Значи алтернатора и регулатора са наред.Лоши(кородирали) връзки по ел.инсталацията! Пусни нов "плюсов" и "маса" кабели алтернатор-акумулатор и тогава пак мери.Пада няма да е толкова много.
Допустима ли е разлика от 0.12-0.13 волта при измерване на клемите на генератора и акумулатора. При (-) ми дава отклонение 0.05 волта, а при (+) не можах да замеря.
При включени фарове правих замерването. Много трудно стигам със сондата до гайката, която стяга клемата на кабела (+) така, че може и да не е съвсем точно замерването. Става въпрос за "БОШ" 55 Ач.
При замерване без консуматори 14.31V, с пуснати фарове и климатроник 14.00V, при загасен автомобил 12.63V, проблема е, че от време на време ми се явява отечка която за една нощ ме оставя без ток. Колкото пъти съм мерил за отечка консумацията е 0. Колата е с фабрично радио и фабрична аларма Пасат 5.5. Ще се радвам някой да даде жокер. Благодаря предварително.
Незначителна консумация при спрян автомобил с изключени консуматори има нормално от часовника на таблото .Да не би ''от време на време"часовника да"запецва"и да дърпа повече ток
Тази вечер и мен ме предаде алтернатора. Както работеше нормално, при следващото палене светна лампата че не зарежда. Проверих - наистина не зарежда При форсиране за секунда отчита по-високо напрежение,което не е постояно - 13в, 15в, на моменти и повече. Къде да търся проблема
Проверява се само монтиран на мястото си. По принцип може без алтернатор, но е много по-трудно. Ако четките са наред, най-вероятно проблема е от регулатора. Ако можеш да свалиш от друга кола за проба ще е най-добре. Регулаторите не са много видове. За моя голф2 става и от 190ка, и двата са БОШ на еднаква възраст.
Да не отварям нова тема. Пасата е 5.5 2004г AVF. Питането ми е освен масата която е при акумулатора, има ли на друго място? Правя си профилактика на алтернатора и акумулатора, и почиствам и смазвам всички клеми и връзки. Благодаря предварително.
feikot написа:И у вас в хола трябва да има още една...поне
Имаш от купето към двигателя и от акумулатора към купето.
Маса=минус," не по врат, а по шия". Нали така. Няма нужда да бъдем буквалисти. От алтернатора към двигателя предполагам няма, защото самото захващане на алтернатора директно към двигателя, е маса=минус. Но не намирам от двигателя към купето - затова и питам. Ако някой знае къде се намира точно, ще бъда благодарен.