Здравейте колеги, следния проблем направо ме учуди и малко ме уплаши

та от скоро имам проблем при първия старт и след доста гадаене се осазна, че от много каране на ГАЗ и кофти бензин дюзите са се позапушили.. и реших да покарам на бензин колата. В града врътнах към 5км хем колата малко да свикне на бензин и да позагрее и след това излезнах на извънградко да я настъпвам.. след като я опънах на 3-та скорост задържах на 5000 оборота има няма 1-километър после малко на 4-та и като влезнах в града намалих и изведнъж подавам газ и няма никой

свалих една скорост пак същия филм.. дадох на свободна и колата изгасна. След като я запалих всичко беше ОК, след 3 часа като позагрее малко в града я настъпах и навръщане извънградско пак същия номер но този път таман реших да отбия(понеже скоростта намаля) и след като пак натиснах газ'та и колата почна да набира. Колата е с ГИ Ловато и е на реални 290 000км, иначе преди няколко седмици съм сменил акумулатор, но след смяната я адаптирах клапата на място както му е реда и първите 100км нормално каране.! Какво ме посъветвате