АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Re: АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

Мнениеот vasko__2 » Чет 12 дек 2013 22:09

Подкрепям колегата "silent"с две ръце! :th_up :th_up

bobbby11
Автомобил: Seat Toledo GT
Двигател: 2.0 2E 1994

Мнениеот bobbby11 » Чет 12 дек 2013 22:38

Напълно съм съгласен с колегата "Silent" и в негова подкрепа ще си копирам мнението отпреди месец и нещо /понеже има непреходна стойност... :a045 /

Аз имам едно питане... А аз като съм със старото малко талонче дето е 10 сантима на кръст, к'во да правя ??? ... И дето даже не пише кубици, та камо ли - вид гориво ???... Да си го сменям с ново ??? ... Е за чий к.р като то по закон си е валидно все още ???... Ами нема начин да стане... Нито ще им се влача в КАТ, нито ми пука... Обаче има нещо, дето ме тревожи - усещам, че държавата ни лека-полека се пълни с разни дисциплинирани и изпълнителни тъпаци, дето тичкат да се натягат за всяка дивотия измислена от разни кретени... :banghead... Сакън некой да не им направи "забележка" или "да им намалят поведението"... Затова сме и на това дередже... Да се надяваме, че ЕС ще се разпадне преди да са забранили и казаните за ракия... :11 ... Ма.ка им мръсна...

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 13 дек 2013 0:15

Не обвинявайте ЕС, че парламента ни е пълен със тъпаци и лапачи на пачки с пари ! Това, че ЕС го изисква, а нашата родина преди това е взела парите и сега пак иска, не е проблем на ЕС....Можеше да кажат, че пунктовете ни за ГТП вече извършват тази услуга, нали за това да им го начукам вдигнаха цената на ГТП....заради тъпия нов талон и проверката на газовата уредба и вписването в скапания им талон, че колата е с газ...че на мен утре ше ми писне на патката да карам на газ, и като я изкормя трябва да сменя пак талона ли? Ай сиктир.....Да го бяха направили тогава това, а не да замажат на хората очите! За какво да плащам тогава по-висок ГТП ? В КАТ кой ще ми провери газовата, аман от идиоти и овци в тази държава....спасението е терминал 2 !!!
Плащам 10 лева отгоре щото уж вече при преминаване на ГТП няма да плащам такси по разни сервизи за проверка на газта и паспорта....Е НАЛИ ТИЯ ОТ ПАРЛАМЕНТА взеха хляба на хората които извършваха прегледите и биеха печати на паспортите....Сега за чии хуй ми искат паспорт бе? От къде да им го извадя, след като когато аз си слагах газова не се изискваше тая книжка, минах си технически преглед и в него пише, ЩОТО СЪМ СИ ПЛАТИЛ ТИЯ ПАРИ ЗА ПРОВЕРКАТА, че колата ми е с газ и е проверена и има залепен валиден стикер на стъклото както и умрелите 2 талона....баси какво още трябва да направя, освен да си взема един билборд и да го заваря на тавана- КАРАМ НА ГАЗ ! :k046

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 13 дек 2013 9:42

Bai Sando написа:А аз да питам тия дето вече смениха талоните си...колата гледаха ли я на канала или само документи носехте?

Аз вече написах,че процедурата е като за регистрация....минава се на канала задължително!!!Не налагам мнение и всеки си решава сам.Просто исках да помогна...ако мога.Говорих с юристи от КАТ и те ме посъветваха да сменя талона преди да влезе наредбата в сила.Губи се само време....20-на лева не са загуба.
ivo_555 написа:Добре де, аз едно не разбирам, и сега има хиляди саморъчно поставени съберичарк уредби без никакви документи, те и сега са си незаконни така да се каже, каква ще бъде разликата след 1.03.2014? И след тази дата слагаш едно АГУ и караш, кой ще ти каже нещо, или ще вземат пак да искат паспорти и стикери по бензиностанциите, беше ми дотегнало по едно време - "Паспорт имате ли?"

И ти не четеш какво съм написал....Който няма документи подписва декларация!Пише го на гишето за пререгистрация.
А на колегата,който ме вкарва в "стадото от мърши" бих казал,че точно липсата на воля за съобразяване със законите и наредбите(пък били те и лоши) е причината Родината ни да е на опашката в Европа.Римляните са го казали-и най-лошия закон е по-добър от липсата на закон!

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 13 дек 2013 10:09

joker написа:А на колегата,който ме вкарва в "стадото от мърши" бих казал,че точно липсата на воля за съобразяване със законите и наредбите(пък били те и лоши) е причината Родината ни да е на опашката в Европа.Римляните са го казали-и най-лошия закон е по-добър от липсата на закон!

Точно обратното, прекаленото съобразяване със тъпите и недомислени закони на хората, които ни управляват сме на това дередже, даваш за пример "Европата" е точно там хората се бунтуват и вдигат стачки когато нещо не им хареса а тук ние какво правим!?, навеждаме глави и отиваме на гишетата на Кат да си сменяме талоните, че видиш ли после, майка ти жална!
Какви са тези юристи от Кат където съветват какво да правиш, без да има ясно становище по новия закон!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 13 дек 2013 10:13

doaiena написа:... без да има ясно становище по новия закон!
Ко рьечи, бабиното? Кой нов закон? Какво становище? :screwy

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 13 дек 2013 10:17

Кой какво агитира и кой е в стадо....не са по темата.
Моя проблем е,че искам да си сменя бутилката.Не за друго,а най-малкото и е минал срока за годност предписан от производитела-5г.
Да кажем,че е удължен на 10,ама не е сигурно.
Другата причина е,че често товаря мрежи и солената вода тече долу при бутилката.
Искам да си сменя и сондата.Не за друго,а понеже новите са уж задължителни и това е предпоставка за заяждане и връщане от преглед примерно.
На мен не ми се получава за сегапонеже никой не смее да извърши монтаж и да даде документ съответно/или не може/.Описъл съм тези неща в темата.
Никой нищо не агитирам.
А за талоните имаше достатъчно време за смяна-години.Тея колеги,които са си закупили колите по-отскоро с монтирана уредба ги оправдавам за гнева.Проблема е в самия КАТ.Останалите-всеки си решава за себе си без да е на гърба на останалите било то с агитация или пък обиди.
Всеки сам си чупи главата.

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 13 дек 2013 10:18

Iezekil написа:

Точно така, аз колата я прехвърлих на мое име през 2009г, защо господата от Кат не са ми вписали в талона, че имам инсталирана редовна газова уредба с паспорт и всичко какво си трябва!

myrshavija написа:
doaiena написа:... без да има ясно становище по новия закон!
Ко рьечи, бабиното? Кой нов закон? Какво становище? :screwy

Прочети цялата информация или по скоро дезинформация и я формулирай в едно ясно становище!

http://press.mvr.bg/NEWS/news131125_02.htm

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2477435

http://www.vesti.bg/podmianata-na-talonite-za-gazovi-butilki-i-sled-2-mart-5999329

http://btvnews.bg/article/bulgaria/masova-isteriya-okolo-registratsiyata-na-gazovi-uredbi-v-kat.html

http://fakti.bg/bulgaria/82285-gazovite-uredbi-na-kolite-nezakonni

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 13 дек 2013 10:31

Нов закон няма.
Ако има промяна в някой нормативен акт или нов такъв, то "становище" е необходимо за хората, които не могат да четат и/или мислят.
Това, което показваш ти са новинарски простотии. Изключение е сайтът на МВР, където информацията не е много конкретна и не особено полезна, а и някой ден може да изчезне от сайта ... "въри обяснявай тогава, че нямаш сестра".
Достатъчно разбираемо ли е за теб?

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 13 дек 2013 10:35

Ко речи... нищо не каза, никой не може да ти даде съвет какво да правиш, при положение, че няма точно становище за случващото се!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 13 дек 2013 10:43

Какво становище искаш? От кого? В политиката и нагоре в администрацията са като фурнаджийски лопати - днес едно, утре друго. Освен това се сменят като носни кърпички. Всичко различно от нормативен акт е преходно, както и те, но до следващия. Казаното в пресата е вятър на устата. Никакви "становища" не могат да заменят умението да разбираш какво четеш и да мислиш.
Ето ти две хипотези - аз подкрепям първата и съм обяснил какви ще са последствията, ако греша, а ти, освен да се репчиш и да си придаваш важности в стил "Ше прая кот си искам", какво смислено написа?
myrshavija написа:Ако Жокера греши и някой последва съвета му да смени талона преди март 2014, ще се е набутал с 20лв и един час в КАТ. Ако ти грешиш и някой те послуша ... какво следва?
Всеки има глава на раменете и може сам да прецени. :biggrin
Отговори ми на въпроса!

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 13 дек 2013 11:16

Лично аз, не вярвам да има глоби или нормативни актове за не спазени срокове за закон по който както казахме няма ясно становище!
Също не вярвам да искат непосилни суми от рода на 400+лв за узаконяване на газова уредба!
Колкото и да са нагли и малоумни много добре знаят какво е положението в стараната и финансовите възможности на хората!
Също физически е невъзможно да минат над 1,5 милиона автомобила за 3 месеца през пунктовете на Кат!
А хората като мен, които имат нов талон, но не е упоменато в него алтернативно гориво, защо трябва да висим в Кат и да даваме по 20лв за нов талон, за който те са виновни, че на са вписали алтернативно гориво на него, дори и безплатно да става смяната за тяхна сметка, пак не виждам смисъл да висим в Кат, просто казано такива като нас трябва да са в "заварено положение"

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 13 дек 2013 11:36

Пак не отговори какво се случва, ако грешиш.
Аз вече започвам да си мисля, че съм сгрешил в първоначалната си преценка за интелигентността ти - възможно е да съм те надценил. Мястото, където се тълкуват нормативните актове е съдът. Преди да се стигне до там, преценката дали си спазил или не даден закон или наредба е "в ръцете"(за конкретния случай) на органите на КАТ, пунктовете за ГТП ... и всякакви предварителни "становища" са ... както вече казах "вятър на устата".
Предавам се - ти печелиш.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 13 дек 2013 11:44

myrshavija написа:Предавам се - ти печелиш.

:drunk :drunk

Защо се пените за нещо където не е ясно все още.
Всеки има глава на раменете си и сам преценя как да постъпи.
Както и ако има глоби, пак сам ще си ги плати.

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 13 дек 2013 11:55

Нормативният акт или още ѝ Нормативният юридически акт е властнически акт съдържащ волеизявление на компетентен държавен орган под формата на правни норми предписващи общи правила за поведение от неопределен кръг субекти, който има нееднократно действие за разлика от общия и индивидуален административен акт. Според Закона за нормативните актове, нормативният акт съдържа общи правила за поведение, които се прилагат към индивидуално неопределен кръг субекти, има нееднократно действие и се издава или приема от компетентен държавен орган. Нормативни актове могат да издават само органите, предвидени от Конституцията или от закон. Компетентността да се издават нормативни актове не може да се прехвърля.

Приетият през 2006 г. за пръв път в историята на България Административнопроцесуален кодекс дава легална дефиниция за нормативен административен акт, като подзаконов административен акт съдържащ административноправни норми, отнасящ се за неопределен и неограничен брой адресати, и имащ многократно правно действие. Нормативните административни актове се издават по прилагане на закон или подзаконов нормативен акт от по-висока степен. Нормативните актове от по-висока степен са международните договори по които Република България е страна, Конституцията, кодексите и закона. Съгласно Закона за нормативните актове подзаконови нормативни актове са постановленията на Министерския съвет, правилниците, наредбите и инструкциите.

Подготовката, издаването и прилагането на нормативните актове в България се урежда от Закона за нормативните актове и Указ 883 за прилагане на Закона за нормативните актове на бившия Държавен съвет на Народна република България.

Не бъркай нормативен акт с нормативен административен акт!

Последна промяна от doaiena на Пет 13 дек 2013 11:58, променено общо 1 път.

Върни се в “Автогазови уредби”