The yelloW One 16V 9A ! lock

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Jouzev94
Автомобил: Golf MK II GTI
Двигател: 9A+KR+ABF....

Re: Проект Голф мк2 GTI 16V 9А ..

Мнениеот Jouzev94 » Нед 22 дек 2013 14:28

Golf3 GTI написа:
Jouzev94 написа:
Vidol Nikolov написа:Понеже съм карал с дървено окачване по нашите селски пътища ,определно мисля че трябва да заложиш на серийни хубави амортесиори и пружини например на Каяба.
Или на суперскъп кит на Билдщайн или КаВе дето струва повече от колата.Всичко друго е компромис както за сигурност така и за функционалност.

Относно визията-определено не ти трябва никакво крило.
Залагай на гуми и спирачки.
Голф 2 с всякакво крило с изкл на липа,който е на задното стъкло в най-малкото мега грозно.
Добре става колата,но тия уреди дето си ги замислил май е по-добре да са ти горе до очите(на мястото на касетофона).
Хубаво е че имаш мерак да правиш такава кола в днешно време.

Този спойлер е твърде вероятно с 230 да де метне в някое дере :c020 ,помисли дали е подходящ
Всичко добро

В момента карам с къси амортисьори монро с пружини червено Кони отпред и задни ФК води се уЖ 60/40,но мисля че е 70 защото имах приятел с 2-ка голф едни и същ размер гуми един и същи вид купе а моята е с 2 см по "изсулена" до земята

колега с какъв размер гуми си ?? :)

Колега в момента 205/50/16,но се прибирам и отивам да слагам 195-ците,защо ?

Потребителски аватар
Golf3 GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3 GTI » Нед 22 дек 2013 14:58

Jouzev94 написа:
Golf3 GTI написа:
Jouzev94 написа:
Vidol Nikolov написа:Понеже съм карал с дървено окачване по нашите селски пътища ,определно мисля че трябва да заложиш на серийни хубави амортесиори и пружини например на Каяба.
Или на суперскъп кит на Билдщайн или КаВе дето струва повече от колата.Всичко друго е компромис както за сигурност така и за функционалност.

Голф 2 с всякакво крило с изкл на липа,който е на задното стъкло в най-малкото мега грозно.
Добре става колата,но тия уреди дето си ги замислил май е по-добре да са ти горе до очите(на мястото на касетофона).

Този спойлер е твърде вероятно с 230 да де метне в някое дере :c020 ,помисли дали е подходящ
Всичко добро

В момента карам с къси амортисьори монро с пружини червено Кони отпред и задни ФК води се уЖ 60/40,но мисля че е 70 защото имах приятел с 2-ка голф едни и същ размер гуми един и същи вид купе а моята е с 2 см по "изсулена" до земята

Защото отпред изглеждат много високи гумите :wink и за това те попитах. :)
Със гуми 195/45 или на 40 ще е супер :)

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Нед 22 дек 2013 15:22

Golf3 GTI написа:
Jouzev94 написа:
Golf3 GTI написа:
Jouzev94 написа:

Всичко добро

Защото отпред изглеждат много високи гумите :wink и за това те попитах. :)
Със гуми 195/45 или на 40 ще е супер :)

Докато ми пристигнат тези който съм поръчал ще карам с 15-ките .. отпред 195/50/15 ... колата седи на около 2 пръста от земята и изглежда много по добре,пък и ще мога да си сложа вече и веждите,че така е грозно ..

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Нед 22 дек 2013 17:03

И все пак не слушаш хората какво ти говорят,а търсиш съвет.Слагай пейки,фургони и какви ли не Илиенски джунджурии по колата.Ще има къде да си нареждаш ракията по съборите.Според мен си вземи едни хубави гуми и някой ОЕМ спойлер.Тия скорости от 200+ да не ги вдигаш всеки ден,че търсиш стабилност? Все пак чета темата почти през ден кво и що става,ама на моменти си много Изгубен между стиловете :) Поздрави и весели празници. :mrgreen :th_up

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Нед 22 дек 2013 18:02

AE86 написа:И все пак не слушаш хората какво ти говорят,а търсиш съвет.Слагай пейки,фургони и какви ли не Илиенски джунджурии по колата.Ще има къде да си нареждаш ракията по съборите.Според мен си вземи едни хубави гуми и някой ОЕМ спойлер.Тия скорости от 200+ да не ги вдигаш всеки ден,че търсиш стабилност? Все пак чета темата почти през ден кво и що става,ама на моменти си много Изгубен между стиловете :) Поздрави и весели празници. :mrgreen :th_up

Ахаха мерси за това,че следиш темата,ракия не пия както и всички други подобни неща,но както и да е просто така си се изразил.Винаги съм го казвал и ще продължавам да го твърдя,че не се старая да я направя ОЕМ .. това не е моята цел и това трябва да се знае.Има ОЕМ доста 2-ки,точно моята е мой стил различен от всички тук не казвам,че ОЕМ визията не струва,но на мен точно не ми допада да е ОЕМ(дано сега да няма обидени или сърдити)Гуми сигурно повтарям за 10 път,че съм поръчал :biggrin и все пак Благодаря за изказаното мнение,всяко мнение е важно малко или много,ако ми беше за заводски ЛИП имам 2 :mrgreen просто не съм ги монтирал..Весело изкарване на празниците ! :th_up

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Пон 23 дек 2013 5:06

За всички тези които следят темата(за да не пускам нова)Ако някъде на някой му излезе някоя VDO конзола от ауди да пише :rolleyes,също така ако на някой му се намира реле за нагнетателната помпа,но да е от КР(предполагам) за да може да работи бензиновата помпа след 6,200 в момента съм решил проблема с отделна + жица която идва от акумулатора идва до един суич в купето и съм я пуснал към нагнетателната помпа към един от входящите "+" кабели.Иначе без нея колата стига до 6,200 обороти релето спира помпата и се получава недостиг не бензин и колата се ръси до несвяст.Не знам дали заводско е така или е правено,старата механична инжекция беше К-джет която е супер оскубана,и явно решението е било да се спира работата на помпата за прекъсване в високи,но има такава загуба,че просто отива до 6,200 и пада сигурно до 5 и това се случва доста бавно и все едно купето ще ми се разглоби..(идеята беше дадена от стария собственик на мотора Тони,защото и той е карал така от това си правя изводи,че явно заводско се прекъсва работата на помпата,решенията за над 6,200 са две моето с входящ "+" и другото е с релето).Проблема и решен като цяло,но имам запитване относно точно това реле четох в една от темите,че имат 5-то краче което включва помпата при подаване на контакт(моментно) и изключва ако това го има при кое реле и с какъв номер е то,защото на мех. инж. са различни от тези с пълна и с моно.И сега зимата това "подкачване" на гориво ще ми е един + повече,не че сега не пали,пали с дюза студен старт (5-та управлявана също от бутон в купето) и то моментално.

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Вто 24 дек 2013 10:39

И така вчера и днес бяха доста успешни дни за автомобила въпреки,че днес сутринта една колежка голфаджиика щеше да ми се вгради в задната броня...намалям си аз на легнал полицай ,само че всичко е заледено...минават предните колела бавно,защото вече пак сме си ниски и чух стъргане и гледам как една 3 ка се хлъзга към мен.. ужс газта в дъното и се оттървах :death . Иначе вчера бях на покупки взех ново масло за кутията 75w90 4g взех антифриз и един термо датчик на радиатора,защото вече ми е досадно постоянно да включвам и изключвам ръчно.. та всичко е готово масла,антифризи датчици.. вече изглежда красиво чак аз не мога да му се нарадвам.
Прикачени файлове
rps20131224_102315.jpg
rps20131224_102339.jpg
rps20131224_102406.jpg
rps20131224_102437.jpg
rps20131224_102506.jpg

Последна промяна от Jouzev94 на Вто 24 дек 2013 10:42, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Вто 24 дек 2013 10:41

Този поглед..
Прикачени файлове
rps20131224_102542.jpg
rps20131224_102601.jpg

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 24 дек 2013 10:49

Поздравления за ентусиазма колега :th_up

1.Тая предна броня с тоя цвят няма ли да я махаш :biggrin
2.Качи някое клипче 0-200(примерно) :twisted

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Вто 24 дек 2013 11:13

Vidol Nikolov написа:Поздравления за ентусиазма колега :th_up

1.Тая предна броня с тоя цвят няма ли да я махаш :biggrin
2.Качи някое клипче 0-200(примерно) :twisted

О колега никакъв шанс аз толкова си играх да направя точно този цвят който искам..а за клипче няма да е скоро по тези замръзнали пътища,ако се постопли ще направя,но като гледам го дават сняг да вали.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 24 дек 2013 11:15

Щом те кефи остани си с тази броня колега.Все пак важното е да ти е кеф на теб като си я гледаш и караш.

В случай,че решиш да се разделиш с Азев-а ми пиши :mhihi

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Вто 24 дек 2013 11:23

Vidol Nikolov написа:Щом те кефи остани си с тази броня колега.Все пак важното е да ти е кеф на теб като си я гледаш и караш.

В случай,че решиш да се разделиш с Азев-а ми пиши :mhihi

Brock са :a045 а сега карам с BBS-a,защото еконт не работи и няма как да си взема така желаните 195/45/16 ама има време де на коледа се случват чудеса ... Весели празници на всички които следят темата както и на всички съфорумници !

Потребителски аватар
kazakstaneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazakstaneca » Вто 24 дек 2013 12:02

Jouzev94 написа:И така вчера и днес бяха доста успешни дни за автомобила въпреки,че днес сутринта една колежка голфаджиика щеше да ми се вгради в задната броня...намалям си аз на легнал полицай ,само че всичко е заледено...минават предните колела бавно,защото вече пак сме си ниски и чух стъргане и гледам как една 3 ка се хлъзга към мен.. ужс газта в дъното и се оттървах :death .

И аз така с колежка, но с пасат B5 :Mr Green Fun ... на мен също ми минаха предните колела, ама не можах да избягам :bishop
http://img62.imageshack.us/img62/6658/sa8l.jpg
Извинявам се за офф-а, ама не издържах да споделя.
Весели празници на всички :beer

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Пон 30 дек 2013 9:36

Да загатнем нещо за следващото видео...
Прикачени файлове
1488302_784076088285693_894432654_n.jpg

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Пон 30 дек 2013 12:31

Качих клиповете в facebook,защото само там може да се обработи звука..(дълга история)хора дори без facebook профили може да ги гледат :)
https://www.facebook.com/photo.php?v=784151538278148 имаше трафик и се съобразявах,за това не разръчквам предавка надолу

срещу calibra до колкото разбрахме от собственика е с чип,но дали е така ...
https://www.facebook.com/photo.php?v=784149224945046

И тук 3-те 30-ката на моя приятел и съфорумник indjov_GTI,голфа и калибЪра :screwy
https://www.facebook.com/photo.php?v=784167001609935
Цък на HD за по-приятна картина

Върни се в “Моят Volkswagen”