То темата беше за децата. Ама то и деца не останаха, ама това е друга тема.
Кой ще ни пази децата?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Кой ще ни пази децата???
myrshavija написа:Второ лице множествено число ... "можете", "не можете" ... Кои сме тия, дето можем или не можем разни неща? А ти кой си, да ни определяш нас какво можем или не можем? Къде се намираш ти в тази ситуация, за да раздаваш акъл щедро? Някъде отстрани ли гледаш?forski написа:С две телефонни обаждания можете да се съберете 15 коча, да се напиете в някоя кръчма и после цяла нощ да гоните мацките по-клубовете и дискотеките, а не можете да излезете 5 човека и да си поискате това което по-закон ви се полага, как става тая работа?
Ще ти кажа, вече 100 пъти написах къде съм, където съм сметнал че ми е мястото и където смятам че е най добре да си гледам и възпитавам детето, на село, с плетените терлици и калните цървули, орЪ си нивата и не мрънкам

Честно казано аз нямам вашите проблеми, взел съм решения и съм предприел действия с които поне за момента живеем спокойно и нямаме някакви сериозни затруднения.
На мен колега никога не са ми разбивали колата, не са ми рязали гумите, не са я драли с пирон защото съм спрял на нечие място, не живея в блок със 200 апартамента и комший събрани от кол и от въжи. Не попадам в задръствания, стигам до работа за 10мин. не ме псуват по-кръстовищата, и аз не псувам никого, не ме бият по-автоморгите, не съм давал рушвет на полицай никой не ми е искал. Мога да ти изброя още 20 неща за които вие пускате теми ежедневно и се оплаквате но не правите нищо, а на мен никога не са ми се случвали.
М/у другото единственото хубаво нещо което се случи с това че всички решиха да търсят на живота мекото по София и чужбина, е че заедно със свестните и кадърни хора които за съжеление избягаха, се изнесе и голяма част от боклука.
За това пиша " Вие " защото вие сте взели тези решения и вие сте си избрати този начин на живот, Вие имате проблем с живота си в големия град, решете си го! Аз ви казах, който не може да живее там да се върне където му е мястото, хубаво е, спокойно е ама трябва да се бачка, не искате.
Защо вие а не ние, ами ние сме при вас бе колега, цялата провинция е в София, тук не остана никой! Ти какво очакваш, не ти в частност, вие хората които сте в българската столица, хората които трябва да са първия коректив на всичко нередно което се случва в държавата, та какво очаквате вие?
Да дойдем аз, тракториста, комбайнера, манго комшията и бай Георги който е на 82години да ви направим живота по Европейски ли? Ми ние така или инъче от 25 години че и от преди това се грижим за вас като ви храним и поим, не мислиш ли?
Ти, той, тя като едни образовани и съвременни представители на нашето общество, живеещи в центъра на събитията, европейски граждани, хора обикалящо по Европа и Света не знаете ли, не виждате ли как да си решите проблемите?
Как да ни решите на нас, простите хора, селяните, не много образованите, грозните и бедните, та не знаете ли как да ни решите проблемите?
Ако искате да дойдем ние, с брадвите и търнокопите, с вилите и тоягите и да решим проблемите на цялата държава веднъж за винаги, май накрая така ще стане

Не съм аз двигателя на общественото недоволство, не че не го подкрепям, не че няма да го подкрепя, вие сте.
На мен ми е най лесно да ти кажа че ме боли кура, защото най големия ми проблем тази година е че ни изгоря лампата на улицата. Говорихме с кмета, той съответно каза че няма пари и ако си намерим лампа ще я смени, но нова няма да купи.
Ми намерихме си лампа, събрахме 4 човека по 15,50лв. и си купихме, и сега имаме лампа, вие последно за какво се събрахте и какво купихте за улицата пред блока?
Та такива ти му работи колега, не се притеснявай ще ви подкрепим във всяко едно начинание ама поне го започнете, нема кой друг повярвай ми

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Форски ти нещо май се форсираш излишно,не мислиш ли?
Ти какъв бензин ползава бре,селски или градси?
Ти какъв ток плащаш?
Ти къде се лекуваш?
Ако имаш деца,къде ходят на градина?
Ти какви данъци плащаш?
Твоите деца къде ще учат в София,където вилнеят малоумници или на село?
Ти защо не организираш твоите съселяни да протеестират за гореописаните проблеми?
Много изместихте темата ,без никой да даде конкретен отговор на някой от поставените въпроси!
Сетих се за още един въпрос:
ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ЛИЧЕН ЛЕКАР,а в болниците да има само санитарки и шофьори????
Аз като ми е трябвал по-добър специалист,винаги съм си ходил на частен кабинет,но като си плащам здравните осигуровки - искам в болниците да има лекуващи лекари!
Ти какъв ток плащаш?
Ти къде се лекуваш?
Ти какви данъци плащаш?
Ти защо не организираш твоите съселяни да протеестират за гореописаните проблеми?
Много изместихте темата ,без никой да даде конкретен отговор на някой от поставените въпроси!

Сетих се за още един въпрос:
ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ЛИЧЕН ЛЕКАР,а в болниците да има само санитарки и шофьори????
Аз като ми е трябвал по-добър специалист,винаги съм си ходил на частен кабинет,но като си плащам здравните осигуровки - искам в болниците да има лекуващи лекари!
Ами Те си го поискаха.Приказката на Васил за курбана е много вярна.Освен бой какво друго да очакваме.Държавата е разградена отвсякъде ама ние сме се градили с железни огради.Виновни за всичко това сме поколението дето стояхме безучастно когато премахнаха армията разрушиха всичко и се надявахме че ще тръгнем вече по нагорнището.Вярвахме в ценностната система на сдс а тя се оказа пълно говно и ни засили още повече по надолнището.Поклон пред Човека Жан Виденов.Единственният Човек който се противопостави на това което виждате сега.Поздрави 

- kaltcev.72
- Автомобил: golf 4 toyota avensis
- Двигател: 1.6 1J 2001
И така нова задача , колко грешки има под аватара ми?
Едно нещо само не можах да разбера , че да желаеш едно по добро бъдеще за децата си означава че се биеш в гърдите ли ?
До колегата ......незнамси кой си да за грешките си прав , бите поправям се , но колкото до примера към децата нямаш право да обвиняваш и да констатираш без да познаваш хората, не е възпитано.
Също по темата как вие видите ли се борите в нашата мила Родина пък ние се бием в гърдите и говорим празни приказки и тн и тн . Без капка срам ще ви кажа , че държавата България сега все още съществува с парите който НИЕ ,дизертьорите пращаме на близките си , че ние сме изпратили над 38 МИЛИАРДА ЕВРА за изминалата година! А инвистиции от чужди фирми едва 7 милиарда!
Е какво излиза скъпи ми Смехурко , че ние инвестираме , а пък вие се оплаквате и търсите типично по нашенски кал навсякъде!
Нямам думи !
Едно нещо само не можах да разбера , че да желаеш едно по добро бъдеще за децата си означава че се биеш в гърдите ли ?
До колегата ......незнамси кой си да за грешките си прав , бите поправям се , но колкото до примера към децата нямаш право да обвиняваш и да констатираш без да познаваш хората, не е възпитано.
Също по темата как вие видите ли се борите в нашата мила Родина пък ние се бием в гърдите и говорим празни приказки и тн и тн . Без капка срам ще ви кажа , че държавата България сега все още съществува с парите който НИЕ ,дизертьорите пращаме на близките си , че ние сме изпратили над 38 МИЛИАРДА ЕВРА за изминалата година! А инвистиции от чужди фирми едва 7 милиарда!
Е какво излиза скъпи ми Смехурко , че ние инвестираме , а пък вие се оплаквате и търсите типично по нашенски кал навсякъде!
Нямам думи !
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
nasko1978 написа:Форски ти нещо май се форсираш излишно,не мислиш ли?
Ти какъв ток плащаш?
Ти къде се лекуваш?
Ти какви данъци плащаш?
Много изместихте темата ,без никой да даде конкретен отговор на някой от поставените въпроси!![]()
Ще ти кажа Наско

1,Разхода ми за гориво на месец е 100лв., автобуса ми до града е 2,50лв. мога да отида и с колелото на работа!
2, Плащам 70лв. ток, не ми е проблем, не ме интересува какъв е, щом мога да го плащам.
3, Веднъж ми се наложи да се лекувам от сериозен здравословен проблем, дойдох в София и в Дървеница ми поискаха 3000лв. рушвет за да ми направят ненужна операция. Парите ми ги поиска завеждащия на отделението. Тръгнах си, отидох в Царица Йоана и не ми взеха нито стотинка, здравно осигурен съм.
4, Имам, ще ходят на градина в Севлиево.
5,Плащам 12лв. имотен данък и 35лв. за старата кошница.
6,Надявам се да не учат в София
7,Моите съселяни ти ги изброих, не ги търси тях, старците на село ги боли оная работа за това какво се случва в държавата, тяхната песен е изпята

Не се форсирам, пак казвам, няма кой да ни реши проблемите освен да си ги решиме ние. Питаш неща които са всеобщо известни, отговорите също.
Te нещата са взаимно свързани бе брат, 1,5 милиона са зад граница, очаква се още половин милион да си духнат под опашките. 2,5 милиона пенсионери и 1 милион цигани. Малките градове са празни, селата са празни, хората са в София и Варна айде ще кажем Пловдив и Бургас.
Икономиката е в будна кома, всичко се внася дори и това което спокойно може да се произвежда и се е произвеждало в България. Всеки се занимава с алъш-вериш и си продаваме един на друг чалъмите, китайските стоки и услугите и общо взето е това.
Колегата пише че пращат пари от чужбина, пращат да и евала че още пращат,и има на кого. Но тези пари колкото бързо влизат толкова бързо и излизат от тук. Помисли какво си купуваме с тях и за какво и къде ги харчим, това е.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
kaltcev.72 написа:...че държавата България сега все още съществува с парите който НИЕ ,дизертьорите пращаме на близките си , че ние сме изпратили над 38 МИЛИАРДА ЕВРА за изминалата година!..
Колега, хайде понамали малко стойностите

Тази тема е дъвкана няколко пъти и не е хубаво да отплесва натам, защото ще стане плюене между гурбетчийте и останалите тук.
И двете страни са прави за себе си - все пак живеем в 21 век и всеки е свободен да изибра къде да живее и как да живее, нали?
Но да казваш, че вие, които сте навън храните държавата е абсурдно.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Темата е доста интересна като цяло, успях да прочета всички мнения по нея без да ми доскучее. Някои от въпросите на автора съм си ги задавал и аз. Напоследък често страдам от главоболие породено от напрежението у мен. Вчера в работата си се сблъсках с нещо, което не ми хареса никак, споделих го с началника си. Отговорът, който получих, всъщност аз го знаех предварително какъв ще е, не ме удовлетвори и още повече ме замисли. Почесах се по главата ето така
помислих, помислих, па сглобих един малък пъзел от събития, които се случват на всеки един човек, в случая клиент или абонат и той остава недоволен, замислен и се чувстра прецакан. По-лошото е, че тези неща се получават и при доста по-сериозни направления от нашия живот - например здравеопазването (дадоха се примери в темата вече). От много време ми се върти в главата какво ще се случи с детето ми и неговото поколение, както и поколенията след тях, гледайки реалната ситуация в момента. Колкото повече мисля, толкова повече ме боли главата и ми е кофти. Най-лошото е, че не виждам светлината в тунела, дори нямам идея какво може да се направи, за да се излезе от тая ситуация и нещата да тръгнат в друга посока, позитивна такава.

- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche

Последна промяна от Gigabyte на Сря 18 дек 2013 0:02, променено общо 1 път.
- kaltcev.72
- Автомобил: golf 4 toyota avensis
- Двигател: 1.6 1J 2001
Не е абсурдно а е голата истина
- crank1968
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам защо нападате толкова ФОрски. Форски подкрепям те, макар че не живея на село. Всеки има право сам да избира как да живее, кое му харесва и кое не. Не виждате ли, че точно в тази тема си проличава нашата слабост! Никой от вас не отстъпва- единия ще живеее на село и другия веднага напада не е правилно това. Трябва да се правят компромиси не можеш да накараш един човек да харесва това или онова. И е редно малко или много да чуем събеседника си, макар да не сме на неговото мнение и не да му кажем колко е грешно да прави това или онова, а да му кажем, че ние го разбираме и нямаме нищо против неговия избор, но ние виждаме нещата по друг начин, но не отричаме неговия избор. Просто ние сме едно разединено общество, което незачита отсрещният. Тази черта е характерна и за политиците. Искам да ви питам нещо и се надявам да ми отговорите - Имат ли нашите политици знания за управление, тоест те компетентни ли са в тази област?! :)
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
kaltcev.72 ,Продължавай да пращаш , но децата пак няма кой да ги пази. Много е лесно да гледаш от високо и далече, а 90% там сте долнопробни черноработници. Ай мерси...по-добре пръв на село отколкото последен в градът
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
kaltcev.72 написа:Не е абсурдно а е голата истина
Само да вмъкна - статия от днес: "Българските емигранти пратили у нас 687,1 млн. евро"
http://www.novini.bg/news/171075-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81-687-1-%D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE.html
Уважавам твоето мнение, но нека не изопачаваме фактите.
Благодарение на работещите в България се плащат осигурвки, данъци и т.н., неща които въртят общите блага - транспорт, здравеопазване, поддръжка на общинските пътища и т.н.
Друг е въпросът какво е тяхното положение.
А това, което идва от чужбина е глътка свеж въздух за икономиката.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
не завъртайте темата за емиграция и останали-тематиката е друга 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”