ксенон на пасат 5/5.5 - въпрос

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Re: ксенон на пасат 5/5.5 - въпрос

Мнениеот dimovip » Пет 06 дек 2013 21:02

На стария ми пасат бях с ксенони на късите и на дългите, фаровете бяха тези от аватара.Нямах светкавица, като пусна дългите им трябваше около 10 сек да светнат добре.И честно казано изобщо не мисля на този пасат да слагам ксенон.... просто толкова добре си светят фаровете, че не вярвам ксенона много да промени нещата.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Съб 07 дек 2013 15:05

Въпроса е как свети ксенона на мокро-черен асфалт ? По добре ли е или по зле.
Е това ми е важно- щото на черно по синият цвят се предава.

Както и сам установих, а и сега като прочетох- колкото повече нараства цветната температура-демек Келнините, толкова повече намаляват Лумените-демек полезната светлина.

Което си ни връща на Жълто-белият цвят като оптимален за мокро и мъгла.

Също гледам слагате по 55 вата ксенонки, което казва че 35 ватовите са слаби !?

Колега dimovip
С какви фарове е бил старият ти Пасат-лупи, отражатели. Какви ксенони си слагал и колко вата ???

И аз се безпокоя е от тия неща дето си ги писал.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 07 дек 2013 15:27

много научно подхождаш. Свети по-добре, аз сложих ксенон, после ми предстоеше пътуване до Италия около 5000лм и преминаване през няколко държави , за които чух , че правят проблеми за афтърмаркет ксенон и го свалих, като се върнах тук, бях решил да си карам с обикновените крушки, да ама не, върнах си ксенона след две нощни пътувания и не мисля да го свалям.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Съб 07 дек 2013 15:32

Е, не е научно, просто не ми се наливат излишни пари за нещо което не съм наясно дали ще е по ефективно.

Ако на мокър асфалт свети по добре, бих сложил, но ако е по зле от сегашните жички -неща ! Хем да дам пари, хем да се гърча и хем накрая да не виждам на мокро или да е еднакво със сега -не ми харесва.

На старият Пасат- музики мощни, незнам какви екстри и накрая го продадох и музиката под леглото !

А и тука говориме за екстра която е доста важна и отговорна при нощно каране !
Те не случайно на ГТП правят проблеми за това !

Искам да виждам на мокър асфалт по добре от обикновенна халогенка !

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Съб 07 дек 2013 18:17

фаровете бяха Сонар с лупа на късите и рефлектор на дългите.Ксенона беше 35вата, като бяха 6000к. По принцип самия фар не свети добре, а на мокро ставаше мазало.Но имам и още една кола, която преди 6 години и боднах на обикновен фар китайски ксенон за 60 лв... сменил съм само една крушка, пак е 35 вата но е 5000К.За мен лично на мокро се вижда по добре от обикновената крушка.

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Нед 08 дек 2013 13:40

На стария си Пасат Б4 бях си сложил ксенон китайски за 85 лева, 35 вата, 4300К и мога да кажа, че на сух асфалт светеше по-добре от лампи Найтбрейкър +90%. Уж не заслепяваше...
Обаче на мокро - грозна картинка. Винаги си пусках и халогените, че нищо не се виждаше.

На сегашния Пасат няма да сложа - категорично! А и чувам от познати, че полицаите вземали да се еб*ват вече..., така че на фар без лупа за мен няма смисъл.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 08 дек 2013 13:59

Ксенона на мокро е по зле от обикновена крушка

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 08 дек 2013 14:49

IRRITATING написа:Ксенона на мокро е по зле от обикновена крушка

странно, аз обикновените крушки на мокро не ги виждам почти да светят, докато кесноновите ми светят и виждам почти много добре.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Нед 08 дек 2013 15:15

А де ?

Явно ако ксеноновата крушка е по към жълтият спектър и е сложена във фар с лупа в който си допадат двете може и да има ефект, но само с тест мога да го разбера !
===================

DoH_KuXoT

При тебе явно понеже е с лупа, както при мене и съответно има положителен ефект !

Колко вата каза че са твоите и Пасата ти е 5,5 нали ? И колко Келвина ?

На тия Лупи -оригиналните на Пасат 5.5, е по трудно да се разбере от Куките дали е фабричен-трябва да отваряш капак и да гледат дали е допълнително окабеляван ! Което за полицай е малко над интелектуално според мене.

И аз на мокро халогенката не я виждам почти !

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 08 дек 2013 15:28

Моя е доста скъп 6000 келвина и на мокро е трагедия Предполагам че ако е 4300-5000 келвина ще е малко по добре

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 08 дек 2013 15:53

Моя е 4300к 35вата - пасата е 5.5 с лупи да.
Има обаче нещо друго, китайските ксенони понякога не отговарят напълно точно. Защото по картинки в нет-а и по конкретно тази
:arrow
Изображение

моя е 4300 но свети като този, който го водят 6000к , колега си взе 6000 и свети грозно синьо лилаво като HR purple от същата картинка. Така че не вярвай много и на тези данни. Другия момент , е че съм виждал 4300 който светеше толкова жълто, че може да помислиш че е обикновена крушка, просто ксенона беше на друг производител.
Пак ти казвам, ако имаш интерес за ксенон, мини виж моя как свети ще ти покажа и как е монтиран и ще си изясниш всичко за нула време :beer

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Нед 08 дек 2013 17:07

Сега се сетих-
Като влезна в тунелите на м.Хемус и там където осветлението е с бели лампи- незнам живачни ли са, но са бели- все едно влизам в черна дупка !

А там където е с жълти прожекторни лампи е направо ден !

Карал съм старият пасат със сини халогенови ламби и е трагедия ! :no

От какво избледняват стъклата на фаровете ? Мелиото може ли да ги избели ? Щото на село ги мих с Мелио и веро и ми направи впечатление че останаха бели петна ! Но и водата е варовита много. С парцала ги оправих.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 08 дек 2013 17:20

стъклата на фаровете като излязат от завода имат тънък слой UV лак, който с времето се изтрива, било то от полиране с машини и претъркването му или нормално експлоатационно износване от четки, камъчета и т.н. Като се изтрие слънчевите лъчи състаряват пластмасата на структурно ниво.
п.с. аз моите ги полирах с водна шкурка и паста на машинка, станаха кристални, измих ги с меглио и побеляха... Много е силно и ги разяжда имам чувстово.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 09 дек 2013 15:05

kossis написа:...
На тия Лупи -оригиналните на Пасат 5.5, е по трудно да се разбере от Куките дали е фабричен-трябва да отваряш капак и да гледат дали е допълнително окабеляван ! Което за полицай е малко над интелектуално според мене.

Човек, на всеки фар си е написано за каква крушка е. Не ти трябва да гледаш въобще окабеляване.
Съвсем между другото да кажа, че на мокро съм много по-доволен от ксенона, отколкото от обикновената крушка, лично аз виждам повече. 5000к е моят

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 09 дек 2013 15:14

dlug написа:
kossis написа:...

Човек, на всеки фар си е написано за каква крушка е. Не ти трябва да гледаш въобще окабеляване.
Съвсем между другото да кажа, че на мокро съм много по-доволен от ксенона, отколкото от обикновената крушка, лично аз виждам повече. 5000к е моят

нещо не се разбрахте... Колегата иска да ти каже, че средностатистическия полоцай знае че няма пасат Б4 с ксенон от завода примерно, докато като види Б5.5 не може да е сигурен, защото той си има лупа и като сложиш китайски ксенон за да е сигурен дали е менте трябва да отвори капака и да ти види дали не висят баластите отазд.

Върни се в “Passat”