Здравейте, колеги,
Знам, че конзолите на Поло 1994 - 99 и по-нататък са много често срещан проблем и тъй като моята беше пукната като купих колата и се счупи много бързо, накрая успях да купя такава, с която да я заменя, от Сеат. Четох из стари теми по форума, но тъй като не ми стана ясно в детайли как по стъпки да я сменя, отварям тази тема за помощ.
Настоящата конзола е лепена най-горе вляво на няколко места, тъй като имаше огромна пролука, голяма част от която е запълнена с лепило. Интересува ме откъде да започна свалянето, има ли в духалките горе винтове, как се свалят бутоните за стъклата, пластмасата и врътките за парното и климатика, и има ли щифтове някъде, които трябва да пазя. Ще съм благодарен за конкретни указания стъпка по стъпка.
Доколкото сравнявах, двете конзоли са идентични и видимата разликата е в бутона за въздушната възглавница. Смятам, че темата ще е полезна за всички, на които в бъдеще ще им се наложи да сменят сами конзолата на Полото си. Мерси на всички!
П.П. Прикачвам снимки на настоящата конзола и тази, която ще я замени.
Смяна на централна конзола, Поло 6N. Как в стъпки?
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1.6 1999
Смяна на централна конзола, Поло 6N. Как в стъпки?
- Прикачени файлове
Re: Смяна на централна конзола, Поло 6N. Как в стъпки?
След като имаш новата я огледай.Има винчета 2 бр в духалките ,пласмасата която обикаля копчетата е на щипки с отверка я изваждаш от долу има 4 винта развиваш и врътките на парното са свободни пак там има 2 които държат пласмасата за ел стъклата равиваш и вадиш. Махаш пласмасата на скоростния лост има един винт в дъното на това което е кат барче и две пласмасови гаики под кожата.Там където беше винта сега се виждат два два винта развиваш и плласмасата е свободна щом е счупена дочупваш около копчетата и ги откачаш.След това слагаш новата по обратния ред като издърпаш всички букси през дупките .После едно по едно копчетат .Запомни ако искаш да вадиш копчета в бъдеще по добре откачи цялата пласмаса за да не се счупи пак.
-
maina, страхотен си. Somi, мерси много за подробното описание. Утре ще я сменям, дано мине без проблеми. Надявам се после на снимките всичко да е точно.
Само още един въпрос, има ли някакъв вариант при смяна да стане някакъв проблем с бутона за въздушната възглавница, горе вдясно? Просто доуточнявам, да не би под него да има някакво специално закрепване.
Само още един въпрос, има ли някакъв вариант при смяна да стане някакъв проблем с бутона за въздушната възглавница, горе вдясно? Просто доуточнявам, да не би под него да има някакво специално закрепване.
не разбирам за коя въздушна възглавница говориш, но от тази конзола не засягаш нищо друго по колата. не се притеснявай действай смело и внимателно. ако имаш въпроси питай 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Най-вероятно колегата има в предвид индикацията за airbag, тя е само светлинна, до колкото съм запознат. Няма нищо специално в закрепването на копчетата, изваждат се с издърпване. Вадиш буксата и после по обратния ред.
-
Днес започнах да я свалям, но малко късно и се стъмни бързо. Утре ще довършвам. Имам няколко въпроса.
Бутоните за сваляне на предните стъкла ниско долу нещо много се опъват при отделянето от конзолата. Нямах много време, а и като откачих пластмасата до скоростния лост под конзолата стана мазало от гледна точка на пространството, но явно имат нещо като мъжки и женски части, влизащи едни в други. Ще погледна утре на светло.
Трябва ли да има осветление под врътките за климатика или около тях? До момента не съм имал и е ужасно неудобно в тъмното, особено сега като е студено. Като търсих конзола, един колега каза, че по принцип имало, но било много слабо, само че аз днес не видях нито крушка, нито приспособления за закрепване
.
И третия невероятен проблем, с който се сблъсках, е, че радиото не може да се откачи, без изцяло да се извадят отзад кабелите, а го монтира фирма и вътре зад него е лудница и повечето връзки са дълбоко отзад. Това ще го решавам някакси утре.
Бутоните за сваляне на предните стъкла ниско долу нещо много се опъват при отделянето от конзолата. Нямах много време, а и като откачих пластмасата до скоростния лост под конзолата стана мазало от гледна точка на пространството, но явно имат нещо като мъжки и женски части, влизащи едни в други. Ще погледна утре на светло.
Трябва ли да има осветление под врътките за климатика или около тях? До момента не съм имал и е ужасно неудобно в тъмното, особено сега като е студено. Като търсих конзола, един колега каза, че по принцип имало, но било много слабо, само че аз днес не видях нито крушка, нито приспособления за закрепване

И третия невероятен проблем, с който се сблъсках, е, че радиото не може да се откачи, без изцяло да се извадят отзад кабелите, а го монтира фирма и вътре зад него е лудница и повечето връзки са дълбоко отзад. Това ще го решавам някакси утре.
значи колега виж аз на снимката нарочно не ти отбелязах 2 винта те са точно на тази пластмаса на която стоят копчетата и ще ги видиш когато махнеш пластмасата около врътките. не ти ги белязах да не те бъркам и без това щеше да ги видиш, ако си ги отвил тях пластмасата не е точно правоъгълна в средата горе има като процеп хвани я и я дръпни няма чопове и нищо по нея не може да се счупи
До скоростния лост изобщо не е трябвало да вадиш нищо
2. ето така трябва да свети при теб, но в зелен цвят както е оригинално

ето тема от която можеш да разбереш как да си оправиш осветлението ако не работи
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=1891
разгледай из страниците има и светлини на полота.
3. радиото има букса отзад откачи я няма как да няма
после като изкараш цялата пластмасова конзола ще махнеш шината по която върви радиото ( трябва да има едни като крачета на лайсната изкривени, за да я държат неподвижна.
кабелите ги избурай навътре да не ти пречат няма за какво да ги вадиш
Успех :)
С питане до Цариград се стига

До скоростния лост изобщо не е трябвало да вадиш нищо

2. ето така трябва да свети при теб, но в зелен цвят както е оригинално
ето тема от която можеш да разбереш как да си оправиш осветлението ако не работи
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=1891
разгледай из страниците има и светлини на полота.
3. радиото има букса отзад откачи я няма как да няма

после като изкараш цялата пластмасова конзола ще махнеш шината по която върви радиото ( трябва да има едни като крачета на лайсната изкривени, за да я държат неподвижна.
кабелите ги избурай навътре да не ти пречат няма за какво да ги вадиш

Успех :)
С питане до Цариград се стига

Бе маха се барчето че 2 винта от долу са на кофти място до сега не съм успял да ги сваля без да я махна.До колегата свали ли винта дето е в дъното на барчето .
аз моите ги отвих с накрайник за отверка и ключе.
-
Да, 'барчето' се разкача, защото не може да се отвият долните два вертикални винта. Иначе трябва с много къса отвертка, но аз нямах такава, въпреки че бях с цяла кутия с приставки. Остава ми да сменя осветлението, дано да имам време утре.
Консултирах се с познати, които са сменяли и ме посъветваха да не пипам осветлението и особено светловодите, защото 'вероятността за чупене била 100%'. Даже и срещу заплащане не искаха да го сторят вместо мен, но ще го сменя. Видях и темата, но тя е предимно за таблото.
Доколкото гледах, има две ръбчета отпред, на които се държи бялата пластмаса зад врътките за парното и няма друго вътре. Не знам как става с ледове, но ако мога да сменя крушката и свети, евалата.
Консултирах се с познати, които са сменяли и ме посъветваха да не пипам осветлението и особено светловодите, защото 'вероятността за чупене била 100%'. Даже и срещу заплащане не искаха да го сторят вместо мен, но ще го сменя. Видях и темата, но тя е предимно за таблото.
Доколкото гледах, има две ръбчета отпред, на които се държи бялата пластмаса зад врътките за парното и няма друго вътре. Не знам как става с ледове, но ако мога да сменя крушката и свети, евалата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Крушката се сменя като се издърпа средната врътка(топло-студено), ако тя свети се осветяват и другите 2 врътки.
колега пиши на това момче той си ги сменя преди няколко седмици с диодни ленти и стана много ярко и красиво, мисля, че има снимки, ако не да ти обясни къде да ги залепиш
http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=175308
http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=175308
-
Тези крушки се оказаха голям дефицит, щом и в ауто бим нямаха налични. Минах през почти 10 магазина за авточасти и специализирано електроосветление и никъде нямаха, а на някои места 'не бяха чували', че видиш ли, такова нещо съществува под небето. Поръчах на едно място и утре ще си я взема.
maina, мерси, но надали имам познанията за запояване на ледове и добавяне на съпротивления по веригата. Утре слагам стандартната 1.2 ватова крушка (май толкова беше) и ще добавя малко станиол отзад да видим какво ще се получи. Не мога да кажа как е било стандартно, защото при мен никога не е светила.
Въпрос до утре, някой знае ли за заместител (лед или друг) на тази стандартна крушчица за врътките на парното, която да се купи и да се сложи на същото гнездо, без сериозни модификации?
maina, мерси, но надали имам познанията за запояване на ледове и добавяне на съпротивления по веригата. Утре слагам стандартната 1.2 ватова крушка (май толкова беше) и ще добавя малко станиол отзад да видим какво ще се получи. Не мога да кажа как е било стандартно, защото при мен никога не е светила.
Въпрос до утре, някой знае ли за заместител (лед или друг) на тази стандартна крушчица за врътките на парното, която да се купи и да се сложи на същото гнездо, без сериозни модификации?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”