КАТ vs. непочистените от снега коли

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 21 дек 2006 20:47

веселин написа:Бързах за изпит сутринта и затова се извинявам на всички,които съм ръсил зад мен в продължение на 5 минути - на обяд като омекна - последствията си бяха за моя сметка - при спирачки - сняг ти изкарва акъла отвсякъде :climb :climb :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :(

Е, при теб е малко приказката за гарвана и окото... :wink:

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Чет 21 дек 2006 23:35

Верно, че е дразнещ снега, хвърчащ от покрива на предна кола, ама пък не е толкова за умиране! Веднъж изкривих чистачки от паднал такъв сняг след рязко натискане на спирачки! Но според мен много по-дразнещо и с по-голям риск за предизвикване на ПТП са силните крушки на фаровете. Що не вземат КАТ да спират колите и да проверяват кой с колко вата е?? И да наказват обаче!!

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пет 22 дек 2006 9:58

Geleto написа:Това , че те е мързяло да излезеш 10 мин. по - рано от в къщи защо трябва на мен да ми пречи?

Ми не, не ме мързи, ама нямам време, щото за разлика от тебе предпочитам да правя сутрешен секс вместо да си чистя колата :lol:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 22 дек 2006 10:14

Фуражките са ебати смешниците. Намериха най-страшното нарушение.

Аз рядко съм със сняг, щото колата е в гараж, но когато се случи чистя само прозорците и карам - другото си пада само.
Ако на някой отзад му е проблем - сам си е виновен. За да му хвърчи от моя покрив на стъклото, значи при скорост над 50км/ч се е залепил зад мен, и то на сняг - да спазва дистанция бе!
Единствено тези дето си чистят само една дупчица отпред прекаляват, но ако си изчистиш всички стъкла, а това е лесно другото е излишно.

А ако ме спрат за мръсна кола - първо да глобят оня бунак Бойко Борисов задето улиците са мръсни, тя мръсотията оттам е дошла, не съм карал колата в поморие на кални бани я! А кой "опесъчава" улиците с кал вместо пясък а?

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 22 дек 2006 23:01

Kaizer Soze написа:
Geleto написа:Това , че те е мързяло да излезеш 10 мин. по - рано от в къщи защо трябва на мен да ми пречи?

Ми не, не ме мързи, ама нямам време, щото за разлика от тебе предпочитам да правя сутрешен секс вместо да си чистя колата :lol:

Ти секс само 10 мин ли правиш? Да не го бъркаш с чекия? :D

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Пет 22 дек 2006 23:11

Geleto написа:
Kaizer Soze написа:

Ти секс само 10 мин ли правиш? Да не го бъркаш с чекия? :D

:офф

Ахххх... тези мокри сънища..... :oops:

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Пет 22 дек 2006 23:19

Kaizer Soze написа:Добре, първо аз не карам бус...второ, абсолютно съм убеден, че КАТ трябва да се захванат с куп други нарушения преди да стигнат до непочистените от сняг коли. И трето...щом толкова ви дразнят непочистените коли, ми....дразнете се тогава. Моят праг на дразнене е доста по-висок, или просто не го смятам за нарушение на добрия тон.

P.S. Мнението, че половин килограм сняг, "набити" (чак пък "набити", айде нема нужда) в прозореца на задната кола (колко от тоя сняг отива в прозореца, колко над, под и отстрани на колата) е огромна опасност, е "огромна" превземка, за да не кажа нещо друго... :shock

Ако не можете да "оцелеете" на шосето със стотина грама сняг на стъклото, просто чакайте пролетта за да можете да карате спокойно :lol:

напълно съвпада с моето мнение,,,,никога не чистя, моята улица също е непочистена,,,до 5-10 минути снега си пада сам,,,а ако сме в задръстване на площат народно събрание/жълтите павете - там трафика е с 5 км/час..за ква опасност говорите?

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пет 22 дек 2006 23:23

аз оня ден на едно кръстовише в Сухата река (при пазара) видях поне 2-3 коли с непочистен покрив + задно стъкло! :x

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Пет 22 дек 2006 23:48

Hertz написа:аз оня ден на едно кръстовише в Сухата река (при пазара) видях поне 2-3 коли с непочистен покрив + задно стъкло! :x

ужас,,,

явно реотана още не го е стопил....при наличие на две странични огледала ,не е нужно да имаш видимост през задното стъкло...товарните са така...прикачени ремаркета,каравани...

закона позволява на автомобили с специални разрешителни да имат затъмнение на всичките стъкла,,,целогодишно и денонощно....

Потребителски аватар
Geleto
Контакти:

Мнениеот Geleto » Съб 23 дек 2006 21:18

rudolf написа:
Hertz написа:аз оня ден на едно кръстовише в Сухата река (при пазара) видях поне 2-3 коли с непочистен покрив + задно стъкло! :x

ужас,,,

явно реотана още не го е стопил....при наличие на две странични огледала ,не е нужно да имаш видимост през задното стъкло...товарните са така...прикачени ремаркета,каравани...

закона позволява на автомобили с специални разрешителни да имат затъмнение на всичките стъкла,,,целогодишно и денонощно....

Потребителски аватар
Geleto
Контакти:

Мнениеот Geleto » Съб 23 дек 2006 21:22

rudolf написа:

ужас,,,

Те са друга категория . Не бива да се подценява. Това , че ако се качиш на TIR и го подкараш не значи , че можеш да го УПРАВЛЯВАШ

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Съб 23 дек 2006 23:06

Geleto написа:
rudolf написа:

ужас,,,

Те са друга категория . Не бива да се подценява. Това , че ако се качиш на TIR и го подкараш не значи , че можеш да го УПРАВЛЯВАШ

а лекотоварни бусове и баничарки,,,който са предвидени да се товарят и не е забранено да нямаш видимост през задното стъкло???

все едно да викаме-ужас,,,всеки път когато видим бус с гардероб ,,или баничарка с кашони???

просто при наличие на две странични-не е нужно да имаш видимост в централното огледало..

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”