ААЗ- въпреки нов терм.отоплението не топли - решено

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

ААЗ- въпреки нов терм.отоплението не топли - решено

Мнениеот kiko946 » Чет 12 дек 2013 17:38

kiko946 написа:

и моита зима - лято извън града държи също 70 гр. но при тези 70 гр. парното топли мн.добре и при докосване идвете тръби парят а при вертикално положение на стрелката се включват вентилаторите.
вертикалното положение = 90 гр. на

Да а ма не! със започване на студовете и при мен тази зима отоплението е по слабо, защото преди топлия въздух влизащ в купето пареше а сега не и стрелката показва по малко от 70 гр. ...затова купих термост и след смената ще споделя с вас-резултата.
преди години термостата го сменях.

Колеги днес смених и аз термоста с един приьтел, но големият ми проблем бешеда поради силния студен вятър да намерим нещо като гараж и в една от новите жилищни сгради с подземен общ гараж сменихме термостата и сега стрелката седи закована преди вертикалната 90 гр. чертичка

въпреки нов терм.отоплението топли по добре но не както преди години... колега,С. ПЕЧКА нещо в друга подобна тема обяснаваше за такъв проблем а и всеки който го е имал /идват студове/ ще сме благодарни да сподели с нас новобраанците :banghead :bowdown
в момента с новия термостат темп. държи около 87 гр. малко преди овесната чертичка а стария под 70 гр.

тук : приспособл. което направих за ремонти под колата:

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=153556

.

Последна промяна от kiko946 на Вто 31 дек 2013 12:54, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
ch5393ah
Автомобил:
Двигател:

Re: ААЗ- въпреки нов терм.отоплението топли но не както пред

Мнениеот ch5393ah » Чет 12 дек 2013 21:12

Koлега, проблема ти идва или от затлачено радиаторче на парното или самите клапи вътре в кутията на парното са се оголили т.е. те са облечени с едно като донапрен и то изгаря и се отварят дупки, а дунапренчетата излизат през отворите на парното...

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 12 дек 2013 21:23

Клапите , да :th_up там е на 90% проблема ( щом парят и двата маркуча на парното ), паднал им е дунапрена . По принцип съм вадил табло за тая работа , но четох ,че е възможно при модели без клима , да се ремонтира клапата, без да се смъква цялото табло . В коя тема беше :redface

Потребителски аватар
kiko946

Мнениеот kiko946 » Чет 12 дек 2013 21:27

ch5393ah написа:Koлега, проблема ти идва или от затлачено радиаторче на парното или самите клапи вътре в кутията на парното са се оголили т.е. те са облечени с едно като донапрен и то изгаря и се отварят дупки, а дунапренчетата излизат през отворите на парното...

благодаря, наистина в решетките на клапите които влиза топлия въздух по едно време доста дунапрен се задържаше /колата е 22 годишна и всички дунапрени са се разпаднали/ но както казваш и от затлачено радиаторче....а лесно ли се сваля?

Потребителски аватар
kiko946

Мнениеот kiko946 » Чет 12 дек 2013 21:29

samo_pechka написа:Клапите , да :th_up там е на 90% проблема ( щом парят и двата маркуча на парното ), паднал им е дунапрена . По принцип съм вадил табло за тая работа , но четох ,че е възможно при модели без клима , да се ремонтира клапата, без да се смъква цялото табло . В коя тема беше :redface

искам да ви кажа , че преди топлия въздух пареше

добавям: - не съм пипал никога маркучите тънките към радиатора не съм се сетил защото беше добре
пипал съм дебелите към радиатора

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 12 дек 2013 21:36

Преди време се чудех какъв дунапрен да ползвам за тази цел, реших ,че подложка за ламинат ( една леко вълнообразна е, продава се на руло ) или направо с тиксото , онова якото ( сиво и черно има ) да опердаша клапата :biggrin , поне знам че повече няма падне "дунапрен" оттам :icon_lol

Потребителски аватар
kiko946

Мнениеот kiko946 » Чет 12 дек 2013 21:41

утре ще пипна при загрел двигател за първи път тънките маркучи към малкото отоплително радиаторче
ако требва да се промие - лесно ли е?

Потребителски аватар
ch5393ah
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ch5393ah » Чет 12 дек 2013 21:45

Ако нямаш климатик под жабката има един ръкав на самата кутия на който се държи вентилатора. Та този ръкав се вади като му се откачат металните скобички и може да си видиш от там през отворената дупка поне клапата за топло и студено ... иначе вадиш таблото и работиш спокойно.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 12 дек 2013 21:56

въпреки че и при мен понякога хвърчат дунапренчета,на загряла кола,като пусна на първа степен парното вътре направо не са издържа от жега.много хора казват,че дизела имал много хубаво парно,по-силно от бензина.има ли нещо вярно в тва или е градска легенда?

Потребителски аватар
kiko946

Мнениеот kiko946 » Чет 12 дек 2013 21:56

ch5393ah написа:Ако нямаш климатик под жабката има един ръкав на самата кутия на който се държи вентилатора. Та този ръкав се вади като му се откачат металните скобички и може да си видиш от там през отворената дупка поне клапата за топло и студено ... иначе вадиш таблото и работиш спокойно.

колега и другите колеги май тази зима ще се кара така , на студено не е приятно да се работи .

Потребителски аватар
kiko946

Мнениеот kiko946 » Чет 12 дек 2013 21:59

vinixxx написа:въпреки че и при мен понякога хвърчат дунапренчета,на загряла кола,като пусна на първа степен парното вътре направо не са издържа от жега.много хора казват,че дизела имал много хубаво парно,по-силно от бензина.има ли нещо вярно в тва или е градска легенда?

и моита беше така и ако искате вервайте но зимата съм карал с отворен прозорец

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 12 дек 2013 22:00

kiko946 написа:....малкото отоплително радиаторче
ако требва да се промие - лесно ли е?

Честно казано-не , всякакви експерименти съм си правил, даже директно маркуча от чешмата стегнат със скоба - пръсвал съм радиаторче така, то като не става една работа и като си го отписал , пробваш всичко пък каквото сабя покаже :icon_lol тъй и тъй ще се сменя , ма поне да знам за какво :biggrin
Забелязал съм следното обаче , ползвали се антифриз Г12 такива случки , като затлачено казанче няма Съвета ми е , при смяна на антифриз ( като преди това добре да се промие системата ) слагайте Г12 нищо , че по предписания е друг ( в смисъл на по-нисък клас) . Като недостатък може да се случи , да текне отнякъде обаче :redface тъй като Г12 премахва всякакви наслагвания по системата ( което разбира се е мн добре по принцип - няма и не се образува повече котлен камък и ръжда)и ако някъде се "крепи" някоя дупчица по радиатор да речем - теква оттам :neutral

Потребителски аватар
kiko946

Мнениеот kiko946 » Чет 12 дек 2013 22:39

някои , свалял ли е това радиаторче и каква последоателност, от каде се почва????

Потребителски аватар
ch5393ah
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ch5393ah » Чет 12 дек 2013 22:49

Филма е голям особено ако не си го правил...
1 сваля се волана с ръчките
2 сваля се пластмасите около лоста за скоростите и ръчната
3 сваля се конзолата с врътките за парното и аудиото
4 свалят се фухалките и таблото с уредите
5 жабката
6 развиват се двете гайки под чистачките и болтовете които държат таблото върте
7 сваля се таблото след него се лашват гайките на металната греда
8 развиват се гайките, които държат кутията за парното и се намират в коша при мотора и се изважда цялата кътия малко с чалъм

Потребителски аватар
kiko946

Мнениеот kiko946 » Чет 12 дек 2013 22:54

утре ще се изясни всичко, за първи път ще пробвам след загреване ще пробвам малките маркучета и тогава ще е ясно всичко и ще ви кажа кво произлиза от теста

Върни се в “Дизелови агрегати”