Дюзи AVF -131. ???

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Re: Дюзи AVF -131. ???

Мнениеот Georgi Vutov » Чет 19 дек 2013 23:53

Anonymous88 написа:Извинявам се на колегата за :offtopic
В много от рода на тези теми всеки пита
Georgi Vutov написа:Оборотите менят ли се на празен ход?

Та ще се "престраша" да попитам на какво се дължи това? (Имам Голф 4 AJM закачен на VCDS мени обороти м/у 884/904/924.
Ако е заради дюзи: показателите и на 4-те дюзи са ми почти 0 от прядъка на -0.65 +65 (това са най-големите стойности които съм виждал на загрял мотор)при първо палене докато все още подгрява макс стойности 1.10/1.20
и започват да се снижават към 0.
Ако е на маховика бих казал, че той е в мн. добро състояние.Няма тракане няма чукане никакви странни звуци не издава, като загася двигателя "със завъртането на ключа мотора е спрял" без тресене без хлопане.
Ако е от тампони на мотора: Тампона отзад/отдолу на скоростите си е заминал, имам съмнение за горния тампон на скоростите,че е за смяна.Тампона от към ангренажа е "Бетон")
Ще съм много благодарен(предполагам,а и не само аз) ако някой обясни на какво може да се дължи това менене на оборотите?!

Отново се извинявам на колегата, че ползвам неговата тема за може би тъпият ми въпрос.
:love.vwclub

ЕГР :a045 Изкарай маркучето на ЕГРа и го запуши и виж дали ще спре да мени оборотите

Batmylen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Batmylen » Пет 20 дек 2013 0:11

Anonymous88 написа:Извинявам се на колегата за :offtopic
В много от рода на тези теми всеки пита
Georgi Vutov написа:Оборотите менят ли се на празен ход?

Та ще се "престраша" да попитам на какво се дължи това? (Имам Голф 4 AJM закачен на VCDS мени обороти м/у 884/904/924.
Ако е заради дюзи: показателите и на 4-те дюзи са ми почти 0 от прядъка на -0.65 +65 (това са най-големите стойности които съм виждал на загрял мотор)при първо палене докато все още подгрява макс стойности 1.10/1.20
и започват да се снижават към 0.
Ако е на маховика бих казал, че той е в мн. добро състояние.Няма тракане няма чукане никакви странни звуци не издава, като загася двигателя "със завъртането на ключа мотора е спрял" без тресене без хлопане.
Ако е от тампони на мотора: Тампона отзад/отдолу на скоростите си е заминал, имам съмнение за горния тампон на скоростите,че е за смяна.Тампона от към ангренажа е "Бетон")
Ще съм много благодарен(предполагам,а и не само аз) ако някой обясни на какво може да се дължи това менене на оборотите?!

Отново се извинявам на колегата, че ползвам неговата тема за може би тъпият ми въпрос.
:love.vwclub

Нали сме тук за да си помагаме бе колега ако някой знае за твоя мотор да помага бързо иначе дядо коледа няма да му донесе подарък :) Смятам че има доста ралика между двата мотора ,ако имах представа щях да помогна.

Потребителски аватар
Anonymous88
Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH

Мнениеот Anonymous88 » Пет 20 дек 2013 0:37

Разбира се че сме тук за взаимопомощ!
За мен това,че се менят така оборотите НЕ е проблем!Просто ми беше интересно на какво може да се дължи защото съм слушал от много пъти: Мени ли дизел оборотите на празен ход бягай от него! При мен ги мени, но почти всичко ми е перфектно
Georgi Vutov написа:ЕГР :a045 Изкарай маркучето на ЕГРа и го запуши и виж дали ще спре да мени оборотите

Точно за ЕГРа забравих да спомена по VCDS работи правилно, НО имам страшно омасляване от 2-те малки дупчици. Напролет ще го разглобя и почистя защото вътре в него е някакъв ужас (бъркал съм с пръст вътре :redface )
Още днес ще сваля и затапя маркучето и ще пробвам

Благодаря за разяснението и Весели Празници! :beer

Batmylen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Batmylen » Съб 21 дек 2013 0:42

Колеги сгрешил съм темата .Нищо им няма на дюзите .

След смяната на всички тези части(кулер,ролки масла ремъци закърпен картер свещи съединеител и маховик) колата вече нетресе нито в движение нито намясто нито студена нито загряла и мотора работи равномерно.

Благодаря Ви колеги за помоща и мненията .

Потребителски аватар
zdraveli
Автомобил: 1.9 tdi 105 hp
Двигател: BKC -2004
Контакти:

Мнениеот zdraveli » Вто 24 дек 2013 11:44

Колега смени си дюзата на 4-ти цилиндър
И всичко ще се оправи, тя неработи и бърка работата на другите дюзи, защото компенсират ..
100% гаранция че не ти работи

Batmylen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Batmylen » Вто 24 дек 2013 13:30

След всичко сменено по колата 1ва се оправи а 4-та пак е 2.99 :(
Къде да търся дюза сега?

Потребителски аватар
zdraveli
Автомобил: 1.9 tdi 105 hp
Двигател: BKC -2004