Избор на усилвател и консултация за ъпгрейд
Re: Избор на усилвател и консултация за ъпгрейд
Иии първи ръб.Молим колегиалната общност да даде акъл/идея как да си настроим усилвателя.Е ви две три снимки на тухлата http://www.jbl.com/EN-CA/Products/Pages/ProductDetails.aspx?PID=GTO752.
Еее, кажи какво искаш да постигнеш с настройването?
Или какъв ти е проблемът в момента?
Или какъв ти е проблемът в момента?
Да кажа какво чувам,като усиля звука на 1/3 започва да пръщи,криви звука.Как да го премахна това?Също искам да добавя и малко бас(ама малко).Пробвах от плеъра да настроя,половин час бъзикане и нищо не стана
,не ми хареса как звучи.Върнах настройките на default.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
А кое точно пръщ? Предните или елипсите? Долколкото разбирам в момента имаш една компонентна система отпред (мидбас и пищялки) дето си е оригинална за колата и се храни от плеъра и елипси на кората отзад които храниш от стъпалото.
Правилно ли съм разбрал? Мерца нямаше ли колони и в задните врати? Тях пак ли на плеъра си вързал?
Правилно ли съм разбрал? Мерца нямаше ли колони и в задните врати? Тях пак ли на плеъра си вързал?
Да всичко е вързано на плеъра,има и колони във задните врати.Днес мисля да отворя и да видя всички колони дали са здрави.Пръщенето сякаш се чува отзад.За настройките питам за стъпалото,всичко е по дифолт.Не трябва ли там нещо да се пипне? 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
На стъпалото BassBoost на 0; X-over на Flat и Freq. не участва като е на Flat; Input Level на 6V и усилваш CD-то до колкото може да понесат останалите без да пращят. Оставаш да свитри така и почваш да въртиш Input Level по часовника и спираш преди да почат да пращят елипсите.
Това е, така би трябвало да извадиш максимума от наличното озвучаване. Ако не ти харесва значи трябва да сменяш още неща...
Това е, така би трябвало да извадиш максимума от наличното озвучаване. Ако не ти харесва значи трябва да сменяш още неща...
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”