В5.5 водна печка eberspacher
- marttyy
- Автомобил: vw passat 5.5 1.9TDI
- Двигател:
В5.5 водна печка eberspacher
Имам печка eberspache на пасата с дистанционно за настроиване на часа на включване и изключване. Като се включи печката климатроника светва и показва че вентилатора трябва да работи , но не иска??? Иначе колата загрява до 90 градуса, но не се включва вентилатора да затопли купето??????
- marttyy
- Двигател:
Re: водна печка eberspacher на В5.5
никой ли няма с такава печка, поне да каже как работи при него????
екстра мечта :) нямам обаче да споделя опит. Пиши каква марка е печката да питам насам натам някой ако изкочи с нещо. На гориво ли е или електрическа.
- marttyy
- Двигател:
печката е на нафта. загрява двигателя на 90 градуса ама не ми топли купето, а климатроника се включва?
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Дай колега малко повече инфо за тая печка...ако може и някоя снимчица да направиш, къде, как е монтирана и т.н. 

Попитах колега ,който се е занимавал с такива печки. Има си допълнителен модул ,които командва климатроника .Ако печката подгрява антифриза , обаче климатроника не тръгва правилно , то проблема е в него . Отделно климатроника трябва да духа на 1-2 втора степен макс - иначе акумулатора след 15-20 мин. капут.
Потърси някой майстор на камиони. Там всички отоплители са печки.Имам много близък такъв ,но е далеч от Драгоман!Ако искаш мага да те свържа с него ,по негово желание и одобрение.Иначе няма как!
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
Колега, аз съм с Вебасто - климтроника светва и тръгва да върти - виж да нямаш сбъркана връзка от печката към климатроника или нещо климатроника да няма проблем
- marttyy
- Двигател:
еми към климатроника влиза само един кабел, и като тръгне печката показва че трябва да работи вентилатора на 3-та степен
- VANK01
- Автомобил: Passat 3bg 4MOTION
- Двигател: 2002 V6 AMX
И аз май имам такава печка. Днес сутринта като изкарах колата от гаража, след като беше работила 5 минути я изгасих. Обаче колата уж изгасена, а пък нещо бръмчи, отварям капака и слушам - някакъв "компресорен" звук идва из под кутията на въздушния филтър сякаш. Бръмча 5 мин, спира, пак тръгва, пак и така на няколко пъти. Сутринта беше около 0°С и предполагам така е настроена да се включва когато е студено, а в гаража явно по-топло и не се включва. Само с дистанционно ли се настройва печката и дали въобще я имам или имам проблем?
- marttyy
- Двигател:
твоята не я знам каква е, но при мен трябва да я настроя за включване и изключване, сама няма да тръгне
- VANK01
- Автомобил: Passat 3bg 4MOTION
- Двигател: 2002 V6 AMX
marttyy написа:твоята не я знам каква е, но при мен трябва да я настроя за включване и изключване, сама няма да тръгне
Изяде ми акумулатора пущината! Както писах днес само 5 минути работи колата и после явно цял ден се е включвала и изключвала (нямах време да проверявам, защото колихме прасе) и няма ток сега. Включвам зарядното да зареждам и печката тръгва от раз, а ток грам няма. Колата ми е бензинова. Случвало ли ти се е нещо подобно?
-
- Автомобил:
- Двигател:
VANK01 написа:И аз май имам такава печка. Днес сутринта като изкарах колата от гаража, след като беше работила 5 минути я изгасих. Обаче колата уж изгасена, а пък нещо бръмчи, отварям капака и слушам - някакъв "компресорен" звук идва из под кутията на въздушния филтър сякаш. Бръмча 5 мин, спира, пак тръгва, пак и така на няколко пъти. Сутринта беше около 0°С и предполагам така е настроена да се включва когато е студено, а в гаража явно по-топло и не се включва. Само с дистанционно ли се настройва печката и дали въобще я имам или имам проблем?
Ако е автоматична много ядове ще береш с празен резервоар и акумулатор :) Ще се чудиш кой ти точи горивото или къде отива. Дай снимка да я видим къде се намира.
П.п огледай отвътре в салона дали нямаш някъде дисплей за управление. Ако не го откриеш пи двигателя трябва да има инсталация на печката и задължително има бушони. Извади един-да не ти се включва и я разгадавай :)
Последна промяна от dqvola_91 на Нед 22 дек 2013 21:33, променено общо 1 път.
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Пробвай тези-http://www.stankoff-bg.com/opencms/export/sites/stankoff/gallery/downloads/Eberspaecher_Info.pdf
Аз съм доволен от тях.Ползвал съм ги за камиони само.Гледам и коли и джипове правеха.Общо взето си разбират от работата и имат всички налични уреди за диагностика и ремонт.
Аз съм доволен от тях.Ползвал съм ги за камиони само.Гледам и коли и джипове правеха.Общо взето си разбират от работата и имат всички налични уреди за диагностика и ремонт.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Станков-работят ли? Последният път преди 5-6 месеца бях лично при тях казаха,че не се занимават вече?