Passat B7 - впечатления след 45 дена и 4000 км. каране.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat B7 - впечатления след 45 дена и 4000 км. каране.
Прочети го. Имаш сензор за дъжд, той е един и същ с този за светлина. И не е задължително да пише на чистачките ти Ауто. Имаш за регулиране на интервала, което всъщност регулира чувствителността на сензора. На моя Пасат го държах винаги включено на интервал. Тогава работи сензора за дъжд и се включва като вали, съответно не помръдва, ако не вали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В неделя се видях със собственика на предишният ми автомобил - Пасат Б6 (написал съм в началото на темата, има го и на снимките).
Мога да "докладвам" за първия серизен дефект на тази кола - в същност единствен до момента - 4г. и 5 месеца.
Повредила се е дроселовата клапа. Сменена е срещу 400 лв в Порше - Изток. Той си е взел старата клапа и след разголобяване се е оказало счупено едно зъбно, пластмасово колелце зацепено с друго метално такова. Според него това подлежи на ремонт, но тъй или иначе вече е купил нова.
Мога да "докладвам" за първия серизен дефект на тази кола - в същност единствен до момента - 4г. и 5 месеца.
Повредила се е дроселовата клапа. Сменена е срещу 400 лв в Порше - Изток. Той си е взел старата клапа и след разголобяване се е оказало счупено едно зъбно, пластмасово колелце зацепено с друго метално такова. Според него това подлежи на ремонт, но тъй или иначе вече е купил нова.
-
- Автомобил: VW PASSAT B7 2.0 TDI 4MOTION
- Двигател:
Да се включа и аз, като ползвател на волксваген от 2007 (Transporter T5), а от 2 седмици и на пасат Б7 комби. Относно ръбавият вид бях на мнение като повечето колеги, но тук е наложено нещо типично немско, което започва да ти харесва не от пръв поглед, а в последствие и това му придава в пъти повече чар. Моите адмирации за часовника в стедата на арматурното табло, нека се замислим кой клас автомобили разполагат с такъв. Като стар почитател на комбито ще изкажа лекото си разочарование от плиткия багжник, липста на по големи куки( кавито имах на октавията), щората коята ти изкарава акъла прибирайки се сама при неравност на пътя. Като завършек поръчаните бройки от бг дилърите нямат автоматично затваряне и отваряне на 5-тата врата, нещо което ми липсва ужасно много и се надявах да го монтират сериино, но уви. Извън тази тема искам да попитам възможно ли е осветлението под вратите фабрично да не свети или може да се манипулира, изчетох доста, но не намерих отговор?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да попитам за кое осветление става въпрос: Светещите лайсни в горният край на вратите или червено/белите плафонери в долният край на всяка врата ?
-
- Двигател:
За плафонерите в долният края на всяка врата се тормозя. Имам съмнение, че причината е в комфорт изпълнението и е спестено малко :) Монтирани са само като светлоотразители сигурно, защото са изцяло червени, а не червено-бели.
-
- Двигател:

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че това се купува отделно. Особено ако автомобилът не е в изпълнение highline. Включва това осветление в белите области на тези плафонери, което свети ако е тъмно наоколо и при отворена съответната врата (само тя свети); осветление в кракаката на водача и пътника до него; светлини лайсни в горният край на вратите и струва по спомени около 300 лева.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги може ли да се изключи старт/стоп функцията от компютъра. Искам винаги да е изключена, защото не я ползвам и само ми пречи.
Блаходаря!!!
Блаходаря!!!
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
Искам да попитам ако си купя оригинални фарове с ксенон, като тези http://www.ebay.de/itm/Original-VW-Passat-3A-3AB-3AA-B7-Bi-Xenon-AFS-Scheinwerfer-LED-TFL-ab-07-20113-/161171946449?pt=DE_Autoteile&hash=item258698bbd1 , освен физическата инсталация на колата трябва ли да се препрограмира нещо за да работят. Конекторите и за халогенни и за ксенони предполагам са еднакви?
Искам да попитам ако си купя оригинални фарове с ксенон, като тези http://www.ebay.de/itm/Original-VW-Passat-3A-3AB-3AA-B7-Bi-Xenon-AFS-Scheinwerfer-LED-TFL-ab-07-20113-/161171946449?pt=DE_Autoteile&hash=item258698bbd1 , освен физическата инсталация на колата трябва ли да се препрограмира нещо за да работят. Конекторите и за халогенни и за ксенони предполагам са еднакви?
Мисля , че ще са ти нужни датчиците и окабеляването , и най-вероятно нещо с ВагКом да се пипне
-
- Автомобил:
- Двигател:
beboyan написа:Здравейте колеги,
Въпреки, че пише, че управляващите контролери са включени има и едни датчици са това колко е натоварен автомобила (които регулират фаровете във вертикална посока). Операцията не е проста. Конекторите са най-малкия проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ИСКАМ ДА ПРЕДУПРЕДЯ ВСИЧКИ ЗА КРАЖБИ НА RNS510 и RCD510 ОТ ПАРКИНГА НА МОЛА "КАРФУР" !!!
Кражбите се извършват по вандалски начин чрез разбиване на задното стъкло и разбиване на цялото табло около музиката. От страна на охраната на МОЛ-а няма никакво съдействие. За полицията да не говорим.
НЕ ХОДЕТЕ С Б7 ИЛИ ГОЛФ И Т.Н. В ТОЗИ МОЛ(МОЖЕ БИ И ПО ДРУГИТЕ) ПО ПРАЗНИЦИТЕ !!!
Кражбите се извършват по вандалски начин чрез разбиване на задното стъкло и разбиване на цялото табло около музиката. От страна на охраната на МОЛ-а няма никакво съдействие. За полицията да не говорим.
НЕ ХОДЕТЕ С Б7 ИЛИ ГОЛФ И Т.Н. В ТОЗИ МОЛ(МОЖЕ БИ И ПО ДРУГИТЕ) ПО ПРАЗНИЦИТЕ !!!
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
много неприятно
. Застрахователите, предполагам не покриват откраднатия модул, а поне щетите от стъклото и по таблото?
Аз се опитвам да паркирам под камера на тия паркинги по моловете, но то спасение няма.

Аз се опитвам да паркирам под камера на тия паркинги по моловете, но то спасение няма.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat B7 - впечатления след 45 дена и 4000 км. каране
Поясни за кой мол става въпрос, че аз се сещам поне за 3 мола с Карфур.
-
- Двигател:
Според мен е нов застрахователен номер, иначе меко казано е лишено от логика, нали се сещате за лепенките на огледалото. Миналата седмица познати са вечеряли в ресторант на центъра и същата съдба е сполетяла един от компанията с Audi Q5. Грубо изтърбушена фабричната аудио система. От подобна вандалщина никой май не е застрахован. Ако набера информация, че е застрахователен трик поне да знаем какви лепенки да си сложим да сме спокойни, ще пиша пак! Съжалявам за потърпевшите колеги, добре че нямам оръжие, защото ще лежа някой за свестен, ако го лепна!