Здравейте :)
Искам да попитам какъв евентуално може да ми е проблема на шарана,че да не може да загрее.
Колата е Шаран 2005 1.9ТДИ 130коня
Колата седи 25 мин на място да работи после изминавам около 15 км из града и рядко ми отлепя от 50 градуса.
благодаря предварително

шаран 1.9ТДИ 130коня 2005 не загрява
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: шаран 1.9ТДИ 130коня 2005 не загрява
Ако извънгарадско температурата ти е стабилна значи просто се премери ти караш ДИЗЕЛ.А той бавно загрява.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Използвай Търсачката има много писано.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Колега, провери термостата, може да е останал отворен и ще иска подмяна. Моята ( 1,9 ТДИ 110кс) загрява нормално след десетина км из града при около +4 градуса, ако пусна духалката загрява по-бавно.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
може и темп. датчик да е дал фира,с отворен термостат ще загрее поне до 70 градуса
-
- Автомобил:
- Двигател:
Работата на двигателя на място не се брои. Правиш следното : палиш колата сега в студа и тръгваш на извънградско с изключено парно и скорост около 100 км/час и 2000 оборота и наблюдаваш стрелката. Ако до 15-20 мин вдигне 90 градуса значи колата ти е изрядна, просто бавно си загрява по принцип. Ако термостата е засенал в отворено положение . т.с. е за смяна и след 1 час стрелката няма да подмине 65-70 гр.
Колега, проблемът ти е 99% неработеща печка. Всеки дизелов Шаран има печка, която се пали когато температурата е по ниска от +10 градуса. Когато не работи този доотоплител, колата реално не може да загрее, защото върти доста повече антфриз от лека кола заради задното парно. Най-често печката не работи от изгоряла свещ, това може да се види с VAG-COM. При 5 грешки събрани в модула, тя вече не се и опитва да запали.
-
- Автомобил: VW TRANSPORTER T3 + Seat Arosa
- Двигател:
Преди месец смених термостата защото си мислех,че е от него ама не се оправи после ходих при едни електричари и на тяхната диагностика показа че печката не работи.След като я отвориха се оказа,че някакъв кабел бил нагорял и го оправиха и казаха,че печката уж работела ама трябвало да се застуди за да се разбере.Някой знае ли как да я разбера тая прословута печка дали работи или не?И понеже и 3те ми коли са VW и се реших да си купя ваг-ком и ме интересува през него мога ли да разбера печката дали работи и ако сложа картон пред радиатора дали ще има подобрение.
До колегата дето писа да се примиря с дизела само да кажа,че Транспортера нищо че е дизел за 17мин на място и ми вдига 90 градуса.
До колегата дето писа да се примиря с дизела само да кажа,че Транспортера нищо че е дизел за 17мин на място и ми вдига 90 градуса.
Влизаш в модул 18 и там ще видиш какво се случва. Запиши грешките и ги постни тук.
-
- Двигател:
Ваг ком все още не съм си купил за съжаление защото не намерих оригинален а само китайски който не ми хареса.Другото което е днес цял ден колата вися в сервиза и милите им умни главички на майсторите решиха че отново ще е термостат и поръчаха нов.Живот и здраве почивните дни ще сложа друг и ще пиша..само за едно се чудя..дали ще го сбърка нещо тоя комарел ако сложа както правих на голфа един картон пред радиатора
Това съм го играл, ще се набуташ. Конкретно ти казах какъв е проблема, и 5 термостата да смениш - ще студуваш, твоя воля. Ако беше от София, щях да да те закача да видя. Тея майстора не могат ли да я закачат на компютър!?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
CTPAHEH написа:..само за едно се чудя..дали ще го сбърка нещо тоя комарел ако сложа както правих на голфа един картон пред радиатора
не нишо няма да го обърка картона даже ще е по добре,но това не е комънд рейл а помпа дюза.

Картонът нищо няма да промени. Ще потретя или почетвъртя - ако Шаранът има неработеща печка, нищо не о спасява зимата. Въпросният картон ще го спаси, ако термостатът му е за смяна, ще елиминира проблема - неработещ термостат. Но този автомобил при изряден термостат и неработеща печка, няма загряване.
-
- Двигател:
Alek написа:Това съм го играл, ще се набуташ. Конкретно ти казах какъв е проблема, и 5 термостата да смениш - ще студуваш, твоя воля. Ако беше от София, щях да да те закача да видя. Тея майстора не могат ли да я закачат на компютър!?
Тука нашите диагностики са 2 вида едната е на бош а другата по някакъв стандарт одб2 или нещо такова и като закачиш ти показва някви работи ама печката не се вижда на диагностиката точно за това се реших да си купувам диагностика.Има ли друг вариант как да разбера тая прословута печка дали работи.Все пак не ми се дават 100 лв за да ми я проверят в търново.
-
- Двигател:
Има и още един проблем тоя параклис
от какво може да ми е толкова твърд педала на съединителя..преди малко карах една алхамбра и нейния е лек като перце а моя е все едно карам зил

Върни се в “Дизелови агрегати”