Колеги, дали е добре тая идея? На ФВ бравите и вратите си ги познаваме, та няма да описвам подробно проблема. Замръзват, и брави, и ключалки, и уплътнения. Ако капна малко антифриз или т за чистачки на ключа, и съответно във фугите на вратите, дали би подействало добре / и не би направило някоя мизерия?
Идеята ми дойде пак от зимното упражнение - за по-бързо размразяване на стъклата си ги поливам със зимна течн за чистачки.
Мерси!
Г 3, размразяване на ключалки с антифриз или течн за чистач.
Re: Г 3, размразяване на ключалки с антифриз или течн за чис
Всичко водоразтворимо няма да върши работа .
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
На днешно време има специален препарат за пръскане по гумените оплътнения по вратите за да не замръзват,има и препарат за ключалките.Нещата не са скъпи и са доста ефективни.Поразходи се до авточастите.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Никаква работа не ми вършат, затова търся алтернативи. По четвърт туба съм изпръсквал в ключалките и нищо...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз лично гумите на вратите ги мажа с обикновена гъбичка за обувки с парафин която е , а ключалките в кауфланд си купих за размразяване една течност малка тубичка е около левче има го на касите и върши работа
- da4ko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEX 1995
Колега, алтернативата ти е да си сложиш една алармичка дето да управлява и централното, или пък само един модул. Откакто имам аларма на моята, не съм ползвал ключалките изобщо(4 зими вече).
А за уплътненията по вратите... аз лично го нямам тоя проблем, ама преди съм слагал по мноооого малко гресчица, понеже ми скърцаха.
Успех!

А за уплътненията по вратите... аз лично го нямам тоя проблем, ама преди съм слагал по мноооого малко гресчица, понеже ми скърцаха.

Успех!

има един много готин начин-навивате една фунийка малка,сипвате в нея графит на прах и го вдухвате в ключалките даже и тази на КК.Ефекта е много добър!Пробван 30год.Ако нямате графит на прах(намира се по леярните)на много финна шкурка настъргвате графита на един дърводелски молив!

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Има сух тефлонов спрей точно за такива цели.

Гумените уплътнения на вратите ги третирам със силиконово масло.

Гумените уплътнения на вратите ги третирам със силиконово масло.
- Emo19888
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ALH TDI
Имах проблем с ключалката - 3-4 сутрини (понеже излизам в 5,00ч за работа) не можех да отключа по 10 минути. Казаха ми много просто решение - WD 40 - пръснах малко в самата ключалка, вкарваш ключа - няколко завъртания, още едно впръскване и оттогава вече 20тина дни - никакви проблеми.
- Robbin75
- Автомобил: Passat b5 1.8 125 hp ADR
- Двигател: ADR 1998
За уплътненията на вратите ползвам глицерин, а за ключалките решението е модул за централното - 40-50 лв с монтажа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Момци! Замръзват само старите ключалки дето не им работят капачките! По една нова пружинка и мирясвате! 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Тц тц тц като замръзне с запалката нагряваш гледаи да не се опариш
Иначе спреи си има 

-
- Автомобил:
- Двигател:
vaiper 1 написа:Тц тц тц като замръзне с запалката нагряваш гледаи да не се опаришИначе спреи си има
Може и с бензин - заливаш и палиш - една замръзнала няма да остане....

- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
бях писал в друга тема, която вече незнам какво стана с нея, но ще ви кажа решението при мен какво беше понеже до миналата зима си държах старата 3ка навън понеже зимата неможех да си стигна до гаража.
и аз бях с централно с аларма и като си отключа колата пиновете излизаха нагоре но вратата не се отваряше оглеждах на няколко пъти и разбрах след мазане, че не уплатненията а самите брави са проблема и след няколко дни на тестове с една пробна брава открих решението (поне при мен) на проблема, който се състои в това, че оригиналната смазка в самата брава вече и се е разказала играта и на студено стяга и от там самите елементи в бравата замръзват и не се движат.
1во - се сваля самата брава вътре от вратата (има тема за това как става и не е сложно)
2ро - отваря се и се измива целия механизъм с обезмаслител (било то меглио или каша за ръце, може и двете) и четка
3то - след като сте сигурни, че вече е изсъхнал механизма и няма влага се пръска обилно с течна оръжейна смазка
4то - зглобява се всичко и се монтира обратно
за колегите, които нямат централно когато свалят бравата понеже външната дръжка е извадена нищо не им пречи да направят и това с патрона като го извадят с вкаран в него ключ ( за да не паднат пластинките от него) и пак с обезмаслител и четката и обилно с оръжейната смазка и пак зглобяване
да кажа, че преди това на тестовата брава съм пробвал вместо оръжената смазка първо само с wd40 после със силоконова смазка след това с фина смазка за дребни механизми и после комбинации между тях и след 1 вечер на -10 градуса навън механизма беше блокирал и не работеше, само с оръжейната смазка нямаше проблем.
и аз бях с централно с аларма и като си отключа колата пиновете излизаха нагоре но вратата не се отваряше оглеждах на няколко пъти и разбрах след мазане, че не уплатненията а самите брави са проблема и след няколко дни на тестове с една пробна брава открих решението (поне при мен) на проблема, който се състои в това, че оригиналната смазка в самата брава вече и се е разказала играта и на студено стяга и от там самите елементи в бравата замръзват и не се движат.
1во - се сваля самата брава вътре от вратата (има тема за това как става и не е сложно)
2ро - отваря се и се измива целия механизъм с обезмаслител (било то меглио или каша за ръце, може и двете) и четка
3то - след като сте сигурни, че вече е изсъхнал механизма и няма влага се пръска обилно с течна оръжейна смазка
4то - зглобява се всичко и се монтира обратно
за колегите, които нямат централно когато свалят бравата понеже външната дръжка е извадена нищо не им пречи да направят и това с патрона като го извадят с вкаран в него ключ ( за да не паднат пластинките от него) и пак с обезмаслител и четката и обилно с оръжейната смазка и пак зглобяване
да кажа, че преди това на тестовата брава съм пробвал вместо оръжената смазка първо само с wd40 после със силоконова смазка след това с фина смазка за дребни механизми и после комбинации между тях и след 1 вечер на -10 градуса навън механизма беше блокирал и не работеше, само с оръжейната смазка нямаше проблем.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Има доста методи, материали и идеи за ези зимни премеждия http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=176921&start=15&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0+%D1%83%D0%BF%D0%BB%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=363021&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0+%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0
За гумените уплътнения на вратите аз ползвам силиконовия спрей на Мотип.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=363021&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0+%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0
За гумените уплътнения на вратите аз ползвам силиконовия спрей на Мотип.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”