Му МК 3 ново начало или край .

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
GTI PANEV 16V
Автомобил:
Двигател:

Му МК 3 ново начало или край .

Мнениеот GTI PANEV 16V » Пет 20 дек 2013 12:28

Колеги от доста време мисля по един въпрос,и реших да ви пиша за съвет . Имам голф 3 доста добра количка и от много време мисля да направя нещто повече за нея.Говоря за един проект които искам да направя през пролетта ,но все още си мисля дали си заслужава . Искам да кажа предполагам че знаете че един проект е свързан с доста средства,та въпроса ми е да направя ли тройката или да предприема закупуване на нов автомобил.

Последна промяна от GTI PANEV 16V на Пет 27 дек 2013 8:38, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Помогнете

Мнениеот bobocamaro » Пет 20 дек 2013 12:30

Тройката направи. С новите ше се наиграеш.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 20 дек 2013 12:40

Зависи какво искаш, мощен сток автомобил или тунингован 20г автомобил :icon_lol
Аз лично предпочитам нещо (сток) по-новичко и с повечко екстри и ако може по мощен, за това си взех V6-так. Хем прилична мощ, хем стабилност и сигурност и хем по-новичко от старата ми кола. Така че зависи какво искаш да получиш като краен резултат.

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Пет 20 дек 2013 15:57

По-добре ,според мен вложи в проекта си,поне ще й се кефиш после :banana
И извън темата да те предупредя ,че ще ти ударят катинара заради заглавието :mhihi

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 20 дек 2013 16:01

maerto написа:И извън темата да те предупредя ,че ще ти ударят катинара заради заглавието :mhihi
:th_up
Коригирай си бързо заглавието според изискванията ,докато не е :lock

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 20 дек 2013 16:39

kris11 написа:Коригирай си бързо заглавието според изискванията ,докато не е :lock

Ама много бързо! :twisted

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Му МК 3 ново начало или край

Мнениеот zfa159 » Пет 20 дек 2013 21:12

Ами то зависи какво точно искаш да вложиш,какво да постигнеш и какво ще очакваш :)
Обикновено такава кола,след като бъде готова, не е особено удачна за ежедневна и идва момента да си прецениш какво искаш да създадеш.
Простия пример е,че ако нашиеш на 3-ката голям мотор с големи спирачки,ще трябва да я качиш на големи джанти (за да се събират спирачките в джантата).От там нататък ще и забиеш и спортно окачване и т.н. ред неща. В крайна сметка колата ти няма да е удачна за ежедневка,с която да трескаш по дупките всеки ден и да ти я жулят по паркинките и другите коли в движението. Ако решиш да и направиш каско, то тя ще бъде оценена като Голф 3 за примерно 2000 или 2500лв, без значение, че на теб ще ти струва примерно 10 000.След това ще ти се плаща като за обикновен Голф 3...ама пък и вноските няма да са ти големи :) .
Всичко опира до твоя личен избор. Ако ще е единствено и само проект, с който да ходиш по пистите и изложенията и да я изкарваш от гаража за кеф от време на време - да, действай, направи си я и няма да съжаляваш ни най-малко и хората ще и се радват. Обаче ако ще я караш ежедневно, по-добре си купи някаква по-готова кола и си я доразвий с леки подобрения така, както искаш, ама не и да я правиш от начало (примерно можеш да си вземеш нещо 4х4 с голям мотор и т.н...зависи какви са ти възможностите и вкуса). Пример от VAG-групата има - Audi S3 (1.8T 170коня) или Golf 4 GTI 4 motion (пак същия) или големите дизелови мотори или V-образните мотори (така да го кажа,че те не са съвсем V ) или Seat Leon Cupra (пак 4х4)...Тогава получаваш кола, както е излязла от завода, без никакви документални спънки, без преправяния и т.н. и най-вече, можеш да си я караш всеки ден, където си искаш, защото заводски е измислена така, че да е хем по-бързичка и пипната, хем да може да се кара като ежедневка.Пък ако е с турбо,много лесно може да се понадуе още малко без особени промени и тем подобни нещица. Като здравина разбира се по-новите малко отстъпват на по-старите,ама пък по-старите се трошат вече от старост и като теглиш чертата,няма сериозна разлика (ако си подбереш добре бройката разбира се).
:beer

ivansa78
Автомобил: vw golf3 GTI
Двигател: ADY 1995

Мнениеот ivansa78 » Пет 20 дек 2013 21:28

аз почвам в понеделник пък да става каквото ще мисля да мина от АБУ на 2Е набавил съм всичко и климатроник ще сложа и ето ти една готина евридейка :th_up :banghead :th_up :love.vwclub

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 20 дек 2013 21:38

Да, ама ти имаш концепция - искаш евридейка с готин мотор и екстри :) .

balkito
Автомобил: vw golf 3
Двигател: 1.8 1993

Мнениеот balkito » Пет 20 дек 2013 21:41

карай си троичицата и нему мисли ... направи ся както на тебе ти харесва :love.vwclub

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 20 дек 2013 21:49

Защо просто не си купиш нормално ГТИ?? Това си е неговият мотор. Ако проектът е да направиш нещо, дето вече съществува, то просто си го купи... 2Е и АГГ има за по 1500лв , а около 2000 лв са пазени.

ivansa78
Автомобил: vw golf3 GTI
Двигател: ADY 1995

Мнениеот ivansa78 » Пет 20 дек 2013 22:06

защо да давам 2000 лева за голф като си имам а и моя не мога да го махна заради проблеми с документите ако въпроса беше към мен :th_up

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 20 дек 2013 22:10

Аа, не видях да пише нищо за документи. В такъв случай давай смело :) Ама по-скоро му метни АБФ или ВР6 ако намериш. Се ще има преправяния, ама поне да й се накефиш. Но за цялостно решение сигурно пак ще изфърчат 2 те хиляди. На твоя голф ще му остане само корубата.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 20 дек 2013 22:24

GTI PANEV 16V написа:Колеги от доста време мисля по един въпрос,и реших да ви пиша за съвет . Имам голф 3 доста добра количка и от много време мисля да направя нещто повече за нея.Говоря за един проект които искам да направя през пролетта ,но все още си мисля дали си заслужава . Искам да кажа предполагам че знаете че един проект е свързан с доста средства,та въпроса ми е да направя ли тройката или да предприема закупуване на нов автомобил.

Нещо не разбрах,какво му е на твоя и към какво се стремиш?
Мотора ли му е свършил или искаш да му сложиш по-мощен за кеф?

GTI PANEV 16V
Автомобил:
Двигател:

Re: Му МК 3 ново начало или край .

Мнениеот GTI PANEV 16V » Пет 03 яну 2014 8:10

Благодаря ви . Все пак ште си помисля какво точно да направя

Върни се в “Моят Volkswagen”