Здравейте!
Преди почти година купих на жената Лупо 1.7 сди и си мислех,че всичко е ок но като се качих в друго Лупо със същия мотор забелязах, че вибрациите от мотора на празен ход са доста по-малки. Не знам какво е правил стария собственик по колата и защо има такива вибрации но искам да ги отстраня. Вибрациите са силни само като е на празен ход леко подаване на газ и обороти под 1000 и вибрацията я няма.
До сега поверих;
1. дали има мека връзка между двигателя и тръбата на ауспуха
2. дали не опират някъде по купето ауспуха и дали всички тампони са здрави
3. проверих визуално тампоните на двигателя и те са ок
Много ще съм благодарен ако някой ме светне къде е проблема
Лупо 1.7 сди силни вибрации в купето на празен ход
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лупо силни вибрации в купето на празен ход
Нагласете оборотите да са около 1000 и би трябвало да няма неприятни вибраций.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
А демферния маховик провери ли го колега?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лупо 1.7 сди силни вибрации в купето на празен ход
1,7 не е с демпфер.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тампон - най-вероятно този откъм ангренажа.
- terero
- Автомобил: VW PASSAT VW LUPO
- Двигател: AHU 98 AKU 00
grishitu написа:Нагласете оборотите да са около 1000 и би трябвало да няма неприятни вибраций.
Е да тогава няма да има такива вибрации, но това ще се отрази в разхода на гориво и някак си не е решение на проблема, а заобикаляне.
Възможно ли е старият собственик да е сменил примерно тампона от към ангренажа с някакво менте и оттам да се получава и как мога да го проверя?
Дори вече ми се въртят мисли от сорта да е зацепен ремъка със зъб напред или на зад и мотора да не работи равно мерно на празен ход, но пък колата си пали добре при ниски и високи температури има добра мощност, а разхода е 5-5,3 градско и от 3,8 при 80-90км извън градско до 4,5 с много настъпване.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери тампоните на двигателя,
-
- Автомобил:
- Двигател:
А на колко оборота работи сега двигателя, от тампони също може да е, но е по малко вероятно. Моя двигател не е 1,7 СДИ, а е 1,9 Д и след едно посещение на майстор, ми казаха че тея двигатрели трябвало да работят на 850 оборота. Сега били високи и щели друг път да ги търсят, бяха ги направили около 900 оборота. Нямаш си и на идея как бучи и тресе, след това аз си ги дигнах до 980 и работата спи.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Е то в аутодатата е от 825-950 оборота в минута,ако може да се направят на 950 не виждам проблем! Иначе моя сди работи на около 900 и винаги си е работел така...
- terero
В събота ще я закача да проверя оборотите колко са, сега по показания на оборотомера са нещо между 800-850 до колкото може да се вярва на оборотомера
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
от тук виждам
,че "пикаят" поне една/две дюзи...следва демонтаж-стенд за рапръскавачи...нови 4 X Bosh /made in india/
и честита коледа 
p.s.
скоро бях свидетел на един спор между бензинджийка и колега за това,че имало вода в нафтата ...та се оказа че както поливала цветята в градинката край бензиностанцията маркуча с водата се отметнал и пръскал в ГСМ с дизела

p.s.
скоро бях свидетел на един спор между бензинджийка и колега за това,че имало вода в нафтата ...та се оказа че както поливала цветята в градинката край бензиностанцията маркуча с водата се отметнал и пръскал в ГСМ с дизела

- terero
Обоеотите са 845 мин. Всички тампони изглеждат добре и правих опит да повдигам мотора от към всеки тампон но ралика никаква (баси живота). А най ме е яд, че тук Б-с колкото и сврвизи да обикалям всеки вдига раменете и никаква идея нямат, освен смяна на всички тампони и гаранция че ще спре вибрацията няма.
Как няма някой форумен сврвиз Б-с човек с кеф да си ходи и да няма ядове с набедвни (майстори)
А за пикаенето на дюзите малко не ми се вярва тогава нямали да се да се отрази като цяло за работата на двигателя ?
Как няма някой форумен сврвиз Б-с човек с кеф да си ходи и да няма ядове с набедвни (майстори)
А за пикаенето на дюзите малко не ми се вярва тогава нямали да се да се отрази като цяло за работата на двигателя ?
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега,опитай се да източиш от пробката на горивния филтър малко нафта в чашка за еднократна употр. и ако течността е като "мастика п-ра на кристали - парафинови"
мигновенно смени горивния филтър и бензинджийницата...
p.s.
както казват старите майстори по ауспУсите - дизела си "пази гърнетата"...т.е. няма конденза като бенз. бегачки...но гадния резонанс от неравномерната работа на мАтора е смърт за всички гъвкави връзки,тампони,гърнета и ауспуси разни...

p.s.
както казват старите майстори по ауспУсите - дизела си "пази гърнетата"...т.е. няма конденза като бенз. бегачки...но гадния резонанс от неравномерната работа на мАтора е смърт за всички гъвкави връзки,тампони,гърнета и ауспуси разни...

- terero
Това с нафтата го пробвах няма кристали перфектна е дори я наблюдавам втори ден в певеце бутилка и нищо не се утаява.
Нафта зареждам само от еко и то и на двете коли и не съм имал грижи до сега.
Смених и тампоните на на ауспуха сега всички са босал, а меката връска изглежда добре.
Днес пробвах и раскачи цяла испускателна система запалих двигателя и пак си тресе.
Нафта зареждам само от еко и то и на двете коли и не съм имал грижи до сега.
Смених и тампоните на на ауспуха сега всички са босал, а меката връска изглежда добре.
Днес пробвах и раскачи цяла испускателна система запалих двигателя и пак си тресе.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По път от пясъчните фигури към кръговото да си тръгвам към В.Т. в Бургас се запознах с една неприятна вдлъбнатина на пътя и от там цялото купе вибрира на празен ход. По магистралата я посмачках малко и се пооправи, но малко. Сега мисля да проверя всички пампони на двигателя и ще пиша дали е от тях.
Върни се в “Дизелови агрегати”