Пасата се форсира сам
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасата се форсира сам
Моля за експертно мнение. Пасата е дизел производство 2002 помпа дюза. В движение по време на път със скорост около 120-130 км.ч. се изфорсира сам, изключих от скорост, оборотомера остана за няколко секунди в крайна точка след което и се успокои сам. Маслото още не е за смяна - на половината от пробега е. На щеката показва че е над максимума. Каква може да е причината?
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: Пасата се форсира сам
Само при висока скорост ли го прави. Може да се свали и провери педала на газта как е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, само на висока скорост. Вчера беше за втори път. Възможно ли е да е от дюза и по точно от смесване на масло с гориво, не съм забелязъл пушек след колата. Ако я запаля в момента работи добре никакви необичайни шумове и ли повод за проблем. Но и нямам доверие на по- голям път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Това дето е над максимума е признак за нафта в маслото (упл.дюзи ) ! Проблема е сериозен и не търпи време да се отлага ! А за изфорсирването не съм запознат точно какво го причинява , но като нищо може да има връзка с разреденото от нафтата масло , да "минава" през турбината и да форса мотора допълнително . За мен тр се вземат спешни мерки и да не се кара повече така колата 

- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм на същото мнение като колегата преди мен ! Маслото е станало рядко от смесването с нафтата и по някакъв начин стига до цилиндрите. Я през турбо, или през картерните газове. По-добре отиди при някой от клубните майстори! :) успех ! А за да се увеличава маслото може да е от някоя пикаеща дюза (предполагам).
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Съмнявам се точно да е пикаеща дюза . При ПД моторът има едно слабо място ( всъщност не са едно , ма карай
няма идеален мотор , както и идеална жена
), а то е ,че с времето се скапват едни уплътнения м/у самите тях ( дюзите) и главата . Те са основните причинители , които вкарват нафта в маслото .

- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Печката е прав.Не карай колата дълго време така.Смени си О-пръстените на дюзите.Комплекта с работата мисля че беше около 250лв.След това търси другия проблем ако все още го има 

- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Последно посещение: 12 Дек 2013, 15:38
Колегата не желае да спазва правилата.

Върни се в “Дизелови агрегати”