Щети върху автомобила от животни - какво да правя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Borsuka
Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
Двигател:

Re: Колеги помагайте

Мнениеот Borsuka » Вто 17 дек 2013 1:34

cezar1656 написа:ето една полезна наредба,само че е за дулово.може и в силистра да има подобна...

http://dulovo.bg/page/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B1%D0%B0-%E2%84%9624

Благодаря колега ! Явно тоя ще си отнесе солена глоба :)или поне така се надявам, а аз най-вероятно няма да получа нищо, за счупването на огледалото :twisted по-точно за 2-та пъти къде ми трошат огледалото.

Потребителски аватар
Borsuka
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Сря 18 дек 2013 12:49

Колкото и тъпо да е през 2013 година в България, най-добрия начин за разрешаване на проблем е саморазправата :death Подадох жалба срещу тоя индивид в кметството, а от там ми отговориха, че не можели да направят нищо :facepalm Трябвало в момент на проверка, да видели, че животните са пуснати без надзор и тогава да му съставят акт! Кур тате баница :death На въпроса " аз сега като си сменя отново огледалото, какво да правя ? Всеки ден да се кръстя и да се моля да не го строшат отново ли ? " Отговора беше : амиии + вдигане на рамене ! Щели да го предупредят да не ги пускал повече :beat_butt2 Аз се моля да ги пусне, че вече намерих рецепти за агнешко и ярешко :twisted Вечерта ще разговарям и с познат полицай, да измислим дали няма начин да му бръкнат те в джоба .

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 18 дек 2013 13:24

То беше ясно,че нищо няма да направят ония от общината.
С такъв индианец не можеш да се разбереш по друг начин освен с бой.За съжаление все още е така в тая държавица. :no

Потребителски аватар
Borsuka
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Сря 18 дек 2013 14:51

Има светлина в края на тунела... но не се знае дали не е от идващия влак :mhihi Позвъних на застрахователите към които е гражданската ми, и се оказа че можело да ми платят за щетите :smile Щом има свидетели, и се знае на кого са животните, съм щял да си получа парите от гаранционния фонд, а след това те ще си търсят парите от собственика на животните. Тъпото е, че попаднах на некадърна служителка, която ме върна с думите " елате към 16:30 да ви заведе колегата щетите, че аз ........ " а преди това се опита да ме лъже, че само ако съм имал каско щели да ми платят :thumb_down При думите ми, че съм позвънил на националния им телефон, и че са ми обяснили каква е процедурата се започна с " ама тоооо, там по-сложно ама ела към 16:30 " :beat_butt2

Последна промяна от Borsuka на Сря 18 дек 2013 15:40, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 18 дек 2013 14:52

Много интересно как ще ти платят щети на твоята кола по гражданската на твоята кола. С интерес очаквам продължението. :mrgreen

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Сря 18 дек 2013 15:25

По гражданска отговорност се изплащат нанесените от теб /от застраховано МПС/ имуществени и неимуществени вреди на трети лица т.е. ако беше ударил някоя коза на собственика застрахователят можеше да покрие щетата.Хич недей да се надяваш на обезщетение в твоя случай! :no

Потребителски аватар
genobuldoka
Автомобил: vw golf 7
Двигател: CUNA 2017

Мнениеот genobuldoka » Сря 18 дек 2013 15:45

И аз съм имал подобен случаи като твоя, но при мен въпросния овчар си плати за щетата и се бръкна 120 лв. И от тогава заобикаля по другите улица с овцете. Предлагам ти да поговориш с този селяндур и да си поеме разходите по нанесените щети, ако не идва Коледа И Нова година едно хубаво изпечено яре ще ти дойде добре за празниците.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 18 дек 2013 16:41

абе поопринцип има различни типове гражданска отговорност, не са само до коли, има и лични ... примерно аз мога да ти счупя телефона без да искам, и ако имам лично ГО, застрахователя да ти го плати. Ама сега дали за такива работи има гаранционен фонд, и то баш в бг .. едва ли :) просто нещо не са те разбрали, или ти тях :) не знам де, все пак пиши развитието.
Ти примерно можеш да си пуснеш дворното куче, което не трябва да е регистрирано в общината на твое име, да му на'апе козата, и той ще изпадне в същото положение като теб.

Потребителски аватар
Borsuka
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Сря 18 дек 2013 20:17

Обадих се 2-ри път по телефона на ДЗИ и обясних за втори път дословно случката и отговора беше същия. Щом имам гражданска отговорност, знае се собственика на животните причинили щетите, и щом има свидетели, ми се заплащат щетите от някакъв отделен фонд " гаранционен " Парите които ми платят за щетите застрахователите, след това си ги търсят от собственика на животните причинили щетата. Чаках доста време да дойде някакъв " специален " човек, който да впише щетите на автомобила ми в този гаранционен фонд но така и не се появи. Утре сутринта отново ще отида до застрахователите. Полицая който отговаря за района в който живея, днес е разговарял с наглия тип и го е понаплашил да ми плати, понеже вече имало една пусната жалба в кметството срещу него, и ако съм пуснел и в полицията жалба, го чакала доста солена санкция. Трябваше да дойде, и да ми плати някаква сума днес ( поне така обещал на полицая ) но никакъв не се появи :newsm66 наглостта му няма край. Утре след като разбера дали ще получа пари от застрахователите, ще пусна жалба и в районното. Станели така да получа пари от застрахователите, и да го дърпат да им ги възстанови след това, и да му съставят един хубав акт ( полицая ме караше да не подавам жалба срещу наглеца в полицията, понеже била доста солена и нямало да бъде много хубаво, заради две огледала да се вдига скандал с човек, с който съм се познавал и живеел до нас) ще се чувствам накрая ето така :hahaha :a040 :bebe :a015 :yahoo :banana :beer :drunk

Niki_As
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Niki_As » Сря 18 дек 2013 20:41

Преди време едно приятелче така го загази,като теб само, че със стадо крави, замина предното стъкло на автомобила. После чрез застрахователи взе някакви пари, ама при него беше в движение докато заобикалял стадото по шосето, може и полицията да е помогнала малко.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Сря 18 дек 2013 21:25

Гледай някой козел да не ти яхне колата чак на тавана, като нищо ще се изкатери, казвам го съвсем сериозно! Тогава я ламарина ще нагъне, я стъкло може да потроши, и огледалото ще ти е най-малкия дерт! Просто не оставяй колата на пътя на стадото, сигурно чобанина ги кара по все един и същи маршрут, и няма да имаш проблеми. Да пишеш жалби ми се вижда малко смешно, особено пък, срещу една неидентифицирана коза, образно казано!

Потребителски аватар
Borsuka
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Сря 18 дек 2013 21:48

:screwy 3 овце и 3 кози и 1 козел. Никакво стадо не минава покрай дома ми. Само тоя наглия от седмица си пуска животните, без да ги наглежда изобщо. Няма да споменавам колко хора са пропищели, от тоя наглия и не само от животните му, а и от кражбите. Образно казано, заради безотговорността на един човек, да ти чупят колата през 3 дена, и да не можеш да се разбереш като човек с него, какво трябва да направя ако не с жалби, с побой примерно ? Не те зная колко ти е смешно колега, но така наречената неидентифицирана коза си има собственик, който е длъжен да се грижи за нея и да я наблюдава, в противен случай е отговорен за щетите които причинява. Ако някой си пусне кучето свободно, и нахапе някого, кой е отговорен за случилото се ? Кучето, собственика или пострадалия ?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 18 дек 2013 22:05

Напълно си прав.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 18 дек 2013 23:40

На мен ми е интересно къде точно паркираш?
Какво е мястото, на което паркираш - тревна (кална) площ ли е, цимент/асфалт ли е, паркинг ли е?
Просто съм любопитен, не казвам, че си крив.

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Чет 19 дек 2013 10:36

Колега,въпреки,че по Коледа стават чудеса не чакай обезщетение от застрахователя.Гражданската е на автомобила ти и ако той причини вреда/убие или счупи крака на козата,тогава се плаща от застрахователя.Наистина, има и други видове отговорности /професионални,например на лекари,при застраховка на апартамент също може да има клауза ако забравиш чешмата и наводниш комшията да му се плаща обезщетение/ но това са други неща.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”