Един въпрос за голф 3 2.0 150кс
- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Един въпрос за голф 3 2.0 150кс
тампони на задните амортесиори ли . за парното знам това е най кофти дефект 

-
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2.0 ABF 97
също да добавя скоростите .
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Тампоните на носачите, но ако се сменят с плътни от S3 се забравя за проблема за много дълго време. Тампоните на предните амортисьори се сменят със BOGE, ако намериш някъде, понеже отпада като търговска марка, вече всичко ще е SACHS. И парното...
Знам едно GTi, което е с плътни тампони и оправено парно... и сменени скорости(+съединител).
Знам едно GTi, което е с плътни тампони и оправено парно... и сменени скорости(+съединител).

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Що си мислите, че като си вземете кенеф за 1500 лева, после няма да набиете още толкова в него докато го вкарате в релсите

- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
говорим за кенеф над 2000лв мисля , че ако търся достатъчно добре ще намеря читав голф . може и от германия но няма гаранция , че няма да взема кенеф всичко е до късмет най вече

- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
За съжаление в България има много малко читави абф-и, най-добре е да се търси в Холандия и Германия. Имаше тук във форума изключително запазен абф но за 5000лв, наистина без забележки и в отлично сток състояние, но незнам колега дали го е продал. Аз моя го взех след много търсене и пак си беше на късмет дали ще излезне читав. Въпреки това, както казах тези коли са на по 20 години, все нещо ще излезне, но като цяло моторите са наистина много здрави. Някои от частите са по-скъпи от тези с по-малките двигатели, но като цяло не излиза скъп за поддръжка.
- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мерси колега за информацията аз сега съм в испаниа и може след няколко месеца като си ходя в бг да мина през германия и там да търся накой голф 3 150кс защото имам много роднини и познати там спокойно ще мога да обикалям за кола . голф 3 150кс или бмв 318 ис 143кс . сега чета фороми теми за тези коли . една от двете ще е но незнам . иска ми се от бг защото ще ми излезе по тънко , но ще видим

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Внимавай, с колите от Германия, Австрия, Швейцария! Ръждата ги гони здраво! А за Голф 3-ка слабите места са много и са изписани по форума! Ръждата го яде, като Оперл кадетт! Прагове, вежди, преден мост, под (дюшеме) задна 5-та врата, колкото и да ги правиш, няма как да ги спасиш! По-добре си търси от Италия! Същата работа е със БМВ-то, този мотор харчи колкото 320-ката и не върви толкова! Задния мост на БМВ-то трябва да го огледаш добре, защото от много въртене (ако предишния собственик е бил дрифтър) задния мост се изтръгва от купето, защото е поръждясъл и при дрифт става беля, после оправията е солена, даване на излишни пари!
То няма кола без дефекти, но е хубаво преди да я купиш, да разбереш защо се продава, ако е от собственик в България! Ако е от Германия, няма кой да ти каже какво и има, всички лъжат! Дано намериш нещо читаво, и гледай колко се може, да е по-нова година и по-запазена! Марката няма значение да знаеш!
То няма кола без дефекти, но е хубаво преди да я купиш, да разбереш защо се продава, ако е от собственик в България! Ако е от Германия, няма кой да ти каже какво и има, всички лъжат! Дано намериш нещо читаво, и гледай колко се може, да е по-нова година и по-запазена! Марката няма значение да знаеш!
- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много си прав колега мерси за савета точно затова искам от бг да си взема кола зада я закарам в някой сервиз преди да я взема ще си платя да огледат колата подробно така шанса да се прецакам е по малък, до къто в германия всичко ще е риск . незнам от голф 3 150кс и бмв 318ис 143кс кое ще върви повече .
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Имал съм допир и до двата автомобила. Само не разбирам на тебе за какво ти трябва? Ако е за дръпки по улиците в града за стартове, Голф-а ако е читав дърпа. Докато извън града, БМВ-то е по-тежко има по-добра возия и при високи скорости в завоите се чувстваш по сигурен! Докато с Голф-а след 140км/ч малко ветрец и усещаш как колата полита от пътя! Аз ако бях на твое място бих избрал по-запазената! Но двете коли нямат нищо общо! Аз винаги съм бил фен на БМВ-то, не съм си купил защото подръжката не е за моята заплата 

- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Брат кола за возене с две думи . няма дрифт , няма дръпки. До колкото имам информация за този модел бмв подръжката не е скъпа равносилно с голфа брат . то голфа със спортно окачване пак ли на 140км с малко ветрец става не стабилен . много се колебая от тези две коли

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ти казах, моето мнение! Не спортно ако искаш го направи 2 пръста от земята, няма да го направиш по-стабилен! Тежката кола си е тежка, стъпва доста по-добре на пътя! Само задното предаване на БМВ-то е лек минус, иначе си е доста добра кола за тези години! Със 140 км/ч съм се прибирал в Дефилето след Благоевград, рядко пада под 120км/ч на завой! Много ме радва тази кола, но и разхода не е малък! С две думи, БМВ-то е по-добро!
- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако се сложи газ тогава няма да има проблем за разхода , и когато искаш да ти върви пускаш на бензин и си ок.
-
- Автомобил: MB w202 VW Passat b5
- Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi
Колега и ,аз съм така не мога да избера ту гледам голф 4 ту бмв 3 ,но накрая реших ,че ще си взема голф4.След като видях на един мой братовчед Р32-та направо си казах,че и аз трябва да има почти подобен голф.Все пак частите на БМВ-то са доста скъпи ,аз и за това се отказах от БМВ не,че на голф4 са евтини ,но все пак са доста по-евтини в сравнение с БМВ-то.Ако ще взимаш БМВ гледай да е от по-новите при тях проблема с откъсването на задния мост го няма така съм чел у бмв форума де ! Аз преди това гледах М52б28 демек 328/528 според мен това е най-здравия двигател просто с една дума гледай да е 6 цилиндров,но от 2.0 нагоре 2.3,2.5,2.8,3.0.Ако имах възможност да поддържам такава кола щях да си взема или 2.8,или 3.0
- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ще го измислим брат . обаче нали знаеш , че нещо когато е скъпо е хубаво и здраво имал съм голф 3 има евтини но и скъпи части зависи от марката , но сварнение с бмв са много по евтини . този модел бмв който искам накъде 96-7г много разпорастранени са в българия като голф 3 има части на всякъде и на са скъпи . ако беше рядък автомобил както фиат купе тогава частите щяха да са много скъпи . много се колебая за тезо модел на бмв стари са и няма да намеря запазено както искам без да е дрифтвано . ще си взема най вероятно голф 3 150кс и с течение на времето мога да му направя основен ремонт на двигателя.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”