Toyota Avensis или Volkswagen Passat?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
buhata84
Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP

Toyota Avensis или Volkswagen Passat?

Мнениеот buhata84 » Пон 09 дек 2013 18:44

Пичове,кой е по добрия избор,според вас?Става вапрос за два автомобила....единият е Toyota Avensis D4D 150hp,произведена 2006г.,а другият е Volkswagen Passat 1.9TDI 105hp 2007г.И двете са комбита и двете струват около 11000.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Re: Toyota Avensis или Volkswagen Passat?

Мнениеот batmit » Пон 09 дек 2013 18:52

Колега, 1.9, 105кс на голф е супер, но на Пасат и то комби ми се струва, че ще му е малък.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 10 дек 2013 19:46

Разбира се че Toyotata колега, стига двигателя да не е D-Cat, и да е правена в турция. Ако пък е японка удряш шестица от тотото. Доста по-корави и надеждни са от немските кенефи. А цената на поддръжката е сходна. Минал съм по този път :)

Потребителски аватар
kaltcev.72
Автомобил: golf 4 toyota avensis
Двигател: 1.6 1J 2001

Мнениеот kaltcev.72 » Вто 10 дек 2013 20:27

Аз също смених ФВто за Тойота Авенсис . За България гледаш да не е Д-КАТ щото са капризни откъм гориво. Авенсис за Европа се сглобява в Англия , сглобените в Япония са много малко . Аз лично съм доволен от колата , имай на предвид че живея в Германия и предпочетох японката пред немските. Колкото до частите не са по скъпи от на Пасата, поне по тукашно сравнение. Лично ти препоръчвам Авенсиса. :a045

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 10 дек 2013 20:44

За най-голямо съжаление и аз бих писал - Тойода правят много здрави коли.. Въпреки че 1.9 105кс е най-добрият от кенефите.

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Вто 10 дек 2013 21:51

лошото е че тези 150к.с към които си се засилил са точно D-cat.
Добри мотори на D4D са 90, 115 и 136к.с. На нашят пазар се срещат и доста читави короли Е12 (японки).
Иначе Anensis-Verso са амо японски сглобки с електроника DENSO.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Вто 10 дек 2013 22:06

Гледам Колегите силно препоръчват Тойотата,но я споделете цената на демпферния маховик комплект със съединител?И частите за тея японо/туркинки също не са чак толкова евтини а и ги няма толкова много на моргите :th_up Така че добре помисли дали да си вземеш "кенеф"!!

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Вто 10 дек 2013 22:42

Доколкото знам 1,9 105 коня е може би доста добър мотор на VW групата и доста непретензиозен. Имах приятел с Шкода с такъв мотор - 160хил км нищо, от нова я взе, още в гаранция махна дпф-а и колата нямаше никакви проблеми.
От друга страна съм карал Авенсис, ако можех да избирам, то би било авенсиса.

Потребителски аватар
kaltcev.72
Автомобил: golf 4 toyota avensis
Двигател: 1.6 1J 2001

Мнениеот kaltcev.72 » Вто 10 дек 2013 23:49

Колега не четеш Авенсис за Европейски пазар не се сглобява в Турция ! Колкото до цена на маховик и съединител е една идея по евтин от на Пасата, говорим цена от официален представител. По последни класификации за надежден автомобил на Декра , Авенсиса е на 3то място , докато Пасата е доста по назад. Колкото до двигателя 1.9 ТДИ 105 коня да добър е имах Голф Вариант , но е малък за купето на Пасата. Няколко пъти се сблъсквам с малко абсурдни ситуации. Лятото в България спуках челното стъкло на Тойотата , отидохме в ТМ ауто официален представител на Тойота в България .Цена на стъклото 400 евро без работата , не го смених . Попитах за картите за навигация за Източна Европа, цена 520лв. Прибрах се тук и .......челно стъкло 300евро, карти за навигация пълен пакет 125 евро! Извинете за офтопика, ама тая с частите е малко разтеглива тема!

phantom_

Мнениеот phantom_ » Сря 11 дек 2013 9:31

kaltcev.72 написа:Колега не четеш Авенсис за Европейски пазар не се сглобява в Турция ! Колкото до цена на маховик и съединител е една идея по евтин от на Пасата, говорим цена от официален представител. По последни класификации за надежден автомобил на Декра , Авенсиса е на 3то място , докато Пасата е доста по назад. Колкото до двигателя 1.9 ТДИ 105 коня да добър е имах Голф Вариант , но е малък за купето на Пасата. Няколко пъти се сблъсквам с малко абсурдни ситуации. Лятото в България спуках челното стъкло на Тойотата , отидохме в ТМ ауто официален представител на Тойота в България .Цена на стъклото 400 евро без работата , не го смених . Попитах за картите за навигация за Източна Европа, цена 520лв. Прибрах се тук и .......челно стъкло 300евро, карти за навигация пълен пакет 125 евро! Извинете за офтопика, ама тая с частите е малко разтеглива тема!

Не казвам че Тойотата е лош автомобил Колега ,но просто в България частите им са скъпи,а и болежките им много малко хора ги разбират :c020

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 11 дек 2013 10:02

Пасатора е дървен отвътре все едно е дялкан по трудово заедно с голф 2.Пластмасата направо те залива отвсякъде.
Скапани мотори,то не са глави,то не са кутий...

Още 2009-та година писах едно мнение-.тепърва ще се реве от хубавите дизелови мотори на Ваг.Тогава всички се смееха и ми обясняваха че съм се филмирал :mhihi ,е някой от смеещите се бая са плакали след това с новите си италяно немски кошари :mhihi

Пасата има хубав дизайн погледнат отвън.ова му е плюса. Вътре е ужасно грозна кола.Лъха на евтино а стуваше като нова 50+бона

Мой познат има в семейството си няколко Тойоти-всичките купувани нови.Еми добри коли са-верно и те не са супер красотата,ама са 1000 пъти по надеждни от 2.0тди мотора на Ваг.
Не случайно спокойно се намира пасат 2008 за 4000 евро 2.0Тди.
Дори франсетата от тия години са по скъпи.

Иначе 1.9тди наистина е най-най от Ваг дизелаците .

Сега много ще ме нарекат хейтър-не не съм ,дори напротив.
И като гледам доста хора са си отворили очите и ваген след 2004-та едва ли биха си взели.Особенно 2004-2011 моделите.

phantom_

Мнениеот phantom_ » Сря 11 дек 2013 10:36

Абе за 2.0TDI PD още повече и BKP код на мотора и аз не бих си взел ама 1.9 е друга бира,и да Тойотата като чисто нова сигурно е по хубава :th_up

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 11 дек 2013 10:53

Тойота. Не съм изпадала в подробности точно този модел къде се прави, но по номера на рамата винаги може да се разбере къде е направен определен екземпляр. И какво като е турска? Има разлика в сглобките, но по-важно е да не е много пипана в България, ако може хич.

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Сря 11 дек 2013 11:46

Разликата между турската и японската сглобка е много голяма. Най-малкото че японките са с електроника Denso.
И другото което се сещам е кормилнаъта рейка - при европейската сглобка рейките мисля че бяха немски. Нищо общо с японските :)

И нещо друго, по телевизията като гледам разни предавания за off-road шофиране а и за арабския свят - по пресечени терени, по пясъците масово ми прави впечатление, че се карат Land Cruiser-и, 4-Runer-и, и дори по-стари джипки Toyota. Незнам защо не пребягват към Таурег или Q7. Цените мисля че са сходни.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 11 дек 2013 14:31

Гледам и не вярвам на ушите си... в тази тема Тойота води убедително :mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”