Здравейте,
Имам следния въпрос: От къкво може колата да губи антифириз.. Гледах за течове - няма но вече за 2 седмици доливам по мин 500мл . Огледах всички възможни места няма теч -под колата също няма. Днес долях до максимум оставих да се обезвъздушава качи се 2 пръста над максимума след 15 минути слязох да видя пак беше стигнал до стрелката за максимум . Но отдолу пак нищо (сухо). Някой да има някъква идея от какво може да бъде този проблем?
забравих да поясня колата е 1.8 моно 90 коня
Голф3- проблем с (губи)антифирза?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Голф3- проблем с (губи)антифирза?
Виж маслото дали е в норма, като ниво и цвят, и забележи цвета на пушека като я запалиш. Провери за "измити" свещи. Също така пробвай с друга капачка.
- jokera152
- Автомобил: Leon+Peugueot 307
- Двигател: ARL+HDI
Погледни и радиатора сипи и една добавка за радиатор и пак го виж,ако не провери тройника от там също може да сълзи или тече.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз, имам същия проблем на същия абс мотор! и н е мога да открия нищо!дали е за гарнитура глава, или по лошо пукната глава
има ли някой препатил да сподели какво ни очаква с колегата 

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:

-
- Автомобил:
- Двигател:
еми нали ви казвам че съм проверил същите неща + нова капачка на разширителния съд , радиатора е сух отвсякъде? 

-
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2.0 ABF 97
А някой от маркучите ?? днес на мен ми откриха теч точно до двигателя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
поне видимо маркучите са сухи , имаше само леко увлажнение около снадка към изпарителя. стегнах здраво скобата , и а дано ам а на дали !пак се губи антифриз :banghe
колеги ако проблема е започнал, от както времето се застуди се насочете към парното и неговите елементи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
при мен не е от парното още от лятото , ама сега като че ли повече взе да губи . 

- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
При мен беше от фланеца.Хванах го на не много загрят двигателhttp://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=360092
-
- Автомобил:
- Двигател:
смених и фланеца и като че ли повече взе да губи 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Имах Джета с подобен мотор /РП/- губеше антифриза през ауспуха - /маслото си беше наред /и по нищо друго не се познаваше ,та я отваряха - само гарнитура .
- kapakacherenmat
- Автомобил:
- Двигател:
И моя губеше,от тройника който е до масления филтър...със супер малка дупчица но губи когато загрее колата (надува маркучите и почва да звърчи) поогледай си маркучите и най-вече по скобите да не са се спукали!Успех

-
- Автомобил: golf 3 GL
- Двигател: aam 1.8
на моя 1,8 аам, също взе да губи антифриз! направих следното - извадих тънкото маркучле от разширителния съд, прегънах го и го вързах да не тече! после в казанчето поставих друго и към него включих компресорче от хладилник! като вдигна около 1,6 атмосфери, започна да изпуска налягане от капачката! изчаках около 2 - 3 минути да пишика и започнах щателно да търся течове по цялата система, както си е под налягане! открих ги три слаби теча - два от парното и един от газовия изпарител! стегнах скобите и въпроса приключи! за сега! а преди година имах проблем от термостата! отваряше по-късно, антифриза завираше и го изхвърляше от капачката! смених го и се оправи! имах проблем и с разпределителната тръбичка! спука се и изпика антифриза, та се наложи да се прибера без охлаждане! добре, че беше наблизо до нас! свалих тръбичката, очистих я и открих общо 11- единадесет язвички, готови да пробият! заварих я с телоподаващо и стана! дано съм помогнал!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”