Пешеходци

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Пешеходци

Мнениеот hooligans » Сря 30 окт 2013 23:01

На пресичащите където си искат не им спирам. (с изключения)
Както аз съм длъжен да спирам на пешеходни пътеки, така и те са длъжни да пресичат правилно!

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 31 окт 2013 0:00

На тия дето пресичат на НЕ пешеходна пътека не им спирам и аз обаче те си знаят и си чакат ..... на пешеходна пътека почти винаги спирам ,а на маики с колички и на малки деца ВИНАГИ спирам ! Иначе и мен ме дразнат тия дето ходят бавно по пешеходната пътека .... и тъкмо я пресекат с бавното си темпо и дойде пък некой друг :mhihi

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 17 дек 2013 13:06

simeon40 написа:Като прочетох първото мнение на MMX си помислих "Тоя ще е само от Велико Търново" и се оказах прав :mhihi От малкото ми километри там видях, че хората пресичат както си искат и всички им дават път. Затова се учудва, че махат като знак на благодарност защото не е оцелявал като пешеходец в другите градове :smile

Рекох да погледна старата тема и гледам бая се изписало.

Искам да вмъкна едно разяснение, което не ми дойде на ума когато я писах. Поначало "махането" с ръка произлиза от друго нещо, но е криворазбрано от доста народ. Идеята е да вдигнеш ръка като знак "чакай(спри), ще пресичам". Но недоразбралите го тълкуват като следствие - "Ааа, шофьора спира и оня го поздравява. Чакай да правя и аз така".

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 17 дек 2013 17:36

Само не мога да разбера, какво ви пречи да изчакате да пресечат хората? Пресича бавно?! Какво искате да тича по пешеходната пътека! Така на мен един ми сфири от колата, защото съм пресичал бавно, направо ми идваше да вдигна един камък и да му напукам прозореца! Ама не съм конфликтна личност ако не ме предизвикат и си трайкам, но не е правилно! Като си спрял да го пускаш да пресича, дали ще чакаш 20 сек, или 1 мин, не е ли едно и също! Но това е истинат в Апсурдистан :banghead

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Вто 17 дек 2013 17:53

Абе още ли не е заключена тая тема? :screwy

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Мнениеот Pokerstars » Сря 18 дек 2013 14:00

Пропускането на неправилно пресичащи пешеходци е опасно, защото ние го виждаме, но останалите участници в движението около нас може и да не го виждат, а и не очакват на съответното място да пресича човек. И тогава става сакатлъка! Да не дава господ на никой да му се случва подобно нещо! Нямам нищо против това, че ми махат на пешеходна пътека. Когато съм без кола и аз правя същото!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 19 дек 2013 21:54

Аз пък когато съм пешеходец и не бързам за никъде ,ако видя че към пешеходната пътека приближават една или две коли стоя по далече от нея че да не вземат хората да спират за да ме чакат да пресека,спирането и потеглянето на един автомобил е много по трудоемко от стоенето прав на един човек за 5 секунди докато мине колата :a045 А такива идиоти дето както вървят по тротоара и рязко свиват по пешеходната пътека без даже да се огледат "понеже били с предимство" са си за бой ,ако преди това не се наложи да ги спасяват в спешното :twisted

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Чет 19 дек 2013 22:03

Преди години беше пълна анархия.... Колите газеха пешеходците по пешеходните пътеки никой не ги еб*ваше... Сега вече има лек прогрес в манталитета на бай Ганьо , но хората все още пазят спомена за онези дни и са благодарни , че си се променил и че ги пускаш :th_up

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Нед 29 дек 2013 18:25

Доста интересна тема.
Към автора - Да прав си ;) Ама не ти ли е приятно като някой ти благодари,че си го пуснал или нещо такова.ДА бъдем по-добри на пътя.Толерантност и отношение към другите а не да се държиме като кон с капаци.
ВЕсели праз ници :love.vwclub :th_up

Потребителски аватар
Volksrod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Volksrod » Пет 03 яну 2014 19:51

Предпочитам да се придвижвам пеша, в повечето случаи не се съобразявам с водачите Знам, че ще оплюете но В Сф паркирали и спряли, на кой как му е удобно е ежедневие, по тротоари, кръстовища и ,,,, По тази причина и пешеходците не сме длъжни да се съобразяваме!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 03 яну 2014 21:47

Volksrod написа:... Знам, че ще оплюете но В Сф паркирали и спряли, на кой как му е удобно е ежедневие, по тротоари, кръстовища и ,,,, По тази причина и пешеходците не сме длъжни да се съобразяваме!

А защо да те оплюваме? Самоубийството е грях, разбира се, но това си е работа на дедо поп, не на форума. ..
:a045

Върни се в “ОФФ-Топик - други”