Въпрос за филтър купе Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Въпрос за филтър купе Голф 3

Мнениеот tubleron » Нед 15 дек 2013 14:45

Здраврейте колеги,оня ден се качих в едно такси и ми направи впечатление,че парното на бакшиша беше много яко. Попитах го и той ми каза,че е изпрал филтъра за купето и от тогава му е толкова силно.Реших и аз да изпера или сменя моя,но се оказа,че въобще нямам такъв филтър. Ходих на майстор и той да погледне за всеки случай и той ми каза,че наистина нямам такъв филтър,но да не се притеснявам.Голфа ми бил дърт и фабрично нямал такъв. Въпросам ми е към колегите с дърти Голфчета като моето 1992г. дали наистина няма такива филтри за нашите кочинки и дали ако му сложа нещо инпровизирано ще се подобри нещо или хич да не се занимавам

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за филтър купе Голф 3

Мнениеот mania » Нед 15 дек 2013 14:50

Доколкото знам го има при коли с климатик (поне Г3). Ма не му се радвай, както мирише приятно като е ново, така като се зацапа мирише на ДЖУрапки :)

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Нед 15 дек 2013 14:55

Аз имам филтър, общо взето е една грижа повече, но пък спестява главоболия като например влизане на камъчета през решетката, която замества филтъра. :biggrin

Потребителски аватар
tubleron

Мнениеот tubleron » Нед 15 дек 2013 15:02

mania написа:Доколкото знам го има при коли с климатик (поне Г3). Ма не му се радвай, както мирише приятно като е ново, така като се зацапа мирише на ДЖУрапки :)

Ами моето Голфче е с климатик-незнам обаче дали е фабричен или по-късно слаган.Така я взех. А за филтъра няма как да му се радвам или не,тъй като нямам такъв.Ако си забелязъл,въпроса е точно такъв-Имат ли Голфовете фабрично такъв(1992г)и дали ще има някакво подобрение ако му сложа нещо инпровизирано или не.Не слагам филтъра с цел да го душа

Потребителски аватар
hollow92
Автомобил: GOLF MK3 GOLF MK3
Двигател: AEE 1993 AAA 1996

Мнениеот hollow92 » Нед 15 дек 2013 15:05

трябва да имаш филтар за купе моя е 1993 1.6 без климатик и има филтар

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Нед 15 дек 2013 15:28

Ако има филтър е добре, че не влизат мръсотии, които магат да задръстят питата на климатика и радиаторчето на парното и да намалят въздушната струя. Ако сложиш филтър без да почистиш тези неща, файдата е никаква, понеже вече сигурно са наблъскани с мизерия.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 15 дек 2013 15:42

колега едни имат ,други нямат.....това е(незнам от какво зависи)моят е 92 и нямаше....отидох в морга и си взех за 10лв кутията за филтър и я сложих и от 5 години съм с филтър,доста по добре е ,самите обдухватели в колата са много по чисти от преди и дишаш малко по чист въздух....елементарно

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 15 дек 2013 19:00

тъпото е, че е хоризонтален и вс. се изсипва в него.

Потребителски аватар
da4ko
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEX 1995

Мнениеот da4ko » Нед 15 дек 2013 19:34

Здравей, колега! Филтър както са казали и другите колеги в по-горните постове можеш да си поставиш, ако нямаш фабрично. Също така не е задължително колата ти да има климатик, за да имаш фабрично такъв филтър. Просто едни го имат, а други не. Ако искаш да си поставиш... действай смело, като с това ще има промяна единствено и само в чистотата в купето ти, демек ще хваща прах и други боклуци преди да са влезли в колата. Тоя филтър не се сменя толкова често, така че... не е голяма грижа. А ако мислиш, че парното ще почне да духа по-силно като на тоя таксиджия, ако сложиш филтър... е няма.
Успехи! :beer

Потребителски аватар
tubleron

Мнениеот tubleron » Нед 15 дек 2013 19:41

da4ko написа:Здравей, колега! Филтър както са казали и другите колеги в по-горните постове можеш да си поставиш, ако нямаш фабрично. Също така не е задължително колата ти да има климатик, за да имаш фабрично такъв филтър. Просто едни го имат, а други не. Ако искаш да си поставиш... действай смело, като с това ще има промяна единствено и само в чистотата в купето ти, демек ще хваща прах и други боклуци преди да са влезли в колата. Тоя филтър не се сменя толкова често, така че... не е голяма грижа. А ако мислиш, че парното ще почне да духа по-силно като на тоя таксиджия, ако сложиш филтър... е няма.

Точно това ме интересуваше Колега-Мн. Благодаря :th_up

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот tot_1425 » Нед 15 дек 2013 19:54

Моят 94 година беше само с мрежичка.Филтър за фритюрник с активен въглен.Над него чорапогащник.От един закупен филтър излизат 2 бр. за сменяне.Цена около 3 лв. в Кауфланд.Няма прах и миризми.

cezar1656
Автомобил: vw vento
Двигател: ABU

Мнениеот cezar1656 » Нед 15 дек 2013 20:02

с филтъра само ще спреш постъпването на мръсотии в купето.тъй като ти нямаш такъв едно хубаво почистване на мизериите събрани при радиаторчето на парното може би ще даде ефект и ще засили слабия приток на въздух.иначе вентото ми е 93г и имам такъв филтър фабрично

Потребителски аватар
da4ko
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEX 1995

Мнениеот da4ko » Пон 16 дек 2013 0:15

tubleron написа:
da4ko написа:Здравей, колега! Филтър както са казали и другите колеги в по-горните постове можеш да си поставиш, ако нямаш фабрично. Също така не е задължително колата ти да има климатик, за да имаш фабрично такъв филтър. Просто едни го имат, а други не. Ако искаш да си поставиш... действай смело, като с това ще има промяна единствено и само в чистотата в купето ти, демек ще хваща прах и други боклуци преди да са влезли в колата. Тоя филтър не се сменя толкова често, така че... не е голяма грижа. А ако мислиш, че парното ще почне да духа по-силно като на тоя таксиджия, ако сложиш филтър... е няма.

Точно това ме интересуваше Колега-Мн. Благодаря :th_up

Няма проблеми колега... За мен е удоволствие като съм полезен. А иначе Голфовете по принцип имат доста яко парно. Ако искаш да подобриш работоспособността му, по-добре е да си провериш радиатора на парното да не е запушен, или пълен с гадости от антифриза... Имаше писано из форума как става промиването му.
Успех! :beer

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 16 дек 2013 6:49

da4ko написа:... Тоя филтър не се сменя толкова често, така че... не е голяма грижа. ...
Че не е голяма грижа е вярно. Че не се сменя толкова често - не. Това е най-бързо замърсяващият се филтър в колата и най-малко два пъти годишно е добре да се сменя. Дали ти го сменаш на 15-20к км ... или пък на 50к, е лична преценка.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 16 дек 2013 10:35

myrshavija написа:
da4ko написа:... Тоя филтър не се сменя толкова често, така че... не е голяма грижа. ...
Че не е голяма грижа е вярно. Че не се сменя толкова често - не. Това е най-бързо замърсяващият се филтър в колата и най-малко два пъти годишно е добре да се сменя.
:th_up
както писах по-горе тъпото му е,че е сложен хоризонтален и всичко се сипе отгоре му.За 6мес. в градски условия е леш

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”