Polo TDI AFN трудно пали студено ????
Re: Polo TDI AFN трудно пали студено ????
Не все още кат смена днеска датчика и ако не се оправи паленето тогава ще мера компресия. Но забравих да спомена че 6-7 сек докато върта на стартер колата не Рита даже ! На 2-рото въртене започва да рита и пали колебливо.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля си , че ако няма компресия , просто колата няма да тегли нормално . При ме тегли стабилно . Поради лекото купе си позволявам дори да ядосам по - големи братчета TDI .
Аз все още не съм замервал за утечки ( много празници ) .
Аз все още не съм замервал за утечки ( много празници ) .
Колега не е така дори и да няма компресия ще върви колата понеже компресията се мери на студен мотор.Когато загрее компресия ще си има и проблем с вървенето няма да имаш. Требе мотора да е 100% тотал за да няма компресия и на топъл мотор.А при мене си е просто компресия понеже като пала той даже не рита мотора,а чак на 2-рото въртене почва да рита и пали....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Понеделник се хванах и замерих за утечки . Всичко 6 . Цялата кола 6 , а не пали . Понеже "пуснах брада" покрай тази кола ,я закарах на елтехник . Днеска си я вземам и подгряването работи ( поне лампата за подгряването ) . Питам майстора КАКВО И БЕШЕ ? Датчик !!!!!!!! Понеже е нов , го помолих да ми покаже стария . Нали лично аз си го бях купил от Авто + Габрово . Майстора ми вика : Да бе ето го там на барчето под касетофона съм ти го оставил . ( Омазан сас силикон , както аз си го бях омазал )
Авто +
Благодарности към отзивчивите колеги
Авто +

Благодарности към отзивчивите колеги

- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
А сега пали ли като го смени датчика?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да пали . Вмомента е -1 ( по борд ) и запали от четвърт
Не съм я пипал поне 12 часа.( нощни )
Оставих писането за днес , защото вчера много бързах и направо се метнах в колата .
Пък и някъкси нямаше да е коректно , вчера да ви кажа : Да пали . И това при положение , че не съм убеден дали някой майстор не я е "тествал" малко преди мен .
Сори ,че ви занимавам с датчик ( писани теми ) , но не предполагах , че съм се сдобил с дефектна резервна част . Много често им се случва да ми дадат различен от моя чарк , но никога дефектен . Нали колата не е руска ? ? ????
Още веднъж благодарско към колегите !

Оставих писането за днес , защото вчера много бързах и направо се метнах в колата .
Пък и някъкси нямаше да е коректно , вчера да ви кажа : Да пали . И това при положение , че не съм убеден дали някой майстор не я е "тествал" малко преди мен .
Сори ,че ви занимавам с датчик ( писани теми ) , но не предполагах , че съм се сдобил с дефектна резервна част . Много често им се случва да ми дадат различен от моя чарк , но никога дефектен . Нали колата не е руска ? ? ????
Още веднъж благодарско към колегите !
- streetracer1
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: BMT 2008г
Колега, може ли да пуснеш номер на този датчик или примерно линк да го погледна? Не схванах точно кой е, а се съмнявам, че е виновник и при мен... 

- bobitur
streetracer1 написа:Колега, може ли да пуснеш номер на този датчик или примерно линк да го погледна? Не схванах точно кой е, а се съмнявам, че е виновник и при мен...
Температ. датчик, на пластмасовия тройник излизащ от главата.
- streetracer1
Ясно! Тоест това е датчика който едновременно дава информация и на таблото и на екуто? Имаш ли идея през ваг-ком как мога да го проверя дали е адекватен? 

- bobitur
streetracer1 написа:Ясно! Тоест това е датчика който едновременно дава информация и на таблото и на екуто? Имаш ли идея през ваг-ком как мога да го проверя дали е адекватен?
При загряла кола темп. дали се различава много с таблото и при студена какви темп. дава.
- streetracer1
Не съм се изразил правилно сигурно, интересуваше ме във Ваг-Ком на кой канал кое е за този датчик.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На 7 ми канал, трябва да знаеш колко е точно температурата на вън преди да си палил, най-добре рано сутрин, преди да е почнало да се затопля времето. Ако разликата в градусите от датчика спрямо действителните на вън, не по показания на ваг-ком са по-малко от 3-4 /в твоя случай в посока+/ не търси проблем в датчика. Пример - температура по някакъв точен външен термометър минус 6, показания по ваг-ком минус 3, нямаш проблем с датчика.
- streetracer1
Преди малко палих при температура по борда +2 градуса, а на 7ми канал в последната графа пишеше 3.6 градуса. Излиза, че не е виновен датчика, така ли? Веднъж ми беше записало грешка за G2 датчик, но се изтри.
- yochcov
- Автомобил: VW Golf
- Двигател:
Колеги, може ли малко разяснение къде се намира този датюик на антифриза, казвате на тройника отдясно на деигателя, където са подгревните свещи на антифриза, но къде там? Трите свещи където са забити и друго няма, да не в тръбата коато излиза оттам и вътре ли къде е, благодаря предварително, че на студено мн трудно ми пали и смених какво ли не и нестава, пък ми го дава като грешка на компютъра този датчик.
- yochcov
- Автомобил: VW Golf
- Двигател:
Ами то освен да взема и да си отговоря, ако на някой му трябва тук е обяснено и показано всичко по водната система :) http://www.myturbodiesel.com/1000q/a4/thermostat-ALH-VW-TDI-engine.htm
Върни се в “Дизелови агрегати”