Отново за моторно масло в Кауфланд

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Re: Отново за моторно масло в Кауфланд

Мнениеот williams_vn » Нед 08 дек 2013 19:19

по принцип с тия масла дето се продават на щандовете за храна какво очаквате по принцип мога да осигуря ,за вас не знам но аз в моита кола такива неща не смея да слагам това са рециклирани масла иначе няма как цената с опаковката да е такава

Последна промяна от williams_vn на Нед 08 дек 2013 19:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 08 дек 2013 19:32

williams_vn написа:по принцип с тия масла дето се продават на щандовете за храна какво очаквате по принцип за колегите от варна и региона мога да осигуря масло кастрол 10В40 на цена от 9 лева за литър което прави 36 лева даже ако се наложи ще осигуря и канал да си го смените ,за вас не знам но аз в моита кола такива неща не смея да слагам това са рециклирани масла иначе няма как цената с опаковката да е такава

Не цитирам предишен пост, но имам опит с променен такъв.

И защо трябва да имам доверие на теб, а не на Кауфланд, или на производител? Не се заяждам, искам аргументи.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 дек 2013 19:38

Muns 61 е абсолютно прав !

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 08 дек 2013 19:38

според теб колко струва опаковката и колко съдаржанието в нея какво ще е качеството ? взимам от един магазин кастрола цената е такава за мен иначе е по висока но имат само 10в40 поне за сега .От доста време има фирми които изкупуват маслото от сервизите на ниска цена и отработеното масло отива за преработка и после му слагат ниска цена и някаква опаковка и ти си караш с евтиното си старо масло и каква е логиката сериозните производители да държат цена защо и те да не пуснат евтино масло и да си печелят нали така или иначе си имат клиенти или като почнат проблемите ще се изложат доста. не споря с никои , нека всеки сам прецени и кара с каквото иска аз ако мога да помагам ще го направя. и защо да давам примерно за моита кола 100 лева за масло без филтрите и не наливам от кауфланд ,да ти кажа ли защото турбото ми струва доста пари и едва ли ще изкара доста както и мотора всеки сам преценява аз моита кола си карам с масло от BWM ,от там си го поръчвам литъра ми е над 20 лева не бих си позволил да наливам масла с неясен произход

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Нед 08 дек 2013 19:42

Няма да коментирам дали маслото от Кауфланд става или не, но като чета постовете на някои колеги направо ме хваща страх. Чудя се някои хора, които им се свидят да дадат още 20 лв за хубаво масло веднъж годишно, аджеба, с какви накладки, гуми, дискове карат?

П.С. А мнения прочета мнения като " Днес смених маслото и е супер", направо ми идва да се гръмна.

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 08 дек 2013 19:44

то българина е така кара с гуми втора употреба защо да купува нови или с някакви китаиски които са още по зле /това е от личен опит / . за другото не говоря еи на махам си и горния пост няма да си предлагам услугите правете каквото искате

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 дек 2013 20:10

williams_vn написа:то българина е така кара с гуми втора употреба защо да купува нови или с някакви китаиски които са още по зле /това е от личен опит / . за другото не говоря еи на махам си и горния пост няма да си предлагам услугите правете каквото искате

Ако карах 15 г кола въобще нямаше да се замисля .Но на тая просто искам да сложа по качествено масло .На Голфа съм доливал от това масло .Не съм слагал по простата причина ,че майстора ми стана диструбутор на Вайко и ми го даваше на 8 лв .

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 08 дек 2013 20:12

williams_vn написа:според теб колко струва опаковката и колко съдаржанието в нея какво ще е качеството ? взимам от един магазин кастрола цената е такава за мен иначе е по висока но имат само 10в40 поне за сега .От доста време има фирми които изкупуват маслото от сервизите на ниска цена и отработеното масло отива за преработка и после му слагат ниска цена и някаква опаковка и ти си караш с евтиното си старо масло и каква е логиката сериозните производители да държат цена защо и те да не пуснат евтино масло и да си печелят нали така или иначе си имат клиенти или като почнат проблемите ще се изложат доста. не споря с никои , нека всеки сам прецени и кара с каквото иска аз ако мога да помагам ще го направя. и защо да давам примерно за моита кола 100 лева за масло без филтрите и не наливам от кауфланд ,да ти кажа ли защото турбото ми струва доста пари и едва ли ще изкара доста както и мотора всеки сам преценява аз моита кола си карам с масло от BWM ,от там си го поръчвам литъра ми е над 20 лева не бих си позволил да наливам масла с неясен произход

A ти сигурен ли си, че твоето не е преработка? :biggrin
Идея си нямаш как се правят маслата...

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 08 дек 2013 20:17

аз карам или по точно карах голф 3-ка сега го кара брат ми и до сега си го карам с кастрол нищо че вече е 21 годишен да не казвам че това е първия голф във варна беше на 6години и половина като го купих от германия и от 99 година насам ми служи почти без проблеми не бих му слагал части и консумативи със съмнително качество нищо че вече не струва и 1000 лева , а колкото до маслото взимам го от официалния представител и не ми се обяснява на някои като теб за части и консумативи взимам само оригинални по възможност части от официалния представител утре ще ходя до ФВ за лагер тампони и една полуоска за 4-ката а ти си купи китаиски ако искаш

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 дек 2013 20:29

И аз карах Голф 3 и никога не съм правил компромис с консумативите му !Затова и ми дадоха 2400 лв а после го продадоха за 2600 лв .Но на комън рейл мотор е редно да се сложи по добро масло и 5 в40 .А и за Кастрола чувам такива неща ,че едва ли е по читаво от това в Кауфланд .

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Пон 09 дек 2013 0:32

ами да като всяко качествено нещо си има и имитация аз като карах рено и разбера че правят елф във румъния що псувни отнесоха, след като почнах да си взимам оригиналния френски нещата се промениха коренно с шумовете в мотора и разхода на масло , и за това вече се гледам кои е производителя и след това купувам

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 09 дек 2013 8:57

Много глупости се пишат в тази тема ...от сорта чул недочул....градки митове и легенди...
Аз съм карал с какви ли не масла и разлика не съм видял до момента на мотор който вече е на 350хиляди известни...пък ви е си лайте каквото искате....автора на темата.... пита карал ли е някой с подобно масло и усетил ли е някаква промяна ....или настъпила ли е някава промяна в работата на мотора....при това не към хубаво защото искрено се смея като чуя как след смяната с еди кое си извънземно марково масло за два чувала пари мотора започнал някак си много мазно мазно да работи....та същественото питане е евентуална работа към по-лошо тропане на подигачи съмнения за аварии вследсвие на това масло и т.н... аз нямам опит с точно това масло но карам с каквото ми падне и което най вече ме устройва като цена....другяи път може да пробвам и това от кауфланд ако го хвана на промоция....

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пон 09 дек 2013 18:26

Карах с въпросното масло 10W 40, 5л за 30лв на промоция. Разлика никаква нито към +, нито към -. Маслото трябва да отговаря на изискванията на производителя за съответния мотор и да се сменя на 10 000км.
Колко си мислите, че е себестойността на маслото в еди кой си официален представител?
Да не гадаете от 5 до 10лв на литър мах. Частите и те са така 100% надценка.
В Германия цени на масла, гуми и части колкото тук, а може и по-ниски, но за труд режат главата - не можеш на улицата да се нагъзиш и да си смениш маслото сам. В БГ като немогат да вземат за труд - слагат 100% надценка.

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Пон 09 дек 2013 19:18

100% надценка? това беше много отдавна. сега е поне 300 :wink :th_up

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пон 09 дек 2013 20:11

Вече има достатъчно търговци, които продават масла и авточасти с ясен произход на нормални цени, конкурентни на тези в Европа. Вече не е толкова трудно да си намериш туба Castrol Edge 5w30 за 75 лв или Magnatec 10w40 за 55 лв.

А на стар дизел или такъв без турбина, според мен няма какво да му стане от маслото от Кауфланд. Но колко от вас, притежаващи автомобили с модерни комън рейл двигатели и скъпи турбини биха карали с това масло?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”