въпросче за табло на Голф 2
-
- Автомобил:
- Двигател:
въпросче за табло на Голф 2
Искам да попитам някой може ли да ми каже от къде точно и конкретно да взема вакуум за таблото на Голф 2 . Понеже събрах вече 5 табла и всичките със един проблем........... не им отчитат изминатите километри и на двата брояча или отчитат само докато е студено.Понеже със се врекъл да отремонтирам две от тях пък и двете имат вакуум отзад та идеята ми е къде от мотора да го прекъсна и сложа тройник за да го изкарам вакуума до таблото?Някой ако има и снимков материал ще бъда много благодарен.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: въпросче за табло на Голф 2
Не ти е нужен снимков материал. Предполагам става реч за табло с МФА, понеже само те имат такъв щуцер.
По въпроса ти - вакуум можеш да вземеш от всяко едно място след дроселовата клапа, т.е.:
1. Клапана на сервото за спирачките (който е с два или един щуцера, които са затапени заводски, има и такива без никакви щуцери, ако твоят е такъв, чети по-надолу).
2. Вакуум регулатора на делкото - цепиш с един тройник и пускаш едната част към таблото.
3. Ако си с карбуратор, можеш да разклониш също от някой от щуцерите под дросела на самия карбуратор (единият е за клапата за топлия въздух, която работи с вакуум, обикновено като го шунтират и запушват щуцера на карбуратора, да не смуче оттам).
По въпроса ти - вакуум можеш да вземеш от всяко едно място след дроселовата клапа, т.е.:
1. Клапана на сервото за спирачките (който е с два или един щуцера, които са затапени заводски, има и такива без никакви щуцери, ако твоят е такъв, чети по-надолу).
2. Вакуум регулатора на делкото - цепиш с един тройник и пускаш едната част към таблото.
3. Ако си с карбуратор, можеш да разклониш също от някой от щуцерите под дросела на самия карбуратор (единият е за клапата за топлия въздух, която работи с вакуум, обикновено като го шунтират и запушват щуцера на карбуратора, да не смуче оттам).
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
stefan4o написа:2. Вакуум регулатора на делкото - цепиш с един тройник и пускаш едната част към таблото.
Това е правилният вариант за карбураторните двигатели според документациите. Защо? Не е пояснено.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Прав си, от завода си излизат така, доколкото съм виждал аз. Но не е грешно и по другия начин - вакуумът е еднакъв навсякъде под дроселовата клапа - без значение дали ще пробиеш колектора с щуцер, ще отклониш от маркуча за вакуума на делкото и т.н. Просто по този начин (с клапана на сервото) се избягват тройниците, които са потенциален проблем. 

- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
По въпроса за неотчитането на изминатите километри: На два голфа съм го правил и от тогава години наред няма проблем. Причината да спре да върти брояча е, че едно зъбно колело в километража превърта в оста. Трябва много внимателно да се отвори километражът, да се извади зъбното колело, което превърта, да се капне една капка лепило, да се изчака да се втвърди и накрая се набива на мястото си. Така става плътно и няма да имаш повече проблеми. Аз го правя без да се налага да махам стрелката, защото може да се счупи. Използвах лепило "Капчица", че бързо втвърдявя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички за бързите отговори
ще сложа един тройник на вакуума от делкото.А по въпроса с не отчитането на километрите ......... едното табло го давах да го отремонтират и работи 100-тина километра и нещо щракна из вътре и пак стария проблем. Опитах едно да го разглобя но стигнах ........ до никъде. Трябва ли обезателно да се маха стрелката и да се развиват двете болченца? Няма ли някакъв друг начин да се капне тази капчица лепило от друго място или е неизбежно това. И ако се маха стрелката как става без да я счупя
има ли някакъв специален начин или особеност?

- ninkotv
Може да опиташ да капнеш външно между зъбното колелце и оста, но не се знае дали ще е трайно. А по начина, който описах по-горе е сигурно за дълги години използване. Нямам снимка да ти покажа точно за кое колелце става въпрос, но ще го познаеш, метално е и е нанизано на оста, която държи всичките цифри на главния брояч.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За стрелката да попитам има ли някакъв метод за вадене?Или дърпам рязко и се моля да не я счупя
. Мисля че без да я махна и сваля циферблата няма да се справя. В темата да попитам лесно ли мога да разменя оборотомерите на двете табла или трябва да се разпоява нещо по платката. Понеже това, което искам да си отремонтирам много ми подскача стрелката на оборотите при рязко подаване или пускане на газта........... все едно се е откачило нещо и дразни като цяло.

- ninkotv
Стрелка не съм вадил, защото нямах резервно табло и не рискувах. По-лесно е ако я извадиш, но не знам дали няма да се счупи при дърпането. Ако все пак я извадиш после при слагането има една бяла точка, на която се центрова за да отчита точно. Има начин да развиеш болтчетата под циферблата и без да сваляш стрелката. Първо развиваш тези които държат самия циферблат и после го завърташ, докато през някое от прозорчетата на брояча се покажат долните болтове, завираш отвертката през него и развиваш. За оборотомера не знам, моето табло е без оборотомер.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето какво видях след като разглобих едното табло на което искам да се науча............ за съжаление метално колелце не открих. Стрелката я махнах,развих циферблата и болчетата под него и дотам.Повече нищо не иска да се разглобява.Пробвах да извадя механизма но уви.Нещо не го пуска да излезе , а пружинката с оста не посмях да дърпам понеже не знам дали дори да ги отстраня ще има резултат в изваждането.хора които ги отремонтирват ми говорят за подмяна на разни колелца а аз честно казано не виждам как мое да стане без да се счупи нещо.Пробвах да въртя както бе разглобено и видимо всичко се върти и си е наред но на колата работи само в студено време и то за малко.
ето малко снимков материал някой ако може да помага

ето малко снимков материал някой ако може да помага

- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Колега,при мен проблемът беше в зеленото колело/от втората снимка/,което контактува с червяка.Та това колело превърташе около оста си.След като го разлобих,със клещи секачки,стиснах оста леко-на 2-3 места,колкото да и променя ФИ-то.После с лепило-капчица в/у оста...и набутах обратно колелото.Другият проблем беше идентичен. но на сивото колело от последната снимка.Оправих го по същия начин.Досега,около 5х.км.нямам проблем.
Но е много пипкава работата
Но е много пипкава работата

- ninkotv
При мен беше сивото колело и на двата голфа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно че трябва да му капна лепило или да стисна оста но някой да ми каже как да го извадя от там?И после как да го пъхна на мястото си.Има ли ред и кое е следващото на снимката което трябва да се махне за да стигна до колелата?Защото нищо не помръдва а ако напъна със сигурност ще строша нещо.
- ninkotv
Става с избиване. Леко се чука с чук и нещо тънко в центъра на оста и колелото излиза. Капваш лепило в дупката на колелото, изчакваш да се втвърди и набиваш плътно. Прави се внимателно, че едно чукване накриво и отива километража.
- DimitarChavdarov
- Автомобил: VW GOLF 2
- Двигател: GX 1986
А защо е този вакуум до километража, аз го имам също (понеже сложих киломметраж от ABF, а моя е 1.8) и не е вързан, но си нацелих числото и всичко работи..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”