Възможно е да е заминала гарнитура на главата,нивото на антифриза как е?
След като е престояла колата развийте свещите и завъртете на стартер,ако изхвърли от цилиндър вода ясна работата.
Много гъст бял пушек от ауспуха Голф 4 1.6 SR
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател:
Re: Много гъст бял пушек от ауспуха Голф 4 1.6 SR
Днеска запалих колата и отново доста пушеше.След 10-15 мин запалена малко пушека намалява, но пак е доста.Проверих има антифриз, но не сам е карал да видя дали губи антифриз, защото не съм направил застраховка и преглед.Изтекли са и не искам да е карам така, за да видя дали ще загуби антифриз.Има ли начин как да проверя дали гарнитурата или главата са повредени?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Да, има.
С тестер за наличие на СО в охладителната система.
Знам и къде да те пратя, съдейки по написаното местожителство, амаааа... пак трява да караш колата до там
С тестер за наличие на СО в охладителната система.
Знам и къде да те пратя, съдейки по написаното местожителство, амаааа... пак трява да караш колата до там

- radotom
- Модератор
И от конденз на студена генерация да излиза пушек?!?
Не се шегувай!
Не се шегувай!
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
и при мен на абф-чето беше така до преди няколко дни, понеже го карам на кратки разстояния и когато изляза вечер имаше много гъст бял пушек. обаче като позагрееше на работна температура и да го покарам се изчистваше и го отдавах на конденз в изпускателната система. двигателя по уред може да е загрял на работна температура но не означава, че и изпускателната система е загряла и, че вътре няма конденз. сега отворих двигателя поради друга причина но съм сигурен, че другата седмица като я подкарам най вероятно пак ще е така.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, гъстият бял пушек при повечето автомобили е от изгоряла гарнитура на главата. Наблюдавай антифриза и маслото да не се пресече. Бензин наля ли? За няколко месеца може да е останал "50 октана" -изветрява. Успех!
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател:
Бензина беше източен и сега долях нов.Лятото също се получаваше този бял пушек, но само в задръствания или когато колата стои повече време на едно място.При студена кола го нямаше, при каране също,но в задръстване почваше да вади бял пушек, колата си беше загряла не е била студена.Сега беше оставена за 5-6 месеца и като се върнах е запалих и този пушек е станал двоен.
-
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2.0 ABF 97
Колеги и аз имам подобен проблем от части , сутрин като запаля колата тресе все едно има земетресение волана също , отзад бял пушек все едно печка съм запалил и адската миризма на бензин все едно съм разлял една туба бензин около нея.Ако някой е имал подобен проблем или знае от какво се получава така да сподели ,че направо не знам какво да правя.Колата е Голф 3 ГТИ Абф мотор 150 к.с. благодаря предварително.
- radotom
- Модератор
RE1DANNN написа:При студена кола го нямаше, при каране също,но в задръстване почваше да вади бял пушек,
Може и спукване по блок/глава да излезе и като се нагреят 'джелезата' да се разширява отвора

А може, поне тогава, наистина да е било конденз от генерацията
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
изключително егоистично е да се отстрани проблем и да не се сподели как!
Това към автора
Това към автора
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Иначе и на мен ми се е случвало гъст бял облак, но при палене на бензиностанция, тоест на вече загрял двигател. Белият пушек е само в началото и мисля че беше от конденз.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”