въпрос за подгревните свещи
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: въпрос за подгревните свещи
Възможно е втулки на стартера щом загряват кабелите.Как върти инъче има ли сила тоя акумолатор че сякаш е малко слаб за тоя мотор??
- jeff
- Автомобил: VW T4 2.4 D
- Двигател: AAB1992
Някак тегаво върти, не развърта, както като е топло, а не е -10 градуса. Възможно ли е да е от стартера. Миналата седмица ме дръпнаха, на половин метър запали, после през целия ден си палеше.
Търсих по нета, но не мога да се ориентирам, какъв най- мощен акумолатор мога да взема и да няма проблем със зареждането.
Търсих по нета, но не мога да се ориентирам, какъв най- мощен акумолатор мога да взема и да няма проблем със зареждането.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам същия и съм с 100ah на монбат-подгрявам 2 пъти и паля без проблем.С един подгрев пали малко тегаво и затова 2 пъти.Поздрави
- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
88 Ah или 100Аh а може и някой със усилен стартов ток.Провери и бушона на свещите.
- jeff
avtohit77 написа:88 Ah или 100Аh а може и някой със усилен стартов ток.Провери и бушона на свещите.
Колега, къде е този бушон ? На контакт лампичката (за подгрева) ми свети само няколко секунди, изключих термо датчика и пробвах с по продължително подгряване, пак не пали. Греят яко кабелите към акумолатора, пробвах с украински акумолатор с 920, стартера върти тегаво, кабелите греят, мирише на нафта и т.н.
Посъветваха ме да сменя кабелите към акумолатора, 35 - 50 кв. гумирани. Минусовия кабел има три обувки - към купето, скоростната кутия и т.н. и проучвам какви клеми, обувки да купя и с какви клещи да ги хвана на кабела

Колеги препоръчайте ми читав майстор, да ми смени кабелите, внимателно да ми смени подревните свещи, да провери дюзите, помпата и така де ...
- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
Бушона на свещите е от вътрешната страна на предния ляв калник.Трябва да е поне 50А .Ако и със силен акумулатор ти върти трудно стартера първо оправи него.
- jeff
Мерси колега, другия понеделник го вкарвам в сервиз, ще им кажа да замерят и бушона. Изглежда ми здрав, стига да не бъркам бушона (на левия калник - с пластинка в кутийка с капаче).
- jeff
Реших проблема, пали от четвърт - нови клеми, акумолатор(105ah/950en) и допълнителна маса. 

- empaher
- Автомобил:
- Двигател:
При мен когато буса е заграял не свети лампата за подгрева и пали доста трудно....на студено изгасне ли лампата пали веднага...къде може да е проблема....имам приятел със същия мотор 2,4 ааб и неговия си подгрява винаги и пали лесно ...датчик или нещо друго е проблема