Кой ще ни пази децата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Re: Кой ще ни пази децата???

Мнениеот digo_pl » Чет 19 дек 2013 9:39

Нямам време да чета цялата тема сега... довечера ще разгледам отговорите, че ми е много интересно какво мисли масата тук.
Някъде бях чул това (мисля, че е азиатско):
"Като млад исках да променя света, сега разбирам, че трябва да променя себе си!"

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 19 дек 2013 9:45

Още малко търпение братя, англетата вече месят питите и козунаците, вадят бурканите с мед и ни чакат да кацнем на острова на спасението.
Единственото на което се надявам е братята роми и те да преоткрият своята нова родина Англия, и да хванат да се спасяват и те натам.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 19 дек 2013 9:48

Няколко колеги пряко или косвено изразиха моето мнение.
Всичко около нас е функция на самите нас. В съдебната система работим ние, в администрацията работим ние, по улиците се движим ние. Лошото е, че вече ми идва да казвам "те", а не "ние".

Колкото и клиширано да звучи "цветът" на нацията избяга, бяга и ще бяга.
Във всеки народ има мърша, при нас вече е много голям процент.
Дали положението е резултат от 45 години знаете какво + още 25 грабене от същите хора е дълъг и сложен спор.
Болшинството хора са прости, нагли, егоистични и тотално незачитащи чуждите права и мнение. Всеки гледа да прецака системата, за да демонстрира колко е велик. Естествено не осъзнава, че накрая всичко му се връща.
Народни поговорки по темата има много, те не са се появили случайно.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 19 дек 2013 10:00

forski написа:Още малко търпение братя, англетата вече месят питите и козунаците, вадят бурканите с мед и ни чакат да кацнем на острова на спасението.
Единственото на което се надявам е братята роми и те да преоткрият своята нова родина Англия, и да хванат да се спасяват и те натам.
Няколко пъти го четох и не успявам да стопля какво се опитваш да кажеш. Аз ли съм тъп или ...?
П.С. Сега разбрах - това за англетата е било иронично. Явно съм тъп.

Последна промяна от myrshavija на Чет 19 дек 2013 10:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 19 дек 2013 10:06

Aз съм, аз съм, не си ти мършав, ще разбереш не се притеснявай, имай малко търпение :smile

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 19 дек 2013 10:12

На гатанки ли си играем?

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 19 дек 2013 10:38

Не.
Аз имам чувството че по-голямата част от вас страдат от липса на дългосрочна памет, или по-голямата част от вас са набор от 90-та нагоре, и някой събития просто са минали покрай тях без да им обърнат внимание или без дори да разберът какво се случва.
Ние вече това го играхме, не помните ли?
Разиграхме всички възможни варианти в които обществото стои и чака някой друг да му реши проблемите, резултата го виждаме.
От 1990 до 2014 може да се определи като периода на съвременното месиянство по-българските земи, цяла една нация, почти 9 милиона души, стоящи и чакащи своя нов спасител.
Сега пак чета фрази и решения от рода на това, да си изпратим децата в чужбина, да идем ние в чужбина да понатрупаме опит, да видим кое как се прави, па да дойдем да ви го приложим на вас.
Абе джанъм, ние това вече го играхме, не помните ли?
Цял ЦАР си внесохме от чужбина, барабар със всичките му министри, продукт на висшето западно общество, банкери, икономисти, и какви ли още не, убави, умни, пу-пу-пу с уй да ги сочиш!
И какво стана помните ли, крадлив Дедко забравихте ли го, ще си го спомните, продължава да си търси горите, планините и имотите от държавата.
Не помните ли колко хора минаха през управлението на държавата и на какво ни научиха, да ви припомня ли?

Сега ще видим в периода 2014 - ... какво още ще се случи, и на какво още ще ни научат докато стоим и продължаваме да чакаме стоически :smile

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 19 дек 2013 12:55

Всичко е измислено до най-малката подробност така ,че да немаш пари и да работиш като роб за тия отгоре ! Мислете си каквото искате и се надявайте ,че България ще се оправи ама аз знам,че нема да стане ! Сега ще ви кажа едно от нещата които знам ,а вие си правете изводите ! Та значи идва големата надежда - чуждестранния инвеститор да прави заводи и определя доста прилична заплата за бъдещите си работници ,НО какво става .... вика го кмета и най-културно му казва абе виж сега не може да даваш толко пари тука ... повече от 400 нема да даваш ! След което нашите "спасители" си тръгват и си отварят заводите на 50 километра в друга област и така . Кажете сега вие ще се оправим ли некога :mhihi

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Чет 19 дек 2013 13:08

dermeister написа:...
Дали положението е резултат от 45 години знаете какво + още 25 грабене от същите хора е дълъг и сложен спор.
Болшинството хора са прости, нагли, егоистични и тотално незачитащи чуждите права и мнение. Всеки гледа да прецака системата, за да демонстрира колко е велик. Естествено не осъзнава, че накрая всичко му се връща.
Народни поговорки по темата има много, те не са се появили случайно.

в добавка на цитата да припомня, че и с идването на комунизма след 45та масово за избити интелектуалци, индустриалци, земевладелци, учители, попове, военно командване и ред други. На почит стават мързеливци, крадци и всякакви дребни и не толкова дребни престъпници, сиреч - партизани! 2ма мой прапрадядовци, единия в мазето на кметството, а другия са го догонили на нивите, са ги отрепали! "Кулак - враг на народа" е пишело на нашата къща на село (между другото съм ходил няколко пъти там и къщата е голяма в "сецесион" - говорим за имотни хора). Висшите ешелони са ставали най-долната утайка на обществото - тези чиито деца и внуци сега все още са там, а ние сме заложници на тяхната игра!
Ще се повторя:
Ако искаме промяна, трябва да я направим вътре в нас!

пп "Ако не изхвърлим от ума си едни стари възгледи, не може да се роди нова мисъл" (това скоро го четох) трябва да е на Дънов

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 19 дек 2013 13:49

Дядо ми преди 44-та е бил дърводелец, имал е голяма дърводелна до къщата на село, печел е пари. Имал е над 15 декара гори, добитък, имот от 2,5 декара на който е къщата и 2 декара сливова градина с/у къщата.
След слизането на шумкарите от баирите е ясно какво е имал, нищо, въпреки това е продължил да си работи частното и пак е изкарвал пари.
Благодарение на това че той е имал тогава, сега имам и аз, благодарение на това че той както и моите родители когато имаха пари купиха един апартамент и построиха втори, сега имам и аз.
Благодарение на това че аз с парите от дядовата къща купих друга къща, ремонтирах я, и всеки ден по-малко я стягам и облагородявам, и благодарение на това че купих и съседния на мен имот и от змиярник го направих да изглежда както подобава, моето дете също ще има.
Идеята на това което написах не е да ви се правя на велик, а да кажа че за да имате вие и вашите деца, за да могат те да живеят по-добре, някой преди това трябва да извърши някакви действия с които да надгради започнатото от тези преди него.
Някой трябва едно, две или колкото е нужно лета, да не ходи на море или да си сменя колата а със заделените пари да си постегне кочинката, за да има какво да остави на детето си.
Купувайте земя, не си купувайте коли, работете я, не ходете само по-екскурзии и почивки, работете я заедно с децата си, не ги оставяйте по-цял ден да си чоплят носовете пред компа, научете ги да работят, не ги учете как да псуват по-кръстовищата и светофарите.
Ще спазя старото правило, и ще кажа че присъстващите винаги правят изключение, да не се засегнете нещо че ви давам наклон на уя и ви уча как да си харчите парите и да си гледате децата, вие знаете най добре :biggrin

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Чет 19 дек 2013 18:44

Харесват ми мненията на колегата Калчев и Форски ,определено! :th_up
Петролния обаче ми е дал най-точните отговори на въпросите ,които поставих в началото на темата! :bowdown

Когато всеки в тази държава ,който престъпи закона си получава заслуженото и лежи в затвора с години,тогава ще сме спокойни за децата си. :newsm66
Къде са "лекарските грешки" колеги, два метра под земята.ЗАЩО няма наказани,когато вината им може да се докаже безусловно?
ЗАЩО Ставийски педала не лежа ефективно в затвора?
ЗАЩО катаджии като ме спрат за явно нарушение първо ме питат къде работя? :dummy
С катаджии не разговарям по лични теми ИЗОБЩО,чакам си чинно да ми напишат акта и си тръгвам,а те ме гледат опулено. :mhihi
ЗАЩО синът на известен ветеринар в Пернишкият квартал Мошино,караше вечно пиян с отнета книжка за употреба на алкохол ЗА ЦЕЛИ 54 ГОДИНИ???? :screwy
10 000 жители на този квартал знаеха ,че Цеци Лалов кара вечно пиян и без книжка,ЗАЩО ченгетата се правеха на ущипани???
Всички се молим ГОСПОД да ни пази!
Такива като направят голямата беда,да не дава ГОСПОД,
директно ги съкращавам от лицето на земята точно на центъра на града,за да не могат на никого да навредят!
ПИСНА МИ да гледам по улиците убийци и почернените от тях семейства,а никой нищо да не предприема!
ПИСНА МИ!

Потребителски аватар
kaltcev.72
Автомобил: golf 4 toyota avensis
Двигател: 1.6 1J 2001

Мнениеот kaltcev.72 » Чет 19 дек 2013 19:28

Благодаря на колегата Наско за лайка!
Но аз продалжавам да твардя , че трябва да разчитаме на младите хора получили образование зад граница.За пример ще дам мойте племенници който единия завърши в Германия като още на първата година беше поет и субсидиран от немска фирма и в момента и председател на Съюза на фотоволтаиците в България. Другият завърши в Англия и в момента е член но Европейска комисия.
И това са част от хората който се връщат и други който също искат да се върнат.Не твърдя че получилите диплом тук са неспособни , но липсва ангажимент от държавата и частният сектор . Дипломират се и кво работа по специалноста няма и или вазираме , или ставаме келнери!
Колкото до колегата Форски , с ръка на сърцето заявявам че му ЗАВИЖДАМ за начина на живот на село , и се покланям пред УСЪРДИЕТО и начина на мислене. Но всеки е поел по свой път , всеки сам е избрал какъв да бъде !
Да обобщим до тук в общи линии темата
Държавата НЕ пази децата ни!
Съдебната систима НЕ работи!
Българската нация е на изчезване!

Обзело ни е всеобщо примирение и малодушие!

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 19 дек 2013 19:58

Децата няма кой да ги опази,ако МАМА И ТАТИ не ги научат как да пазят ДРУГИТЕ ДЕЦА.

Няма кой да ни пази на пътя,след като всеки гледа да мине метъра.Най-лесно е да се плюва по полицията и да ги псуваме,ама като им бутаме 20 лева и викаме *ей разминах се*

Няма как да се спрат набезите на цигани,българи,турци и няма значение какви други по домовете след като държавата се е отказала от правораздаване.Законите са супер жалки у смешни.Знам го от опит и то много горчив :censored2

Няма как да очакваме някакви главунгери дето до вчера са били на 1000000км от политиката да взимат правилни политически решения в полза на народа си(демек на нас)

Няма как,когато едно общество е лишено от ценности,когато на никой не му пука за другия ..няма как нещата да тръгнат.

Няма как всичко това образуващо една целокупна безконтролна корумпирана система да бъде спряно,просто няма как.Затова и храната ни е най-скъпата е Европа,затова и заплатите са най-ниски,затова и всеки всичко укрива,ама на никой не му изнася да си признае.

Затова колеги!Именно затова бягат и млади и стари.
Бъдете живи и здрави всички

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Чет 19 дек 2013 20:42

kaltcev.72 написа:Благодаря на колегата Наско за лайка!
Но аз продалжавам да твардя , че трябва да разчитаме на младите хора получили образование зад граница.За пример ще дам мойте племенници който единия завърши в Германия като още на първата година беше поет и субсидиран от немска фирма и в момента и председател на Съюза на фотоволтаиците в България

На кои фотоволтаици бе колега.На тези дето им плащаме по 700лв за мегават ли :question

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Чет 19 дек 2013 20:45

БИОСАЙД ,каза ли нещо по темата или се чудеше къде да пишеш???

Върни се в “ОФФ-Топик - други”