Парното работи само на 4-та степен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Mbass
Автомобил:
Двигател:

Парното работи само на 4-та степен

Мнениеот Mbass » Вто 17 дек 2013 11:56

Здравейте колеги, от няколко дена парното работи само на 4-та степен. Проблемът не мисля, че е от пластинката вътре да не дава маса, защото преди от там съм я оправял и сега както и да я наглясам не тръгва на нищо друго освен на 4-та. Доколкото видях бушоните всички са здрави, номер 19 беше изгорял, смених го и нищо. Преди бях чел тема за някакъв кондензатор, но сега не мога да я намеря? Дали е възможно да е от него и къде се намира, зад копчето гледах няма нищо?

Потребителски аватар
tokercho
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJQ

Re: Парното работи само на 4-та степен

Мнениеот tokercho » Вто 17 дек 2013 12:20

Ето ти една полезна тема... http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&p=2586920

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 17 дек 2013 12:23

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Вто 17 дек 2013 12:56

Възможно е като смениш термо предпазителят, след време пак да изгори ако моторчето върти трудно. Миналата година като свалих моето и го завъртях на ръка, въртеше трудно. Пробвах да му капна малко масло, но нямаше ефект и направо го смених с друго оригинално и лесно въртящо от автоморга.

Потребителски аватар
Mbass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mbass » Вто 17 дек 2013 18:22

Този термопредпазител доколкото виждам е направо буксата на вентилаторчето така ли? И е вероятно той да е изгорял, защото ми се спука радиаторчето на парното преди няколко месеца и се намокри, вътре явно е клеясало и издаваше звуци няколко дена на ниските степени, на първа даже не искаше да върти, но нямах време миналата седмица да го погледна... Утре ще го разглобя и ще пробвам да го почистя/смажа и да пробвам да оправя този термопредпазител.
И един друг въпрос - на Г4 и Г3 дали са еднакви вентилаторите, че бих могъл да намеря за проба поне?

Потребителски аватар
Mbass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mbass » Пет 20 дек 2013 21:52

До преди малко разглобявах и преди този термопредпазител вързах една жичка за проба и пак не тръгват другите степени, утре ако ми остане време ще мина да купя един термопредпазител, но дали ще излезе от него? Какви други варианти може да има за този проблем? Това, че вързах жичката, без да махна стария термопредпазител дали може да е причина пак да не тръгнат?

Бандит
Двигател: 2.0 ABF 97

Мнениеот Бандит » Пет 20 дек 2013 21:57

В този ред на мисли и тема и аз да попитам за моето проблемче, моето парно на най-силната степен и загряла добре кола духа хладно.Може ли да е от филтъра на купето или някакви идеи от къде може да е проблема.Да допълня че преди няколко дни (седмица) си беше всичко нормално.

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Пет 20 дек 2013 23:43

Не е от филтъра на купето.Ако той е замърсен-ще духа с по-малък дебит(т.е.по-слабо),но по-горещо.В радиаторчето е проблема-нема циркулация.Я се е запушило,я има въздушна тапа,я помпата е останала без перки(а тя е консуматив точно щото перките са пласмасови).А ако е помпата и матора прегрее :banghead
:beer

Потребителски аватар
Mbass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mbass » Съб 21 дек 2013 18:41

Проблемът не е от този термопредпазител... Възможно ли е цялата платка с тези букси нещо да е изгоряла? Бушоните днес ги проверих всички един по един са здрави, възможно ли е някое реле да има изгоряло? Някое от релетата изобщо да е свързано с парното?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 21 дек 2013 19:13

Не участват релета в тази верига, да, възможно е тази платка да е тотал щета, както и ключа с позициите.

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Съб 21 дек 2013 19:29

Напрежението се подава към ключа на парното и от там като щракнеш на някоя степен, напрежението отива към резистора отговарящ за нея. За всяка степен с изключение на най-бързата, има съпротивление. Проверката се извършва първо от ключа. Ако е здрав се проверяват съпротивленията. Ако и те са здрави, значи има проблем със самия електромотор.

Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Мнениеот tubleron » Съб 21 дек 2013 20:07

ninkotv написа:Напрежението се подава към ключа на парното и от там като щракнеш на някоя степен, напрежението отива към резистора отговарящ за нея. За всяка степен с изключение на най-бързата, има съпротивление. Проверката се извършва първо от ключа. Ако е здрав се проверяват съпротивленията. Ако и те са здрави, значи има проблем със самия електромотор.

Извинявам се на Колегата че се възползвам от темата му. При мен само 4 степен не работи-Някакви идеи?

Потребителски аватар
Mbass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mbass » Съб 21 дек 2013 20:16

При тебе проблемът най-вероятно е от пластинката зад копчето - разместила се е и не дава контакт.
Тези дни ще пробвам да намера цялата платка с буксите от друга кола за проба, за да знам дали да я изключа като вариант за проблема.

Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Мнениеот tubleron » Съб 21 дек 2013 21:08

Не мисля,защото купих цялата джаджа с врътките и пак 4-та не работи. Духа но като 3-та (от 3-та на 4-та няма разлика)

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Пон 23 дек 2013 10:27

а при мен , първ степен не ми работи, това пък от какво ще да е? :screwy

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”