голф 4 1.9 тди 110 ahf странен проблем
голф 4 1.9 тди 110 ahf странен проблем
Привет на всички.питането ми е следното,паля сутрин колата подгрява си пали от раз.след като запаля излизам да стържа стъклото и има няма 2 минути двигателя променя звука си почва да работи по меко.вече няколко пъти ми се случва отварах капака да видя да не въртят перки ама не е това.все едно нещо се включва за кратък период и после изключва.днес открих че някакво реле цъка вътре като поработи малко колата и можеби е от това защото определено влияе на работата на мотора. някой ако знае нещо по въпроса нека пише просто много ми е интересно каква е ролята на релето.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: голф 4 1.9 тди 110 ahf странен проблем
Подгряващите свещи остават да работят известно време след запалване при ниски температури и изключват след това. Мисля че изключват и при достигане на определени обороти на мотора.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
achodemo написа:Подгряващите свещи остават да работят известно време след запалване при ниски температури и изключват след това. Мисля че изключват и при достигане на определени обороти на мотора.

Ама свещите не подгреват ли преди паленето.или продалжават да греят и след като съм запалил.защото сутрин като паля изчаквам да подгрее цъка релето и върта тръгвам и изминавам да кажем 500м. Може и километър и пак цъка някакво реле в движение.та да разбирам ли че това са свещите
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Да,свещите са.
Времето им за подгряване може да се променя и продължават да греят определено време след запалване.
Ако нямаш проблем,не си го търси ,а си карай колата.
Времето им за подгряване може да се променя и продължават да греят определено време след запалване.

Ако нямаш проблем,не си го търси ,а си карай колата.
Не колата проблеми няма други но беше много странно.учудваме това как двигателя променя звука си и почва да мърка явно тия свещи го товарят сабилно.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
ozon-t написа:Не колата проблеми няма други ....
То и това не е проблем, така трябва да е

- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Дори може да забележиш, като е студена при минаване на 2000 оборота пак цъка релето ;)
Подгрева работи до 5-6мин след палене при необходимост ...
П.П. Всяка кола като загрее работи по равномерно и меко, все пак температурата в двигателя достига оптимална за работа
Подгрева работи до 5-6мин след палене при необходимост ...
П.П. Всяка кола като загрее работи по равномерно и меко, все пак температурата в двигателя достига оптимална за работа

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
ozon-t написа:.учудваме това как двигателя променя звука си и почва да мърка явно тия свещи го товарят сабилно.
Много ясно ,че го товарят . Тока минаващ през тея реотани си е доста и пада на гърба на генератора естествено .
Върни се в “Дизелови агрегати”