Passat B3(35i) 1991г. разширителния казан е мокър с антифриз
- silver7432
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B3(35i) 1991г. разширителния казан е мокър с антифриз
Проблема е следния: целия разширителен казан е мокър с антифриз, проверих съединенията всичко е ОК!? От каде може да е този теч нямам си представа, че и носача ми е мазен с тоя антифриз ... имам някакви предположения но не съм сигурен ..
Последна промяна от silver7432 на Сря 18 дек 2013 21:29, променено общо 2 пъти.
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Re: Passat B3(35i) 1991г. разширителния казан е мокър с анти
Възможно е и от там където си посочил да прокапва. На едно казанче от продълговатите ми течеше от там. Може и клапана на капачката да изпуска или опръстена на капачката да е дефектирал. Сложи друга капачка, избърши мокрото и като покараш известно време ще си покаже. Ако е спукано казанчето, сменяш с оригинално старо за 10-15 лв и готово.
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Също ако антифриза е бил над максимума ,често излишното количество се изхвърля. Най лошия вариант (дано не се случва), пробила гарнитура на главата.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Изхвърли ло го е от отвора зад черният предпазител.
Причините-скапана капачка съска при изгасен двигател, нивото е било над мах, прегряване, надуване в системата- маркучите се вдървяват при работа на двигателя.
Причините-скапана капачка съска при изгасен двигател, нивото е било над мах, прегряване, надуване в системата- маркучите се вдървяват при работа на двигателя.
- silver7432
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за отговорите все пак.. до миналата седмица нямах този проблем , антифриза беше малко под минимума и долях антифриз обаче аз докато разбера минах максимума и може би заради това да е според вашите коментари...
-
- Автомобил:
- Двигател:
трябва ли при студен двигател при отвита капачка да съсъка? 

Силвър,
Много ти е чисто казанчето, браво. За да си го видял значи скоро си сменял антифриза или си доливал, погледни отдолу на капачката да не се е изместило уплутнението, то е кръгъл гумен пръстен, може да е излезло от канала. Капачката ти не е оригиналната, погледни я отдолу за 'секи случай.
п.п. Колегите казват, че е изтекло от клапана на капачката, все си мисля, че далеч преди да се отвори той, ще се спраска някое водно съединение, нашите каляски не са първа младост, е не знам твоята може да е в добро състояние, моята е на 21 год.
Много ти е чисто казанчето, браво. За да си го видял значи скоро си сменял антифриза или си доливал, погледни отдолу на капачката да не се е изместило уплутнението, то е кръгъл гумен пръстен, може да е излезло от канала. Капачката ти не е оригиналната, погледни я отдолу за 'секи случай.
п.п. Колегите казват, че е изтекло от клапана на капачката, все си мисля, че далеч преди да се отвори той, ще се спраска някое водно съединение, нашите каляски не са първа младост, е не знам твоята може да е в добро състояние, моята е на 21 год.
- silver7432
- Автомобил:
- Двигател:
днеска забелязах , май от капачката изпуска... натискам дебелата мека връзка към радиатора който е, изобщо не е твърда няма налягане и ми дигна 110градуса отварям капака пипам радиатора студен и заради това и вентилаторите сигурно не се включват ... Та въпроса ми е... Може ли водната система да няма налягане и заради това да не влиза антифриза към охлаждащия радиатор?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Задължително провери,дали през тънкото маркуче на казанчето, тече антифриз!Ако не,вероято водната помпа ти е за смяна!
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
silver7432 написа:днеска забелязах , май от капачката изпуска... натискам дебелата мека връзка към радиатора който е, изобщо не е твърда няма налягане и ми дигна 110градуса отварям капака пипам радиатора студен и заради това и вентилаторите сигурно не се включват ... Та въпроса ми е... Може ли водната система да няма налягане и заради това да не влиза антифриза към охлаждащия радиатор?
Термостатът може да е блокирал в затворено положение, затова радиаторът е студен, а градусите са 110.
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
Колега,
не искам да съм черноглед, но общо взето същата простотия ми се случи и на мен с ABS мотора на стария пасат преди години, в следния ред:
1. Колата загря зверски на един баир.
2. Спрях на билото на работещ двигател, темп. - 110-120 градуса а перките не въртят
3. Накрая фъсна капачката на казанчето.
4. Дадох накъсо перките и тръгнаха (реших че датчика на радиатора е починал), темп. падна МАЛКО
5. Пуснах по нанадолнището с вкл. перки и темп. едва смъкна малко надолу.
6. В близкото село долях вода че казанчето беше празно.
7. Така доливах през 10-15 км докато стигнах Казичене. От там колегата Веселин ме закачи и дръпна до Никси в Герман.
Причина/резултат - духнала гарнитура на главата. Масово срещано на 1.8 МИ моторите. Хубавото е че колко и да прегрее - почти не криви главата - аз се прибрах от Ботевград до Сф така с целия баир на Витиня!?!?
Провери си симптомите и дано не е това което си мисля а е просто кекава капачка да речем (макар че тя "плюе" назад към черната пластмаска когато е нормално, иначе олива зверски).
Пиши какво се е оказало
не искам да съм черноглед, но общо взето същата простотия ми се случи и на мен с ABS мотора на стария пасат преди години, в следния ред:
1. Колата загря зверски на един баир.
2. Спрях на билото на работещ двигател, темп. - 110-120 градуса а перките не въртят

3. Накрая фъсна капачката на казанчето.
4. Дадох накъсо перките и тръгнаха (реших че датчика на радиатора е починал), темп. падна МАЛКО
5. Пуснах по нанадолнището с вкл. перки и темп. едва смъкна малко надолу.
6. В близкото село долях вода че казанчето беше празно.
7. Така доливах през 10-15 км докато стигнах Казичене. От там колегата Веселин ме закачи и дръпна до Никси в Герман.
Причина/резултат - духнала гарнитура на главата. Масово срещано на 1.8 МИ моторите. Хубавото е че колко и да прегрее - почти не криви главата - аз се прибрах от Ботевград до Сф така с целия баир на Витиня!?!?
Провери си симптомите и дано не е това което си мисля а е просто кекава капачка да речем (макар че тя "плюе" назад към черната пластмаска когато е нормално, иначе олива зверски).
Пиши какво се е оказало
- recikler
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател:
- Контакти:
На нашия В3-моно91г.,се случи същия проблем,като го купихме 2006-та година.
Кипваше антифриза на изминати7-8км след потегляне.
Да е жив и здрав Жоро от сервиз''Георги Манчев'''Раднево,като видя,че'капачката е със изместен гумен опръстен,и нямс налягане в системмата от нарушената херметизация.
Сложи друга капачка,маркучите се надуха,затопли се и долния,от радиатора,(преди беше студен).
Та карам пасата вече 8-ма година ,оттогава прегрявка няма
Кипваше антифриза на изминати7-8км след потегляне.
Да е жив и здрав Жоро от сервиз''Георги Манчев'''Раднево,като видя,че'капачката е със изместен гумен опръстен,и нямс налягане в системмата от нарушената херметизация.
Сложи друга капачка,маркучите се надуха,затопли се и долния,от радиатора,(преди беше студен).
Та карам пасата вече 8-ма година ,оттогава прегрявка няма

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Значи принципно да сработи клапана на казанчето/да хвърля през дупките/ не е никакъв критерий за гарнитура.Може един елементарен спукан маркуч да предизвика въпросната случка-системата губи течност,засмуква въздух и така се получава въздушна възглавница.Кой маркуч може да се спука и да не видим?Ами подгряващия колекторите примерно.
И проверка за водна помпа задължително,както е споменал колегата.
И проверка за водна помпа задължително,както е споменал колегата.
- silver7432
- Автомобил:
- Двигател:
тази сутрин пък ми дигна 110градуса и пипам охладителния радиатор беше студен пък термостата ми е на 3 месеца.. ходих на сервиз, чаках 20мин. понеже имаше други коли... и дойде моя ред майстора ми каза я запали и термостата отвори и всичко беше наред,на майстора му стана чудно как така няма да отвори термостат на 3 месеца... та след това ходих да си купя нова капачка на разширителния казан и засега нямам течове и всичко е наред... остава утре да видя дали ще отвори шибания термостат....