Голф4 2.8 v6 непостоянен проблем?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Re: Голф4 2.8 v6 непостоянен проблем?

Мнениеот mrpetrov » Пет 06 дек 2013 22:14

Колега, може ли да се мисли за едно разглабяне на системата с цел проверка на всички връзки от бутилката до мотора за запушвания? От това, което съм чел из форума - мисля си, че имаш някъде запушване, което се проявява при необходимост от голям дебит газ...
Интересна работа.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 06 дек 2013 22:17

bega4a написа:То е ясно че не е до настройки. :flag_bulgaria

Ами сега ми е много натоварено, но когато имам възможност може да мина да си поиграем, ако още имаш възможност, че покрай края на годината ми спукват гъзо от работа. Мерси отново и поздрави :beer

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 09 дек 2013 21:55

Сега ми направи впечатление, че като започне да придърпва и продължа да натискам газта, ми пада с 1-2 диодчета показателя за нивото на газта в бутилката. Има ли вариант нещо на самата бутилка да и пада налягането и от там да ми ушашква системата(или от къде може да идва това объркване в нивомера)? По принцип и друг път ми е правило впечатление, че нивомера някой път не показва правилно, но след известно време си показва реалните показания. Това нормално ли е? Случвало ми се е да заредя до горе и да ми показва само 2 диода, но след известно време (няколко минути) да изпълни всички диоди. BTW все по-често започва да ми придърпва.

daniench
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniench » Пон 09 дек 2013 23:10

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=396898

може би подобен проблем?

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 10 дек 2013 10:23

Не е същото при мен, колата си се форсира без проблем (понякога ми прехвърля на бензин ако я изрежа повече, но след като изгася и пак запаля си прехвърля на газ). Май тези дни ще отида да ми сменят изпарителя, докато е в гаранция и ако е възможно да ми вържат ГИ към OBD-то с адаптиране. Ако и това не помогне, може да сменя свещите(въпреки че са на около 16-17 000км.) или да взема бобина за тест, то друго не остана...

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 10 дек 2013 11:39

При проблеми с бобина или свещи би трябвало при ускорение колата да присецва, в оптималния случай ще ти записва грешка missfire

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 10 дек 2013 11:44

И това се случва, но това е че не го прави винаги, т.е. може да измина и 300км без да придърпа нито един път, започне ли да придърпва си записва и missfire-ите, но ако е от бобина-та би трябвало и на бензин да се усеща поне леко позамисляне, а при мен колата на бензин е повече от добре. Има го и вариант да придърпва, пускам на бензин, карам 2-3 мин, пускам пак газта и повече не придърпва, докато не загася двигателя, което според мен изключва бобината. Ако е от нея абсолютно винаги като карам на газ трябва да се появява проблема, а при мен не е така, проблемът е супер странен и непостоянен, за това и не можем да го хванем.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Сря 11 дек 2013 12:33

Почваме да се върти в кръг...

Миссфайър проблема съм го имал и смених 2 бобини и 2 чифта свещи докато открия, че имам избил кабел.

Колата си вървеше на бензин без проблем или поне без осезателен такъв

Също така с галене на педала можеше да се удължи периода между две присецвания, но все някога се появяваха

Сещам се и за друго - влез в някой чодземен гараж и пробвай при свалени прозорци да провокираш проблема - миссфайър се чува доста осезателно през ауспуха.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 11 дек 2013 13:18

Имал съм missfire-и от лоши свещи и кабели и да ти кажа разликата от сегашните и предишните (с проблемите в свещите и кабелите) няма нищо общо. При проблемни свещи и кабели missfire-ите така гърмяха, че си се чуваха яко, а отделно ги имаше винаги, т.е. щом запаля и още на първото потегляне вече имаше missfire-и. Кабелите и свещите (ще се потретя) са на 16-17 К км. Мойте missfire-и не се чуват като гърмежи, а по-скоро като задавяне или недостиг на гориво с повече въздух. Отделно с ваг-ком гледам живи данни и няма никакви missfire-i, също така на място не мога да ги докарам, може да измина 500км без да има нито 1 missfire, но ако загася колата и запаля на ново след това може да имам missfire още на първите 1-2км. Когато проблемът е от кабели и свещи го има винаги, при мен проблема е от дъжд на вятър, т.е. днес го има утре цял ден може да го няма.
Какво имаш предвид колега под "Миссфайър проблема съм го имал и смених 2 бобини и 2 чифта свещи докато открия, че имам избил кабел."?

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Сря 11 дек 2013 17:08

Имам предвид, че в реда на търсене проблема смених свещите с нови, после смених бобината с нова, после открих, че новата бобина беше дефектна или дефектирала, сложих старата, после купих още една нова бобина и сложих нея, след това още един комплект свещи / друг вид/ и чак след тях ми казаха, че имам дефектен кабел. След като смених и кабелите нещата се подредиха както трябва.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 11 дек 2013 19:57

То аз карах с новите кабели 16-17К км без никакви проблеми (на газ), на дали чак сега ще дефектират от нищото :gruebel По скоро изпарителя нещо е дефектирал май май, ето за пример преди малко се прибирам от 30км разходка и нито 1 път не ми е придърпало. Не знам какво става, но дразни много, поне да го правеше всеки път да се знае, а то когато си реши...

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Съб 21 дек 2013 14:20

В крайна сметка май ще се окаже изпарителя, напоследък много редовно като реша да я изпъна на газ и направо си обръща на бенз. След НГ направо ще го сменям докато е в гаранция :smile А до тогава Весели празници на всички :beer

Върни се в “Автогазови уредби”