Една година вече от както на моя кош му сипах кауфланд 10в40.Около 12-14 хиляди,основно градско.Още не е спрял.И с маркови масла съм карал и със скъпи и евтини-разлика никаква не видях.Нито разхода ми падна,нито спря да гори масло,нито върви повече.Докато кастрола не стане на "немски" цени в България ще карам с евтинджоса и нямам намерение да купувам Кю 7 на някой "официален" вносител.
Следващата смяна пак ще е със същото масло.
Отново за моторно масло в Кауфланд
- iaroslav1976
- Автомобил: Audi 80 B4
- Двигател: 2.0 ABT
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Отново за моторно масло в Кауфланд
Не разбирам как може да се направи генерално заключение при 15'000 км пробег. Разбирам някой да е карал 150'000 с едното и с другото масло и да даде сравнение, но иначе...
Днес си доволен, но може след 3-4 години да се окаже, че това масло ти е съсипало мотора. Тогава излиза, че икономията, която си направил от 60-80 лв за тези 4 години ще ти излезе 600-800 лв за ремонт на мотора...
В клубния магазин Motul 6100 Synergie+ 10W40 4 литра е 59 лв - това е полусинтетично масло, в което преобладава синтетиката.
Именно поради високото си качество това масло отговаря на стандарти, на които други конкурентни масла 10W40 не отговарят (конкретно Мерцедес например):
При положение, че има откъде да се купи на добра цена и с гарантиран произход - защо да се купува масло от Кауфланд?
Днес си доволен, но може след 3-4 години да се окаже, че това масло ти е съсипало мотора. Тогава излиза, че икономията, която си направил от 60-80 лв за тези 4 години ще ти излезе 600-800 лв за ремонт на мотора...
В клубния магазин Motul 6100 Synergie+ 10W40 4 литра е 59 лв - това е полусинтетично масло, в което преобладава синтетиката.
Именно поради високото си качество това масло отговаря на стандарти, на които други конкурентни масла 10W40 не отговарят (конкретно Мерцедес например):
MB-Approval 229.3
PSA B71 2300
RENAULT RN0710 under n° RN0710-12-38
RENAULT RN0700 under n° RN0700-12-43
VW 502 00 - 505 00
При положение, че има откъде да се купи на добра цена и с гарантиран произход - защо да се купува масло от Кауфланд?
- iaroslav1976
Колега,4 страници по-назад съм посочил линк,в който си пише кауфландския евтинджос на кои норми отговаря.И се оказва,че покрива същите изисквания,които и мотул 10в40.Не сме хептен боси,знаем къде да четем.
Щом Фауве са му дали одобрение,значи става.Едва ли някой от нас може по-добре от ВАГ да прецени,дали маслото става или не.Е хората са преценили и затова аз карам с него и не ми пука за хорски приказки.
Пък и колата ми е 20 годишна,тъй че дали ще изкара мотора още 5 години с масло на Мотул или "само" 4 с кауфланд,все тая.
Пък и колата ми е 20 годишна,тъй че дали ще изкара мотора още 5 години с масло на Мотул или "само" 4 с кауфланд,все тая.

-
batmit
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
iaroslav1976 написа:Колега,4 страници по-назад съм посочил линк,в който си пише кауфландския евтинджос на кои норми отговаря.И се оказва,че покрива същите изисквания,които и мотул 10в40.Не сме хептен боси,знаем къде да четем.Щом Фауве са му дали одобрение,значи става.Едва ли някой от нас може по-добре от ВАГ да прецени,дали маслото става или не.Е хората са преценили и затова аз карам с него и не ми пука за хорски приказки.
Ееее браво бе колега, най-накрая още някой да се усети, вече не съм само аз. След като е с vw сертификат и се сменя когато трябва никакви ядове. А и друго след 10-20 смени на масло ще сме с 500-1000лв преднина, които няма да са за ремонт на 25-30 годишна кола.
-
jony555
- Автомобил:
- Двигател:
iaroslav1976 написа:Колега,4 страници по-назад съм посочил линк,в който си пише кауфландския евтинджос на кои норми отговаря.И се оказва,че покрива същите изисквания,които и мотул 10в40.Не сме хептен боси,знаем къде да четем.Щом Фауве са му дали одобрение,значи става.Едва ли някой от нас може по-добре от ВАГ да прецени,дали маслото става или не.Е хората са преценили и затова аз карам с него и не ми пука за хорски приказки.

- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
То и Приста отговаря на 50200 - 50500 и го пише в сайта на VW. Също и маслото на Метро - Biloxxi.
След като не ти пука дали ще ти изкара колата, защо изобщо пишеш в темата? Все си мисля, че щом човек пита дали дадено масло е ОК, значи му пука какви ще са последствията.
На който не му пука, нито чете, нито пише, а направо сипва.
След като не ти пука дали ще ти изкара колата, защо изобщо пишеш в темата? Все си мисля, че щом човек пита дали дадено масло е ОК, значи му пука какви ще са последствията.
На който не му пука, нито чете, нито пише, а направо сипва.
- iaroslav1976
[quote="Vlad777"]То и Приста отговаря на 50200 - 50500 и
Колега,на мен все ми е тази.Рекох да направя едно добро,защото въпроса беше дали маслото става или не.Според мен става.А и според фауве става,така че спора се оказва безсмислен.
Ако мислиш,че кастрол и мотул не рециклират масло и не го мешат с новото значи си прекалено оптимистично настроен.Което не е лошо,разбира се.
Колега,на мен все ми е тази.Рекох да направя едно добро,защото въпроса беше дали маслото става или не.Според мен става.А и според фауве става,така че спора се оказва безсмислен.
Ако мислиш,че кастрол и мотул не рециклират масло и не го мешат с новото значи си прекалено оптимистично настроен.Което не е лошо,разбира се.
Моите наблюдения са,че маслото се представя много добре,незнам защо е нужно да се робува на марки,в масовия случай ментета на високи цени.
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
Да вдигне ръка този който му е блокирал двигателя от маслото на кауфланд
........................ Няма ????
Защо говорите глупости не знам
Кой каквото си иска такова да слага 
Защо говорите глупости не знам
Кой каквото си иска такова да слага 
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
chef_ss написа:golfmk1 написа:Това случайно в България ли е
Кое случайно трябва да е в България?
Търговеца предлага доставка до всички страни членки на ЕС.
Доставката до ЕС струва 20Евро
1:Falls Sie mehrere Produkte einer Auktion ersteigern, zahlen Sie nur einmal Versandkosten (bis 30 Liter 6,95 Euro innerhalb Deutschlands)
2:Falls Sie mehrere Produkte einer Auktion ersteigern, zahlen Sie nur einmal Versandkosten (bis 25 Liter 11,50 Euro innerhalb Österreich)
3:Falls Sie mehrere Produkte einer Auktion ersteigern, zahlen Sie nur einmal Versandkosten (bis 25 Liter 20,50 Euro innerhalb der Europäischen Union)
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Тази седмица в Кауфланд пак има масло на добра цена, само че този път е 15W40 за 25 лева 5 литра, ама досега съм слагал само 10W40 и не знам дали ще е удачно да ползвам 15W40. Колата е на 250 000 км...
- Прикачени файлове
-
- maslokaufland.JPG (20.08 KиБ) Видяна 4594 пъти
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Няма да е удачно за повдигачите...
-
jony555
- Автомобил:
- Двигател:
лятото ще е ок
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Кое ще му е ОК лятото? Че като покараш в жегата на магистралата малко по-яко и да ти писне зумерчето 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
При каране до 130 на магистрала всяко масло става.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”