За триене

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
teosz
Автомобил: VW Golf IV Variant
Двигател: 1.9 TDI-ATD

За триене

Мнениеот teosz » Пет 06 дек 2013 22:56

От известно време имам проблем не ми отваря клапана на изпарителя, пробвал съм като му махна плюса и с отделен кабел ми подам импулси за да може да отвори и се оправя за известен период.Днеска така пак ама се оправи за малко и на следващото палене пак греда.Както и да е успях да го запаля след известно време но като подам обороти не повече от 1500 и прехвърля на бензин.Както и да е чух се майсторите и ми казаха някъде имало хлабава връзка, но след 1 час престой няма проблеми и сега си работи карах си я извесно време няма никакви проблеми.Чудя се от какво може да го прави този проблем, понеже е гаранционна ще я закарам да я погледнат и да видим профилактика да не би нещо да се е зацапало от качествената газ :mhihi
Вие ако ме посъветвате нещо :)

Последна промяна от teosz на Пет 18 юли 2014 15:30, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Re: ГИ Тамона

Мнениеот niki1_j » Съб 07 дек 2013 10:08

Твърде вероятно е клапан да засяда нещо. Щом е гаранционна, отивай в сервиза да я оправят. Може да има дефект в самият редуктор нещо.

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Съб 07 дек 2013 12:45

Трябва да се отвори клапана и да се почисти :)

desert_fox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот desert_fox » Съб 07 дек 2013 16:14

Ако до бобинката на клапана достига напрежение <12v(11,7 при мен), клапана отваря само на обороти(форсирам на бенз до 3-4к и тогава обръщам на газ) . Със зачистване връзките по веригата(синия кабел) стигнах до 12,6V при работещ мотор. Все се питам къде отиват 1,4v пад от алтернатора до бобинките на клапанчетата

Потребителски аватар
bega4a
Автомобил: opel_omega_b
Двигател: X30XE_ manual

Re: ГИ Тамона не ми отваря клапана на изпарителя

Мнениеот bega4a » Съб 07 дек 2013 17:48

В компютъра.

Потребителски аватар
teosz

Мнениеот teosz » Съб 07 дек 2013 17:54

Мислех си дали в компютъра се запазва данни от евентуални грешки?Но така или иначе в понеделник ще я закарам да я погледнат и вечерта ще пиша какво се установило ако изобщо намерят нещо, защото сега се оправи от самосебе си и е наред.Някакси си мислех за 2хил км да се задръсти толкова бързо тоя клапан, ама няма много чудно с това качество на горивата всичко може да се очаква.

Потребителски аватар
teosz

Мнениеот teosz » Пон 09 дек 2013 15:11

Днеска ходих ама нищо съществено, всичко си работи като часовник.По описаните симптоми ми казаха некъде че имало лоша връзка, ама не откриха нищо което да дава признаци, че може да е от него.Грешки няма отчетени.И ми казаха че свещите не били за газ.Казах им за клапана да го почистят да не би да се е замърсил ама ми се посмяха :icon_lol За 3000км нямало как да се замърси толкова, че да прави проблеми.Пък и сам не смея да пипам за да не кажат после, барал си дето не ти е работа и ти отпада гаранцията.

Потребителски аватар
teosz

Мнениеот teosz » Нед 12 яну 2014 0:12

Да съживя малко темата, за известен период имаше затишие :mhihi
Но сега проблема се появи отново и доста често, както и вече има и други проблеми, доколкото разбрах не и достига газ и затова обръща на бензин.Интересното е че го прави доста рядко и като отида в сервиза всичко е часовник. :eek
Казаха че може да съм заредил "кофти" газ и да съм задръстил филтъра, но днеска отвориш филтърчето на изпарителя и учудващо чисто (изпарителя е Tomaseto Alaska). Другата седмица почвам да сменям нещата, но освен изпарителя,мап-а и рейката кое от 3-те ще е ?

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Re: ГИ Тамона Проблем

Мнениеот SpeeDLine » Нед 12 яну 2014 7:20

Нито едно от 3- те. Проверете я в движение. Вижте да не би проблема да е в сонда, тръба ?

Потребителски аватар
teosz

Re: ГИ Тамона Проблем

Мнениеот teosz » Нед 12 яну 2014 16:32

SpeeDLine написа:Нито едно от 3- те. Проверете я в движение. Вижте да не би проблема да е в сонда, тръба ?

Казаха ми че е много възможно да е или от изпарителя или от мап-а, няколко пъти и дюзите бяха трупали грешки.Така че на първо време ще сменим изпарителя с нов и мап-а понеже тези са гаранционни и ще карам да видим, ако няма промяна ще сменя и дюзите и се надявам вече да се оправи.

Потребителски аватар
teosz

Мнениеот teosz » Нед 19 яну 2014 18:39

niki1_j написа:Твърде вероятно е клапан да засяда нещо. Щом е гаранционна, отивай в сервиза да я оправят. Може да има дефект в самият редуктор нещо.

Колега излезна прав с предположението-проблема е от изпарителя.
И всичко е благодарение на колегата mupk0, който се оказа изключително коректен и ми помогна да разгадаем загадката. :beer

Върни се в “Автогазови уредби”