Блъскал ли ви е трамвай умишлено?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Блъскал ли ви е трамвай умишлено?
Става въпрос за случай, в който, въпреки, че ви вижда, не намаля, или намаля само толкова, колкото да не ви убие.
Нека наблегнем на умишлено! Не говорим тук за случаите, в които трамваят няма възможност да спре за да избегне ПТП!
Нека наблегнем на умишлено! Не говорим тук за случаите, в които трамваят няма възможност да спре за да избегне ПТП!
Re: Блъскал ли ви е трамвай умишлено?
Под умишлено при трамвая се разбира само ,когато с рязка маневра напусне релсите и те удари 
Тегло-20+тона.

Тегло-20+тона.
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
Общо взето темата е леко глупава
Тъй като трамвая е релсово ППС....

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
KadROo написа:Общо взето темата е леко глупаваТъй като трамвая е релсово ППС....
Абсолютно, при този тонаж и спирачен път няма умишлено, няма без да искам
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
а влак, блъскал ли ви е умишлено?
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
бях свидетел на подобна случка - на моста м/ двете платна на Ев. Георгиев в посока Др. Цанков. Една жена беше спряла на трамвайните релси да чака светофара. Трамвая дойде, и взе да звъни със звънеца - жената се отмести но недостатъчно понеже нямаше много място. Виждаше се че няма как трамвая да мине без да я удари, но той тръгна и ѝ свали предната броня. Беше си абсолютно умишлено. След това си спря на спирката, качи пътниците и замина към семинарията.
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Ами и на тях им е писнало колите да им висят по релсите. Някой да ме поправи ако греша, но колите не мисля, че имат право да висят и да чакат на релсите светофар, камоли да се движат по тях
Явно на ватмана му е дошло догуша всеки ден да надува звънеца и така 

- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля че е добре и да се спомене,дали пешеходец върви (пресича) трамвайните релси.Или някой е бил с кола въхву трямвайните релси (до колкото съм за познат не е много разрешено да се кара по трамвайни релси с автомобил)! 

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
pEsHkyY написа:Ами и на тях им е писнало колите да им висят по релсите. Някой да ме поправи ако греша, но колите не мисля, че имат право да висят и да чакат на релсите светофар, камоли да се движат по тяхЯвно на ватмана му е дошло догуша всеки ден да надува звънеца и така
Аз не я оправдавам, при положение, че беше сама на моста беше спряла точно на релсите.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
И на мен ми е дошло до гуша всеки да пресича където му падне, всеки да спира както си иска!
Интересно мислене имате, да почна да газя и да блъскам, а?

- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
hooligans написа:И на мен ми е дошло до гуша всеки да пресича където му падне, всеки да спира както си иска!
Колега колега.... Релсите са личното пространство на трамвая !!! Там той е господаря ! Собственика ! Така да го наречем ! Релсите за него са магистрала ! Нещо като личен път и не е длъжен да се съобразява с никой ! Това си е нещо като граница ! Трябва да бъдете много внимателни при пресичане на релси и тем подобни. Трамвая не може да спре рязко поради простата причина че е много тежък и може да дерайлира ако закове яко челюстите... НЕ знам вече по какъв друг начин да го обясня...... Релсите са ЛИЧНОТО му пространство !
пп темата и заглавието според мен направо си е за раздел бисери от форума

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Яка тема! Иначе, определено не ме е блъскал трамвай умишлено, но определено съм виждал как не спират, и се блъска в лека кола, която е спряла на релсите!
Но както се казва, не е важно дали караш тролей или влак, важното е кой го кара, нищо чудно и да може да те блъсне
Но както се казва, не е важно дали караш тролей или влак, важното е кой го кара, нищо чудно и да може да те блъсне

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stefarata написа:KadROo написа:Общо взето темата е леко глупаваТъй като трамвая е релсово ППС....
Абсолютно, при този тонаж и спирачен път няма умишлено, няма без да искам
Хайде бе. Виждал съм трамвай умишлено да тегли черта по вратите на автомобил. Тогава и чух за сефте как псува ватманка:

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
В далечната 93г на светофара на Халите като идваш от пазара по Екзарх Йосив чаках зад един трамзай/както софиянци знаят там можеш да минещ само по релсите/ зад мене дойде друг трамвай спря на 4-5 метра подрънка 2-3 пъти със звънеца след което спокойно си тръгна и ме удари съвсем умишлено
За да се избегнат коментарите много добре знам че там е забранено за автомобили
Разбира се изчакахме КАТ и контрола по електротранспорта и какво се оказа, ватманката беше с 1.5 промила алкохол
а трамвая беше пълен с хора.

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
откровенно казано ако бях ватман и аз щях да блъскам наред.
всъщност ако карах нещо за което не ми пука и има тръби отвсякъде, също щях да блъскам наред.
не се сещам за по-живилизован начин за превъзпитание на някои водачи.
всъщност ако карах нещо за което не ми пука и има тръби отвсякъде, също щях да блъскам наред.
не се сещам за по-живилизован начин за превъзпитание на някои водачи.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”