Проблем със замръзване на предно стъкло на Б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със замръзване на предно стъкло на Б3
Здравейте на всички. Както съм споменал и в заглавието на темата замръзва предното стъкло отвътре. Купето ми е сухо нямам течове има люк проверен и той не тече.Прочетох повечето теми общо взето всичко е проверено отпушени са и всички отводнителни канали.Моля ви за помощ и съвет.Просто е много дразнещо всяка сутрин да стържеш освен отвън и отвътре.Забрави да добавя,че радиаторчето на парното е ново и то отпада като възможност.Много здраве на всички и весели празници. 

- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Re: Проблем със замръзване на предно стъкло на Б3
Влага по пода,дупчица мокри стелки итн.?
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
колега, щом ти замръзва отвътре, гарантирам за задръстен/липсващ филтър на купето. 15-16лв е 

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Има ли филтър на купето или онази фабричната мрежата против навлизане на щрауси? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Никога не е имала филтър със мрежа е.
- alexass13
- Автомобил:
- Двигател:

Последна промяна от alexass13 на Пет 13 юни 2014 22:24, променено общо 1 път.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
С какви стелки си колега и ползваш ли бутона за рециркулация на въздуха, ако има такъв колата? И да предложа нещо да пробваш - след като си я карал и малко преди да я изгасиш отвори прозорците да се изравнят температурите и виж как е на другия ден... 

- boichopavlov
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSX 2006
Имах абсолютно същия проблем - оказа се отлепено предно стъкло, и по-точно ръжди по колонките, където се залепва стъклото. Опитай с леко побутване на стъклото отвътре дали има някакво движение.
Докато разбереш какъв е проблема си оставяй едно от стъклата съвсем малко отворено за да излиза навън влагата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко от горе писаното от вас е пробвано.Съмнения имам вече да не е отлепено стъклото.Защото скоро смених работата и колата не се кара всеки ден.Прави ми впечатление,че когато сутрин е валял дъжд или сняг или е било влажно и мъгливо няма проблем.Когато сложа един картон на стъклото няма значение колко е студено пак няма замръзнало.Вчера обаче преди да тръгна дигнах капака да проверя маслото и ми направи впечатление че антифриза в казанчето е намалял доста не видях течове.Започвам да си мисля пак за смяна на радиаторче само,че този път направо отивам в моргата за оригинално това в колата ми е второ явно пан не съм уцелил.Засега е това ако някой се сети за нещо друго да пише. 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Измий го хубаво от вътре с препарат стъклото, препарата разреден 1:1 със спирт или ракия, не ми се е случвало да замръзне отвътре след тая интервенция докато не се опуши от цигарите и настане една мазнотия която задържа и малкото влага и замръзва на момента
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Измий го хубаво от вътре с препарат стъклото, препарата разреден 1:1 със спирт или ракия, не ми се е случвало да замръзне отвътре след тая интервенция докато не се опуши от цигарите и настане една мазнотия която задържа и малкото влага и замръзва на момента
Като за начало наистина пробвай това. Може да има разни стари наслоявания и да задържат влага по себе си,в резултат на което се случва описаното от теб.
След това ако пак продължава, разгледай какво е положението с влагата в купето. Влиза и остава влага, която кондензира по предното стъкло (затоплено като си карал) и после замръзва или влагата си е постоянно там и само става от пара,течна,после на лед и пак от начало. Причини за това има много :
1. влиза вода - тя може да влиза през уплътнения,през дупки по пода на колата (липсващи тапи по пода), през разлепено челно стъкло,през вратите отстрани (ако няма найлоните зад корите), през парното,ако отпред са задръстени отводите за водата при калниците и т.н. и т.н.
2. има си вътре перманентна вода - вкарана е един път и не е излезнала от тогава - причини за това са някое спукано или не добре затворено шише,което се е изляло вътре, стелки, които още есента си вкарал мокри след автомивка (това на мивките много го обичат), вода,която някога е влизала по някой от горните методи и си стои вътре до ден днешен.
Ако към днешна дата не влиза вода,а старата си седи,значи или е доста или колата има и вентилационен проблем,защото би трябвало с времето влагата да намалява,понеже постоянно има циркулация на въздух през купето на колата - въздуха влиза през парното,минава през купето и излиза през задните вентилационни отвори на купето (за Пасат В3 са под задната броня от двете страни).Та затова вероятността да е от кофти филтър за купето, е по-малка.Когато е задръстен филтъра или е гаден,има потене и докато си караш,след като вече един път се е размразила, понеже дишаш вътре и отделяш още влага, а няма читава вентилация.
Провери едно по едно всичките неща - дали няма задържане на вода отпред при механизъма за чистачките и там,където влиза въздуха навътре (сипи и виж дали се оттича добре), провери вътре пода на колата дали е мокър и къде точно е мокър - отпред/отзад,от ляво или от дясно.После се ориентирай откъде може да влиза вода на съответното място и1 по 1 елиминирай причините за това,за да стигнеш до верния отговор. Както е ясно, заводски не е измислено и предвидено да замръзва прозореца отвътре

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Взимаш спирт хубав, напояваш един памук, мажеш цялото стъкло, взимаш една дърпачка за миене на стъкла и издърпваш спирта от стъклото с нея. Аз направих така, и вече не се поти стъклото освен рано сутрин когато си оставя кафето на поставката и съм вътре в колата...все пак там е -5 градуса и парата от мен и кафето отива в стъклото. 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
vucata написа:Взимаш спирт хубав, напояваш един памук, мажеш цялото стъкло, взимаш една дърпачка за миене на стъкла и издърпваш спирта от стъклото с нея. Аз направих така, и вече не се поти стъклото освен рано сутрин когато си оставя кафето на поставката и съм вътре в колата...все пак там е -5 градуса и парата от мен и кафето отива в стъклото.
Тъй де - влагата

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Стига с тоя мит за стелките....и оставен отворен прозорец....тфа са проба-грешка неща. На мен като падна сняг преди 3 седмици що не ми замръзна стъклото отвътре като бяха напоени стелките? Прозореца ми дори тече по средата като ходя на автомивка, ама още не е замръзнал гледам.
Предлагам му вариант който е изпробван от мен и при моята кола действа на 100%. Тия дни ще го направя пак, че гледам на места е мръсно.
Предлагам му вариант който е изпробван от мен и при моята кола действа на 100%. Тия дни ще го направя пак, че гледам на места е мръсно.