Стойка за радар-детектор -> от какво да я направя?!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:
Двигател: 1.8T

Стойка за радар-детектор -> от какво да я направя?!

Мнениеот GT_power » Пет 22 дек 2006 9:18

Привет колеги!
Намерих си едно що годе читаво радарче, обаче е без стойка :cry: Търсих да си купя отделно обаче не продават никъде. Чудя се от какво да си направя?! Става въпрос да е някаква, от която радара да може да се сваля често и бързо (все пак като спра някъде няма да го оставя на таблото). Иначе лесно ще го лепна с една двустранна лепенка ама не е това работата. Чудех се да преработя някаква стойка за ГСМ ама не намирам подходяща...
Дайте някаква идея или ако знаете къде се продават само стойки :idea: :?:
Благодаря предварително 8)

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 22 дек 2006 9:38

ми сподели ква ти е колата и мисля, че ша получиш доста идеи

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 22 дек 2006 9:50

Моя е закачен с щипка на шофьорския сенник от ляво. Просто идея...

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:

Мнениеот GT_power » Пет 22 дек 2006 11:47

Колата е Сеат Ибиза. И въпроса ми е откъде да си намеря или направя такава щипка или стойка за таблото. Иначе аз за мястото къде да го монтирам имам идея, ама точно самия "крепежен елемент" ми липсва :roll:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Пет 22 дек 2006 13:13

на пасата съм монтирал г-образна алуминиева планка на огледалото за задно виждане (голям зор беше, докато стане черна) и съм я залепил с две лепенки за корпуса на огледалото. лепенките (те са за монтаж на огледало върху стъкло) взех от мото пфое - по 2 лв. / бр. май бяха, но са изключително здрави. така се получи прилична площ, върху която сложих (с двойнолепеща лента) меката част от т.нар. "котешка лапичка". другата част (твърдата) монтирах на основата на антирадара и така се получи хем меко "окачване" (не дрънка), хем здрав захват (не мърда). оттам до плафона са някви си 15 см., така че захранването изобщо не е проблем. дано съм бил полезен!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Пет 22 дек 2006 13:14

ааа, забравих да добавя,че според мен най-голямото предимство на тоя монтаж е това, че сенниците са ти свободни и че не се вижда лесно самото устройство отвън, т.е. не е наложително да се сваля всеки път.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 22 дек 2006 14:46

А какъв ти радар-детектора ? Ако е Кобра, мога да ти кажа какво представлява тяхната скоба /не е кой знае какво - 1 ламаринка, с няколко дупки, и 2 гумени вендузи/. Но с нея не винаги е подходящо да се направи "скрит" монтаж. Имах и някакъв Whistler - и тяхната скоба е нещо такова, ама не са взаимозаменяеми. За Whistler засега не мога да ти кажа размерите /евентуално след празниците/.

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:

Мнениеот GT_power » Пет 22 дек 2006 16:52

Благодаря колеги за помощта 8) Като че ли най-удачно ми се струва да направя нещо като колегата "joro_kem". Само ако може кажете откъде да си намеря такива лепенки "котешка лапичка" :?:
Иначе радара е Кобра и аз наистина видях на чисто новите стойката ама тази пластина ми се вижда груба и мисля че варианта с лепките ще е по-добър :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 22 дек 2006 20:20

Аз съм купувал 3 Кобри, на първата само ползвах "лепките" /има ги във всеки комплект/. Казаха ми, че много се загрозявало с тях. Двете части на "лепките" се залепят към детектора и съответно таблото с "двойнозалепящо" /идея/.

Върни се в “Направи си сам!”