Одобрявате ли отработването на празници в съботни дни?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Re: Одобрявате ли отработването на празници в съботни дни?
Одобрявам защото съм на норма и заплатата ми зависи силно от обема , който иска да празнува коледа и нова година по 15 дена да си взема отпуска .
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Не одобрявам...но имам конкретна причина.
Във фирмата и сферата ,в която работя се процедира винаги по следния начин....
На празници ВИНАГИ работим до обяд и след това го отработвам в Събота цял ден...
Е такава еб@ана история няма.

Във фирмата и сферата ,в която работя се процедира винаги по следния начин....
На празници ВИНАГИ работим до обяд и след това го отработвам в Събота цял ден...

Е такава еб@ана история няма.

-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
ivo_555 написа:Всъщност обсъждането е не да махат сливането, а отработването, тоест вместо да отработваме две съботи, ще ни вземат два дни от годишния платен отпуск
Ама и това не е честно. Аз може да искам да работя тия дни, как ще ме задължат да почивам и ще ми скубят от отпуската без мое желание?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Не е коректно зададен въпроса. Едно, че самите празници не се отработват и второ, че не е въпроса дали се одобрява отработването, а дали изобщо да се разместват почивните дни около празниците.
Както сигурно знаете, това решение се взима от Министерски Съвет. Самото решение включва обявяване на някой работен ден за неработен и след това определяне в коя събота да се възстанови този пропуснат работен ден. Т.е. за да се удължи периода за почивка, един работен ден се премества на друго място.
Както сигурно знаете, това решение се взима от Министерски Съвет. Самото решение включва обявяване на някой работен ден за неработен и след това определяне в коя събота да се възстанови този пропуснат работен ден. Т.е. за да се удължи периода за почивка, един работен ден се премества на друго място.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
PyMu написа:Ама и това не е честно. Аз може да искам да работя тия дни, как ще ме задължат да почивам и ще ми скубят от отпуската без мое желание?
Точно така. Искат да вземат половината отпуск и после цяло лято на тръстиката.
Да, но две последователни съботи направо ти скъсяват живота, когато се налага да поработваш повечко /в моят случай/.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
По-добре отработване в събота от колкото приспадане от отпуска.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Ти мани,шефа нещо загатна,че от догодина вече сериозно трябва да заявяваме предварително всеки ден отпуска кога ще се ползва...луда работа,аз как ще знам предварително кога ще ми се наложи да пускам отпуска.Иначе по темата,работата е там,че на мен ми е по-удобно да се почива ,както се падне,примерно 23-ти,въпреки,че ще си го работя до минутата,щеше да ми мине много по лесно,ако си го работех на датата,като знаеш ,че е един ден и след това ще почиваш три ,някакси по-леко минава,и на оная работа да те въртят все ще изкараш и от тук идва въпроса,че ако караш на кафенца и работиш до обяд(държавните предприятия)когато се отработва в събота ,много ясно,че ще искаш този начин,пука ти че стават шест последователни работни дни.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Това с предварителното заявяване на отпуските през годината го играя вече за трета година. Не е чак такъв филм. Цялата дандания е само на хартия. Ако имаш разбран шеф винаги ще можете да завъртите датите както ти е удобно :)
- Emo19888
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ALH TDI
Истина е. В мойта работа сме 40 души - как да им направиме отпуските на всички - всички искат от 1ви август на морето - в най-голямата дивотия...
По темата - отработването е като цяло страшна простотия - само стават задръствания за тия дето си работиме всяка събота и се изнервяме, че не може да се стигне навреме. Тая събота беше страшна пародия - нито работеха всички, нито почиваха... Най-доволни сто процента бяха от софииското Паркинги и гаражи - пред гарата бяха нашили скоби на поне 20 коли в 9 и нещо сутринта...
По темата - отработването е като цяло страшна простотия - само стават задръствания за тия дето си работиме всяка събота и се изнервяме, че не може да се стигне навреме. Тая събота беше страшна пародия - нито работеха всички, нито почиваха... Най-доволни сто процента бяха от софииското Паркинги и гаражи - пред гарата бяха нашили скоби на поне 20 коли в 9 и нещо сутринта...
- maksi
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: AZV
- Контакти:
FELIPE написа:...ако караш на кафенца и работиш до обяд(държавните предприятия)когато се отработва в събота ,много ясно,че ще искаш този начин,пука ти че стават шест последователни работни дни.
Много правилно,колега.
Тези,които сме натоварени с повече психическа и физическа работа усещаме дори и единия час извънреден труд,затова не е приятен 6-тия работен ден за седмицата.
Според мен отработването през Съботите за повечето е само отбиване на номер.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Една събота се преживява,но две последователни съботи идва малко в повече!Аз работя на смени,така че не ме интересува много,но има хора,на които определено им тежи!
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Разказа ми се играта миналата събота...
Като се сетя, че предстои още една...
Като се сетя, че предстои още една...
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Не си спомням в работна събота да съм свършил работа и за 5 лв. По-скоро набутване на работодателя.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”