VW Golf 1.6 16V 105ps-съвет за ERT - кутия и съединител?
VW Golf 1.6 16V 105ps-съвет за ERT - кутия и съединител?
Здравейте,колеги!Отскоро и аз се обзаведох с голфче,пиша в този форум за сефте и след като прочетох доста инфо за прословутите кутии на 1.6 моторите,питам следното-моята кутия е ERT(пише го на етикет под мокета в багажника).Тук се твърди,че проблема със слабите нитове при нея е решен с по-дебели такива.Препоръчва ли се при това положение да ги сменя с болтове?Другото ми питане е за съединителя-не боксува,скоростите влизат нормално,но отделя много високо и според хората от сервиза,където правих обслужването,е тръгнал и препоръчват смяна(360лв всичко).Други пък казват,че VW нормално отделят високо?!А,профилактично смених и диференциалното масло(според каталога).Благодаря предварително на отговорилите!
- radko86
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL ARL
Re: VW Golf 1.6 16V 105ps-съвет за ERT - кутия и съединител?
Здравей колега за тези кутии не съм чувал да се късат нитове.Не знам дали си чел всички теми тук във форума,но има тема където е описан проблема с нитовете.Къде са сглобявани и просто има дефекти при самото сглобяване и занитване,които при ERT вече ги няма.А за съединителя и аз го смених моя боксуваше и след смаяната отделяше отново горе 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Кутията ЕРТ също влиза в списъка на проблемните.
За информацията, кажи годината и месеца на колата.
След средата на 2001 , ремонтния комплект е една "забавна" цифра , която няма да ти казвам....
Съединителят явно е свършил , не е вярно ,че отделят горе.
Ако кутията работи добре няма смисъл да се отваря(според мен).
Това можеше да се види по маслото.Като го сменяха имаше ли в него стружки , елементи и т.н ?
За информацията, кажи годината и месеца на колата.
След средата на 2001 , ремонтния комплект е една "забавна" цифра , която няма да ти казвам....
Съединителят явно е свършил , не е вярно ,че отделят горе.
Ако кутията работи добре няма смисъл да се отваря(според мен).
Това можеше да се види по маслото.Като го сменяха имаше ли в него стружки , елементи и т.н ?
Не знам точния месец,но първата регистрация е 16.05.2001.Ако може да се ориентирате по номера на шасито-WVWZZZ1JZ1P,след това са 6 цифри?Под ремонтен комплект да разбирам болтовете ли?При смяната на маслото нямаше коментари от монтьорите,освен че старото е било прилично като вид и количество.А какво мислите за профилактично третиране с добавка от типа на ХАДО?Слагал съм такава на Зафира дизелов автоматик и след 1200-300 км скоростите не се усещаха как се сменят,стана като вариатор!!От прочетеното дотук не разбрах какво друго е проблемно освен нитовете,а нали при ERT са по-дебели?
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Колега има коментари и теми във форума за скоростите ERT.
Не са по различни от другите duu... и т.н.
Казват, че след средата на 2001 - запозва производство на тях с нитове 11 мм,
незнам ти с какви си, но ако нямаш проблеми, не пипай нищо.
Ако не караш колата като 1.8 турбо, едва ли ще ги скъсаш.
Не са по различни от другите duu... и т.н.
Казват, че след средата на 2001 - запозва производство на тях с нитове 11 мм,
незнам ти с какви си, но ако нямаш проблеми, не пипай нищо.
Ако не караш колата като 1.8 турбо, едва ли ще ги скъсаш.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Произведените автомобили след средата на 2001 нямат проблем така или иначе, независимо дали с DUU или друга.
ERT по принцип макар и в същата група като производство няма масови проблеми, така че дори и преди средата на 2001 - не бих я мислил ако нямаш оплаквания!
Аз също съм с ERT.
ERT по принцип макар и в същата група като производство няма масови проблеми, така че дори и преди средата на 2001 - не бих я мислил ако нямаш оплаквания!
Аз също съм с ERT.
Благодаря на отзовалите се,май засега няма да пипам нищо профилактично.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”