Ускорение на Москвич алеко 0-100
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: Ускорение на Москвич алеко 0-100
Според мен ги вдига 100 за една семица 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Може малко да греша,но името Алеко идваше от използването на три букви от Автомобил ЛЕнински КОмсомол.Нещо от тоя сорт.А колата е разроботвана на базата на автомобил на еди коя си година Симката и от нея са издялкали това
.Освен поставянето на скопения двигател УЗАМ 331.0,който е разработен от УЗАМ 412 с някои подобрения за икономичност и ладовия ВАЗ 2106 са поставяни още УЗАМ 3317 1.7,УЗАМ 3318 1.8,УЗАМ 248 2.0 и два мотора след договор с РЕНО F3R 2.0 113 к.с. и F7R 2.0 145 к.с.

-
- Автомобил:
- Двигател:
И моето Алеко едно време вдигаше 160, но само на надолнище. На равно максимум 120 с пълна газ. Все пак беше и кола на 20 години, но двигателят си беше читав :)
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
freestyler911 написа:Dead man написа:Нали си е крадено БМВ все пак.... :да: mhihi
това с краденото бмв е една друга история.
Имаме москвич 12-так дефорсиран, от тия ловечките сглобки.
140 е вдигал. Тромав е , спира много трудно , ускоронието е като на всички автомобили от тия времена.
Полото (1.4 АЕХ) е чувствително по пъргаво и върви много повече от космича, макар и с по малък двг.
Относно бмв-то, имал съм бмв , абееее, на разход го докарва москвича, ама като вървене е незабележимо назад.
Москвич 2140 това беше моята първа кола седем годни я карах и след много кърпене и гниене се предадох и я продадох... Пълнил съм и километража на магистрала Хемус преди ммного години ....160км по километраж тогава рабрах че с Москвич не може да надбягаш автобус Митсубиши на тогавашната фирма Груп ако някой си помни деветдестте....а иначе с него от Бяла Русенско до гара Юг в София съм стигал за два часа и половина средна скорост 117км в час....ма съм го натискал където колкото може през целия път до 140-150км по километраж... нищо му нямаше достойно се представи...нито загря нито нищо...луда работа ...ма съм бил на 25...сега ако моите келеши го повторят това ....ще им скъсам ушите.... Сега баща ми има алеко но честно казамо не съм се качвал никога да го карам...мисля че ускорението е реално ...на 2140му даваха 19 секунди но си мисля че може и по-бързо....
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Това беше моето алеко, с малко пипнат ладов 2106 двг.
Сменен карбуратор с жигулов преработен. Безконтактно запалване. Нови хубави свещи + кадърно ръчно направени силиконови кабели. Олекотен маховик. 100 октана бензин/газ.
По магистралата си карах нормално със 140-150 (по GPS или 170 по километраж) на газ, а на бензин се дърпах с други коли. Спирачките и ръчната бяха мерени в ГТП и калибровани.
Наскоро гледах, че за да направиш 12-13сек до 100 трябва да е била към 90 коня. Даже се дърпах с едно момче от лада клуба в София с правен/пилен двигател и го издърпах. А моя дори не беше отварян по-надолу от капака на клапаните.
Беше ръждясало отдолу и почнаха да се появяват дупки, но накрая го дадох за скрап, поради невъзможност да намирам читави части за купето. Беше ми жал за двигателя и го продадох на едни момчета от Монтана - дойдоха с един пасат комби, свалиха го и си го отнесоха. Надявам се все още да работи някъде.
На задния капак пишеше "Космич"

колегата над мен пък купи алекото след като аз го карах 6 години, а баща ми 8-9 години преди мен, той удължи живота му с още няколко години
. Автомобила беше страхотен, единствения недостатък му бяха слабите ламарини. Ще постна снимки и от най-силния му период.

а ето и малко отговори на предишни мнения, понеже имам слабост към този автомобил като мой първи собствен и изчетох цялата тема с голям интерес.
Алекото специално е с доста дълга скоростна кутия. На 5-та предавка със 150 е на 3500об/мин
980кг оборудван , не знам от къде са ти данните , че е бая тежка .
Алеко е само с ладов двигател! Ладовия двигател няма едно болтче крадено от БМВ. Виж ако говорим за 21412 си прав до някъде. Но не и в този случай.
Автозавод Ленинского Комсомола

а ето и малко отговори на предишни мнения, понеже имам слабост към този автомобил като мой първи собствен и изчетох цялата тема с голям интерес.
theultimate написа:Повечето от соц колите са с къси скорости и не ускоряват никак лошо до 100. Разбира се говорим за подържана или запазена кола, не за масовите кошници, които разни старци карат веднъж годишно до село.
Алекото специално е с доста дълга скоростна кутия. На 5-та предавка със 150 е на 3500об/мин
Pichaga написа:карал съм алеко с 1,6 ладов двигател
според мен въпреки, че колата е бая тежка е нормално за 16 сек
споикойно си въвреше с 140 на магистралата
980кг оборудван , не знам от къде са ти данните , че е бая тежка .
Dead man написа:Нали си е крадено БМВ все пак.... :да: mhihi
Алеко е само с ладов двигател! Ладовия двигател няма едно болтче крадено от БМВ. Виж ако говорим за 21412 си прав до някъде. Но не и в този случай.
Mihailov78 написа:Може де.. 17 секунди не е кой знае какво ускорение.. а и мотора на лада 1.6 си доста мощен (78 коня). Мен ми е интересно откъде идва името Алеко на тези москвичи?
Автозавод Ленинского Комсомола
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”