Търся си туба

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Търся си туба

Мнениеот qm_parket » Вто 10 дек 2013 9:27

Извинявам се ако темата ми не е за тук. Търся си някой колега от Варна да ми услужи с прозрачна 20л туба, за да затворя на някои бензиностанции устите. Взимам тубата (колегата, който ми услужи може да дойде с мен), пълна я, снимам, изпразваме я в резервоара и я връщам. Обещавам снимките и нарушенията ще бъдат изпратени на ГОСПОДАРИТЕ и на всички други медии и институции. Благодаря предварително на отзовалите се.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: Търся си туба

Мнениеот PuShE_ » Вто 10 дек 2013 10:06

Имам желязна от старите,ако върши работа ти я давам :th_up

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Вто 10 дек 2013 11:32

Искам да има отбелязано количеството и да се вижда горивото, което е вътре, за да може като им покажа, че не наливат точно колкото показва, да ги шибна в главата с тубата, за да им дойде акълеца.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Вто 10 дек 2013 11:41

Такава туба дето търсиш няма да намериш. Пластмасова туба да е празна само от изпаренията на бензина лятото се издува ако е добре затворена. Пробвай с туба от минерална вода. На бензиностанциите имат специални калибровани лейки, само с такава може да измериш точно, иначе всичко друго е "миже да те лаже".

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 10 дек 2013 11:42

[quote="batmit"] На бензиностанциите имат специални калибровани лейки, само с такава може да измериш точно, quote] :th_up

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Вто 10 дек 2013 11:58

Търся си туба или разграфен по-голям съд за течности, който да не е от бензиностанцията. Не им вярвам, ама изобщо на скъпите ни бензиностанция.

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Вто 10 дек 2013 20:26

Само в никакъв случай не наливай бензин в туба от минерална вода.По-скоро намери от някоя хим. лаборатория някакъв 5л разграфен стъклен съд.

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Вто 10 дек 2013 20:29

на мен на две различни бензиностанции на 100км като допълня газовата бутилка ми дава 2 до 3 литра и то няколко пъти,голяма разлика,предполагам че и с бензина има шменти капели ама на газта няма как да се премери :Mr Green Fun

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Вто 10 дек 2013 20:46

yordannnnnn написа:на мен на две различни бензиностанции на 100км като допълня газовата бутилка ми дава 2 до 3 литра и то няколко пъти,голяма разлика,предполагам че и с бензина има шменти капели ама на газта няма как да се премери :Mr Green Fun

За газта знам от един приятел, който работеше в Кълвача Газ навремето, че освен газ, слагат и въздух в бутилката заедно с пропан-бутана. Самата бутилка се пълни на максимум 80 процента, после има някакъв клапан, дето изключва. Татко също е на газ и последния път се оплака от газта на Лукоил - изкарвал много по-малко (с около 30 км) с газта на Лукоил в сравнение с други газстанции при едни и същи условия (зареждане за 20лв).

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 10 дек 2013 21:40

явно си е до конкретна бензиностанция независимо от коя верига са
лично аз в сливен зареждам на лук ойл много отдавна и нямам проблем,преди 2 години някъде бях в варна и пак отивам на лук-а да зареждам,и се почна едно пускане и спиране на помпата,викам си тука става нещо......е газта свърши 30 км преди сливен,атрябваше да има за още поне 100км.
на еко-сливен също един път усещам че ми свършва газта,сипвам 8 литра и колата все така не иска да върви все едно няма газ
с бензина също в сливен на лук-а нямам оплаквания,на полото бензиномера е като часовник,като пълня догоря винаги познавам с точност до литър колко ще събере като изключи пистолета

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”