ще е започнал да се отваря (а заводската норма е на 87/88 градуса да започне да отавяр). Напълно отворен е чак на 102 градуса по каталожни данни.
:beer

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Пет 29 ное 2013 23:27

Към колегата zfa159. Проверих долния маркуч при 75 градуса (както ме посъветва преди няколко дни) и не беше леден (не беше топъл но не беше и студен) така че може би наистина самия термостат пропуска по малко ..

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 30 ное 2013 7:13

Е,прави рекламация,нали е нов.Пък и е по-евтино от нов/не ти се наливат пари/.Отделно,че ако таблото те лъже с едни 10 градуса,може да му няма нищо.
А ако беше направил смешния и евтин тест с картона,щеше да чуеш кога ти се включва перката и най-малкото да си свериш показанията.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 30 ное 2013 9:08

Iezekil написа:Е,прави рекламация,нали е нов.Пък и е по-евтино от нов/не ти се наливат пари/.Отделно,че ако таблото те лъже с едни 10 градуса,може да му няма нищо.
А ако беше направил смешния и евтин тест с картона,щеше да чуеш кога ти се включва перката и най-малкото да си свериш показанията.

Това е напълно вярно :)
Единствения проблем ще бъде, че никой няма да ти признае рекламация на частта - аз, дето купувам тонове части,като се опитам да направя рекламация,ми се заявява "ами ние тези части ги продаваме без гаранция,ако искаш гаранция - оригинални,ама там ще ти кажат,че не е монтирана правилно и затова пак няма да ти признаят гаранция" .До тук само два или 3 търговеца са ми признавали всяка една рекламация и са заставали мъжки и са ми сменяли дефектната част :)
Най-добре или сложи картона или си свери показанието с термометър.Ако няма разминаване или е малко (до 5 градуса), смени термостата като този път си вземи или оригинален или Behr, като Behr-a преди да го вземеш, му отвори кутийката и виж какво пише на самия термостат - често в кутийте на Behr има оригинален термостат с инициали BTT/BTO (само това пише, няма щампа VW/Audi ама е същата марка като оригиналния т.е. същото качество ;) ), струваше няма и 20лв по спомени icon_idea

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Съб 30 ное 2013 10:00

Аз от Wahler съм най-доволен. При движение извънградско пада ли ти температурата? Ако ти държи около 80-90 гр., значи ти е ОК термостата.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 30 ное 2013 13:23

zfa159 написа:Единствения проблем ще бъде, че никой няма да ти признае рекламация на частта - аз, дето купувам тонове части,като се опитам да направя рекламация,ми се заявява "ами ние тези части ги продаваме без гаранция,ако искаш гаранция - оригинални,ама там ще ти кажат,че не е монтирана правилно и затова пак няма да ти признаят гаранция"

Ето заради тази причина отидох в Тех Ко,с тяхен термостат платих си и труда и съм доволен. Ако термостата не беше наред още същия ден щях да цъфна за да ми го сменят сдруг нов. Не, че е трудна смяната , но това упражнение да го правя няколко пъти докато случа на читав термостат - не благодаря.

Потребителски аватар
vlad1.8mi
Автомобил: VW Passat Variant
Двигател: 1.8T+ AEB 1999

Мнениеот vlad1.8mi » Нед 01 дек 2013 18:58

Ако радиатора на парното ти е оригиналният, е възможно(или да е пробит)или да се е позапушил от мръсотията в охладителната система.В следствие на това не топлоотдава добре.Друга възможна причина е клапата за топъл/студен въздух-дунапрена да се е изронил и да смесва топъл и студен въздух. :rolleyes

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Нед 01 дек 2013 19:06

Аз преди карах зимно време с кожен калъф отпред на радиаторната решетка. Извънградско с него не съм виждал температура под 90 градуса, стрелката застава вертикално и не мърда. Парното беше убиец и разхода на гориво беше нисък. Така, че и този вариант не е за подценяване.

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Нед 01 дек 2013 21:57

Ако се е изронил дунапрена няма ли да влияе само на парното?

Потребителски аватар
vlad1.8mi
Автомобил: VW Passat Variant
Двигател: 1.8T+ AEB 1999

Мнениеот vlad1.8mi » Нед 01 дек 2013 22:52

Да,така е-визирах проблема ти с парното.Възможно е автомобила ти да има няколко проблема,които са се проявили едновременно!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 01 дек 2013 23:00

Първо си смени термостата, после, ако не се оправи парното ще разглобяваш. Макар, че ако клапите не са оправени досега е почти сигурно, че дунапрена е понамалял.

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Пон 02 дек 2013 19:47

Ktamen вече смених термостата и няма разлика,а не мисля да сменям термостати докато с някой уцеля джакпота.Оригинален термостат е добра идея, но за сега неискам да давам 100лв.

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Пон 02 дек 2013 19:49

А по въпроса с парното си зависи от градусите на водата.Щом е студена водата и парното е студено,ако водата е на 90 градуса парното е убиец

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 02 дек 2013 20:21

ninkotv написа:Аз преди карах зимно време с кожен калъф отпред на радиаторната решетка.

Ако всичко е изправно такива екстри са напълно излишни.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 02 дек 2013 21:42

Симба.Ще те върна към първа и втора страница,щото явно четеш избирателно.Преди да си разглобил и парното,просто си измери температурата на водата напълно безплатно,бе човек.Като си кажеш градусите точно колко отговарят на таблото ще ти се каже кое точно да смениш.Всичко е в твои ръце.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”