Преди да започна да пиша ще кажа, че съм чел в гугъл и дори и тук, но искам да попитам нещо, което ме интересува относно настройката на ел.изпарител Mimgas. Изпарителя изглежда като този на снимката:

От месец някъде се опитвам да нацеля оптималната настройка, но това си е разход на пари и разхищение на гориво напразно, а сега са празници и предпочитам

В момента оборотите ми са стабилни и не мърдат, динамика има (разхода още не знам какъв е, но надали е нисък).
Така, интересува ме следното - когато запиша с ръка въздуховода ми се качват много оборотите. Това е признак на лоша настройка. Какво се коригира, за да не се качват оборотите при да речем 80% запушен въздуховод? Четох някъде но немога да открия темата, че се въртеше някой от винтовете и че оборотите почти не трябва да се променят когато закриеш 70-80% от въздуховода.
Колата е със 1.4 мотор, 75 к.с. с моноинжекция Bosch MA 3.0
Ако имате и някакъви допълнителни съвети и препоръки за настройката ще се радвам да ги чуя :)
Тъй като не се познаваме и не познавате стила ми на каране ще си го кажа - карам спокойно, сменям скоростите на 2,000 оборота и не настъпвам излишно ако не бързам наистина за някъде.
Весели празници!