GOLF 4 1.9 TDI смуче въздух от сондата за гориво

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
rosko_s
Автомобил: GOLF IV ALH + Brezel
Двигател:

GOLF 4 1.9 TDI смуче въздух от сондата за гориво

Мнениеот rosko_s » Пон 09 дек 2013 12:41

Колеги останових, че когато колата остане с по-малко от 10 литра нафта сондата с датчика за гориво която се намира под седалката отзад смуче въздух и колата неможе да пали.Когато е с повече нафта от 10л пали работи безотказно месеци наред го наблудавам.Според вас цялата сонда ли е за смяна или поплавака ли е как се казва, продават ли се отделно.Понеже цялата сонда с поплавак датчик е към 180лв.И още 1 въпрос как се сваля развих капака отгоре махам и кабела с буксата но остават двата маркуча за горивото явно които са син и черен, тях немога да махна не са като букса как се вадят някой има ли идея да не счупя нещо...напъвах, въртях нямат вадене.

Потребителски аватар
tedwv
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1998 + Brezel

Re: GOLF 4 1.9 TDI смуче въздух от сондата за гориво

Мнениеот tedwv » Пон 09 дек 2013 14:01

Маркучите са на бърза връзка има едно като бутон трябва да се натисне и тогава дърпаш. След като се справиш с това вади кошницата и я разглабяш, внимателно,Вътре има едно о-пръстенче което може да ти прави проблем. След като я разглобиш на две части, долната част се разглабя още веднъж то е като все едно се сложил две чаши една в друга , образно казано, там се събира много мизерия между тези две части.
Това е което се сещам, успех. :th_up :

rosko_s
Двигател:

Мнениеот rosko_s » Пон 09 дек 2013 14:55

Ми търся колега ама къде е това което се натиска да излязат тези маркучи с бързите връзки не го намирам...ръгам бутам цял ден се лутам.Иначе благодаря, би трябвало да е задръстена нещо или поплавака е счупен защото няма логика да работи добре с много нафта а като има по-малко не.Или явно е забил в горно положение тоя поплавак.

rosko_s
Двигател:

Мнениеот rosko_s » Пон 09 дек 2013 15:48

Хм оправих се колега мерси пак.Няма никакви видими наранявания и запушвания на тръбичките и сондата, поплавака също се движи на свободен ход, както трябва...Давайте мнения.Нещо да има в самите тръбички на цедките?Сториха ми се леко изместени на входната нафта от резервоара, но като надувам минава въздух нормално.Сигурен съм почти че там е проблема, понеже има ли говиро над 10 литра колата работи, пали и върви както трябва вече от над 6 месеца е при мен.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 09 дек 2013 20:58

Да има нещо спукано по тръбичката на ниво 10 литра :rolleyes ... и като падне под това ниво , почва да лапа въздух :rolleyes

rosko_s
Двигател:

Мнениеот rosko_s » Вто 10 дек 2013 12:09

Тръбичките не съм ги махал само на 2 разделих цедката от копчетата, където се откача и така гледах да не разпоя жиците.Нямаше никакво видимо нараняване или запушване.Сложих я пак сега засичам да видим 1-2 дни как ще се държи колата, след като почистих цялата сонда и я издухах.Нещо самия поплавак да не иска настройване или нагласяне да трябва да се монтира сондата на празен резервоар незнам...

Потребителски аватар
tedwv

Мнениеот tedwv » Вто 10 дек 2013 14:23

Кошницата има един поплавък, който когато падне нафтата се затваря и дърпа нафта само от кошницата не от резервоара на него има уплътнение да не е то проблема?

rosko_s
Двигател:

Мнениеот rosko_s » Вто 10 дек 2013 16:37

Неможах да го намеря разглобих кошницата на 2 като 2 чаши една в друга, с тръбички една в др пак влизат и пружина която връща горната част.Отделно поплавак със скала и жици.Чистих струвах днес пак падна нафтата и краи не пали смуче въздух яко вижда се по тръбите, наливам нафта във филтара 200-300мл и пали веднага.Много странно.Намерил съм от 110 коня мотор сонда с кошница и всичко, дали е същата моя е АЛХ.Направо ми разби нервичките тая печка, 1 седмица няма оправия.

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Вто 10 дек 2013 20:45

Как пък карате с толкова малко нафта. Аз никога не оставам с по-малко от 15-20л.

Потребителски аватар
tedwv

Мнениеот tedwv » Сря 11 дек 2013 6:25

Кошниците са еднакви щом си намерил сложи за проба да видиш какъв ще е ефекта.
mshbul написа:Как пък карате с толкова малко нафта. Аз никога не оставам с по-малко от 15-20л.

Колега има един лаф „мека пишка,дребни пари и общи приказки всеки може да извади„

rosko_s
Двигател:

Мнениеот rosko_s » Сря 11 дек 2013 12:11

Може да го карам винаги с повече нафта и няма да имам никога тоя проблем, но нали някога може да ми се наложи да остане на резерва или да имам по малко гориво.Искам да ми е направен и да работи както трябва.А ти си карай както решиш.

rosko_s
Двигател:

Мнениеот rosko_s » Сря 11 дек 2013 15:03

Колеги след 5-тото разглобяване на сондата и поплавака установих, че може би трябва да има на гръбата за входна нафта която е с пружина и под нея пластмасов пръстен, под пръстена според мен треа да има гумено оплътнение О пръстен или шаиба която да помага да стане вакум.Само че при мен няма и измислих една от 1 силиконово оплътнение поизмених го и стана сега ще видим има ли ефект.Незная дали оригинално там има гумен пръстен просто предполагам че от там неможе да направи вакум и смуче въздух.

Потребителски аватар
tedwv

Мнениеот tedwv » Сря 11 дек 2013 15:25

на тръбичката с пружината има о-пръстен по-принцип.

Върни се в “Дизелови агрегати”