Става на въпроса,че на мойта приятелка и откраднаха портмонето заедно с личната карта,книжката и талона.Днес е била в РПУ-то описала е какво се е случило и са и писали акт(тя се е подписала без възражения).Но сега разбрах,че при открадване акт не се пише,а само при загубване или унищожаване на личната карта.В акта дори са писали,че не е могла да си опази личната карта вследствие,на което е изгубена... Правилно ли е това, и може ли да се обжалва вече подписан акт? И как стой въпроса с шоф. книжка и талона ? И в кат ли ша и праснат акт затова че са откраднати ?
П.п.Объркал съм раздела... Ако може темата да бъде преместена.
Откраднати документи - акт?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Откраднати документи - акт?
Последна промяна от dermon на Чет 28 ное 2013 22:15, променено общо 1 път.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Откраднати документи - акт?
Крали са ми документи 3 пъти. Акт не са ми писали 

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
ако е писала че ги е загубила, оставила някъде дрехи или чанта е нормално
В акта дори са писали,че не е могла да си опази личната карта вследствие,на което е изгубена...
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Пишат да.
На мене като ми разбиха кочинката лятото долу на плажа и ми думнаха документите щот мислели че е портфейл, ми писаха "За немарливо отношение към лични документи" щот има един параграф че требе "се грижиш за тях с грижата на добър стопанин" :)
30 кинта ;)
На мене като ми разбиха кочинката лятото долу на плажа и ми думнаха документите щот мислели че е портфейл, ми писаха "За немарливо отношение към лични документи" щот има един параграф че требе "се грижиш за тях с грижата на добър стопанин" :)
30 кинта ;)
Защо е подписвала,а после ще обжалва
Мен като ми откраднаха портфейла,свидетелството и талона бяха вътре,писах обяснение в РПУ-то каква е ситуацията.Чаках няколко дни да разгледат случая,дадоха ми бележка и с нея в КАТ

Мен като ми откраднаха портфейла,свидетелството и талона бяха вътре,писах обяснение в РПУ-то каква е ситуацията.Чаках няколко дни да разгледат случая,дадоха ми бележка и с нея в КАТ

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Виж тук колега http://rspernik.com/vnv/2013/DEC/rsweb-03/02704512_04122013.htm
От написаното не стават ясни обстоятелствата около загубването или кражбата и какво точно е написала приятелката ти в декларацията/жалбата, която е подала в РПУ-то.
Има законов срок в който може да обжалва акта(даде допълнителни пояснения), на самият акт следва да е посочен, не се бавете.
От написаното не стават ясни обстоятелствата около загубването или кражбата и какво точно е написала приятелката ти в декларацията/жалбата, която е подала в РПУ-то.
Има законов срок в който може да обжалва акта(даде допълнителни пояснения), на самият акт следва да е посочен, не се бавете.
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Условието е следното:
При установена кражба, взлом, джебчийство и т.н. е редно да уведомиш органите на полицията. Те идват, правят опис на откраднатото (тук отварям скоба щото не можаха да ми отговорят разумно, добре, аз ако ви кажа че са ми отключили колата и са ми взели документите, а всъщност съм ги загубил вие как аджеба ше разберете, лъжа ли ви или не?!?!....) дават ти документ, с който после в кат/полиция просто ти обявяват документите за невалидни и натам процедурата по вадене на нови....
Не извикаш ли полиция в случай на разбиване на кола примерно, по дефолт се приема че си ги попилял за което си виновен :) и следва едно актче така колкото да не е без хич.....
При установена кражба, взлом, джебчийство и т.н. е редно да уведомиш органите на полицията. Те идват, правят опис на откраднатото (тук отварям скоба щото не можаха да ми отговорят разумно, добре, аз ако ви кажа че са ми отключили колата и са ми взели документите, а всъщност съм ги загубил вие как аджеба ше разберете, лъжа ли ви или не?!?!....) дават ти документ, с който после в кат/полиция просто ти обявяват документите за невалидни и натам процедурата по вадене на нови....
Не извикаш ли полиция в случай на разбиване на кола примерно, по дефолт се приема че си ги попилял за което си виновен :) и следва едно актче така колкото да не е без хич.....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”